Woar blif de tied: Lunchpauze bij de Dorpspomp

Dorpspomp

Kijk ze daar eens zitten bij de Dorpspomp. Gert van den Esschert heeft er een verhaal bij en een vraag over.

In de jaren 60 van de vorige eeuw verzamelde zich tijdens de lunchpauze nog wel eens wat ‘werkvolk’ bij de Dorspomp in Epe aan de Markt, nu het horecaplein. Een pomp die overigens in 1948 werd geschonken aan de gemeente Epe door de particulier D.H. Pasman. Ook was het in de jaren 60 de verzamelplek van de voetballers van de v.v. Epe naar hun uitwedstrijden. Een pomp die na meerdere omzwervingen in Epe, nu achter de Grote of Sint Maartenskerk staat.

U ziet hier staande tegen de pomp Bennie Mentink de timmerman uit de Brinklaan, met daarvoor Dammes Hochem in overhemd met opgerolde mouwen en stropdas en rechts van hem zittend Henk van Dijk, de kolenboer uit de Stationsstraat. De twee mensen die links en rechts aan de buitenkant zitten, zijn vooralsnog onbekend. Als iemand een van de mannen of allebei, meent te herkennen, dan graag uw reactie.

 

(Gert van den Esschert - lohuizerbrink-epe.nl – 009-2016)

Website Lohuizerbrink Custom 2.orig

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • marinus

  Hallo Gert,
  ik wil toch nog even een duit in het zakje doen. Het is bekend dat in ieder geval 3 van de mannen enthousiaste VV Epe zijn. Het zou mij niet verbazen als ook de andere persoon iets met voetbal te maken heeft. Het is in ieder geval niet Evert Dicou.

 • Marinus

  Hallo Gert,
  de meest rechtse persoon in net kostuum zou weleens Arie den Hartog kunnen zijn.

 • Marinus

  Hallo Gert,
  de man staande naast de pomp is Jan Mentink, niet Benny, getrouwd destijds met Joke Dijkstra. De persoon zittend op de grond is Bennie Gerards van destijds boekhandel Gerards hoek Dorpsstraat/Haverkampsweg

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.