Tom Horn wordt nieuwe burgemeester van Epe

tom hornTom (T.C.M.) Horn wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Epe. De gemeenteraad heeft dit besluit vanavond genomen in een besloten raadsvergadering, op voorstel van de vertrouwenscommissie. PvdA'er Horn is 59 jaar, getrouwd en heeft twee dochters. Hij was geruime tijd wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

Lees meer...

Eerste slachtoffers wolf in onze regio: 14 schapen in Emst

Een wolf heeft de eerste slachtoffers in de gemeente Epe gemaakt. Op 19 september doodde een wolf veertien schapen in Emst. Dat heeft BIJ12, de fauna-organisatie die onder meer eventuele wolvenschades vaststelt, bekend gemaakt. Na de massaslachting in Emst heeft BIJ12 DNA-monsters genomen waaruit na onderzoek is gebleken dat de schapen gedood zijn door een wolf. Niet bekend is of dat een van de dieren is die op de Veluwe verblijven of een zwervend roofdier dat vanuit het oosten onze contreien passeerde. Dit jaar zijn 55 schapen in ons land gedood door wolven. De aantallen variëren van één tot de veertien in Emst. Wolven namen de meeste schapen ze in Drenthe en Overijssel te pakken. De schapen in Emst zijn de eerste Gelderse dieren die ten prooi zijn gevallen aan een wolf. De Emster eigenaar van de schapen heeft recht op een vergoeding, maar hoe hoog die is, is nog niet bekend.

 

Wilde zwijnen in Heerder dorpskom

Kijk eens ze eens rennen, die zeven wilde zwijnen! Ze draven op klaarlichte dag in de Heerder dorpskom, op de Molenweg, vlakbij de Zwolseweg.

 

Vos doodt op klaarlichte dag 25 scharrelkipppen in Emst

foto dode kippen kruiwagen fam. de ZwaanHeel Nederland is op dit moment in de ban van de Veluwse wolf, toen die voor de ogen van Benny Pieters en zijn vriendin Renée Storm - van Leeuwen uit Epe een reekalf greep. Maar Jan en Marry de Zwaan, woonachtig aan de Oranjeweg 53 in Emst, zijn helemaal in de ban van een moordlustige vos.

Lees meer...

Lynn Boeve 100ste leerling op de Sprenge Emst

foto 5 Lynn 100e lerling met MennoRafaella en Rolf AangepastHet gaat heel erg goed met het aantal leerlingen op school de Sprenge in Emst. Daarom had directeur Menno van de Vlekkert maandag wel een speciale verrassing voor vele ouders en leerlingen in petto. Mede door de prima naam die de Sprenge de afgelopen jaren heeft opgebouwd en de vele jonge gezinnen in het Gelders Kwartier, is er een bijzonder gezonde aanwas ontstaan van leerlingen in de onderbouw. Zo mocht de Sprenge Emst maandag de 4-jarige Lynn Boeve verwelkomen als 100ste leerling.

Lees meer...

Sint Antoniegilde boos op en teleurgesteld in gemeente

‘Is de gemeente onbetrouwbaar?’, vraagt Ben van der Sman zich in dit verhaal af. Hij geeft gaandeweg zelf het antwoord: ja. Het Sint Antoniegilde kan daar over meepraten. De stichting, die als doelstelling heeft ‘het bevorderen van de belangen van de bewoners van de Gemeente Epe met uitsluiting nochtans van de dorpen Vaassen en Oene’ en al veel voor de bevolking heeft betekend en nog steeds betekent, is boos op en teleurgesteld in de gemeente Epe omdat die haar schandalig heeft behandeld bij haar streven om een aantal woningbouwkavels te verkopen. De stichting moest achttien maanden (!) wachten op een reactie op een brief, werd afgescheept met een ambtenaar toen ze in gesprek wilde met een wethouder en werd  keihard voorgelogen. Die conclusie kan getrokken worden uit het jaarverslag 2018 van de stichting.

Lees meer...

Eerste lammetjes bij de schaapskudde

Vanmiddag is het eerste lammetje van dit jaar bij de schaapskudde op de Renderklippen geboren. Al snel gevolgd door een tweede, want de moeder baarde een tweeling. Kort daarvoor twitterde herder Lammert Niesing twitterde de volgende hartekreet: 'Komen we tijdens onze tocht over de heide een roedel honden tegen van een uitlatservice. Kudde in paniek... hoogdrachtigee schapen ondersteboven... pup bijna vertrapt! Houd alstublieft uw hond onder appèl of aan de lijn, ook al ziet u ons niet. Wij zijn dichter bij dan u denkt!'

Kortom: kijk uit daar!

eerstelammetjes

Foto: Lammert Niesing

 

 

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.