epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Eerste lammetjes bij de schaapskudde

Vanmiddag is het eerste lammetje van dit jaar bij de schaapskudde op de Renderklippen geboren. Al snel gevolgd door een tweede, want de moeder baarde een tweeling. Kort daarvoor twitterde herder Lammert Niesing twitterde de volgende hartekreet: 'Komen we tijdens onze tocht over de heide een roedel honden tegen van een uitlatservice. Kudde in paniek... hoogdrachtigee schapen ondersteboven... pup bijna vertrapt! Houd alstublieft uw hond onder appèl of aan de lijn, ook al ziet u ons niet. Wij zijn dichter bij dan u denkt!'

Kortom: kijk uit daar!

eerstelammetjes

Foto: Lammert Niesing

 

 

Sint wel naar prachtfeest in Emst, b of w niet

foto kleine Sinterklazen Emst 24 nov 2018 AangepastVoor vele kinderen, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s in Emst was het zaterdag bijzonder spannend. De vraag was even: zou Sinterklaas met zijn Pieten wel komen? Maar gelukkig, rond half twee kwam hij via de Oranjeweg aan bij de rotonde. Een zucht van verlichting bij velen.

Lees meer...

Monument voor heldenfamilie Van Essen iets dichterbij

De realisatie van een monument voor de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg is eindelijk een stapje dichterbij gekomen. De voltallige Eper gemeenteraad droeg het college van burgemeester en wethouders vanavond op om op korte termijn de benodigde voorbereidingen te treffen.

Lees meer...

Herfstlam in duplo

Een herfstbode vanmiddag bij de schaapskudde Epe-Heerde, òp de Renderklippen: een lammetje! En groot was de verrassing toen moederschaap later, in de schaapskooi, nòg een lammetje wierp. Als het goed is volgt de rest van de honderd drachtige ooien vanaf eind januari volgend jaar.

herfstlam

Lees meer...

VVD: 'Zo'n stukje historie van Epe mag niet verloren gaan'

De VVD-fractie in de gemeenteraad vindt dat de gemeente best kan wachten met de eventuele sloop van de kiosk van John van Barneveld bij het hertenkamp aan de Dellenweg. Veel liever heeft de fractie dat de gemeente en Van Barneveld er alsnog in overleg uit komen en de kiosk, waar zo veel mensen zo veel dierbare herinneringen aan hebben, behouden blijft. Die mogelijkheid is er wel degelijk, want Van Barneveld zou de gemeente hebben laten weten alsnog akkoord te willen gaan met de voorstellen van de gemeente, aldus de VVD. ,,Wij snappen niet dat het college de kans niet pakt om dit dossier van verliezers zonder gezichtsverlies op te lossen. Het mag niet zo zijn dat wij zo’n stukje historie van Epe zo laten gaan’’, aldus de VVD. ,,Dit is ook de plek waar ongeveer 60 jaar lang opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen genieten van de hertjes en een ijsje kunnen eten. Een karakteristieke plek waar heel veel mensen in een wijde omgeving goede herinneringen aan hebben. Waar juist 100% wild achter 'een hek' staat. Hier kunnen kinderen voor de eerste keer kennis maken met dieren, dat de dieren onschuldig zijn. Kortom het hertenkamp heeft een belangrijk educatief karakter. En het is de plek waar Epe veel toeristen door trekt, die gezellig nadien even gaan winkelen in Epe en lekker ergens gaan lunchen. De kiosk en het hertenkamp zijn gewoon met elkaar verbonden.''

 

 

Historische plek dumpplaats grof vuil

20180905 134037 AangepastDe groenstortplaats van Axent aan de Wachtelenberg wordt steeds meer een dumpplek voor huishoudelijk en grof vuil. Het is op een historische plek, want daar stond in de Tweede Wereldoorlog het huis van de familie Van Essen die met gevaar voor eigen leven vele tientallen onderduikers heeft opgevangen. Er worden pogingen ondernomen om daar een gedenkplek van te maken, maar daar is nog geen overeenstemming over bereikt met de gemeente.

Lees meer...

'Epe mien däärpien 3' resultaat van 10 jaar verzamelen

Gert oudVeel mensen hebben er reikhalzend naar uitgekeken en zaterdag is het zo ver: ‘Epe mien däärpien’ deel 3 komt uit. Op 160 pagina’s, met 350 foto’s en elf hoofd- en talrijke kleinere onderwerpen, belicht Gert van den Esschert mensen, gebouwen en situaties uit de rijke historie van Epe in het boek, dat ‘Ik vergeat ’t nooit’ als ondertitel heeft. Hij viert er min of meer zijn 10-jarig jubileum als prentbriefkaartenverzamelaar en amateur-historicus mee.

Lees meer...

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.