Vos doodt op klaarlichte dag 25 scharrelkipppen in Emst

foto dode kippen kruiwagen fam. de ZwaanHeel Nederland is op dit moment in de ban van de Veluwse wolf, toen die voor de ogen van Benny Pieters en zijn vriendin Renée Storm - van Leeuwen uit Epe een reekalf greep. Maar Jan en Marry de Zwaan, woonachtig aan de Oranjeweg 53 in Emst, zijn helemaal in de ban van een moordlustige vos.

Lees meer...

Lynn Boeve 100ste leerling op de Sprenge Emst

foto 5 Lynn 100e lerling met MennoRafaella en Rolf AangepastHet gaat heel erg goed met het aantal leerlingen op school de Sprenge in Emst. Daarom had directeur Menno van de Vlekkert maandag wel een speciale verrassing voor vele ouders en leerlingen in petto. Mede door de prima naam die de Sprenge de afgelopen jaren heeft opgebouwd en de vele jonge gezinnen in het Gelders Kwartier, is er een bijzonder gezonde aanwas ontstaan van leerlingen in de onderbouw. Zo mocht de Sprenge Emst maandag de 4-jarige Lynn Boeve verwelkomen als 100ste leerling.

Lees meer...

Sint Antoniegilde boos op en teleurgesteld in gemeente

‘Is de gemeente onbetrouwbaar?’, vraagt Ben van der Sman zich in dit verhaal af. Hij geeft gaandeweg zelf het antwoord: ja. Het Sint Antoniegilde kan daar over meepraten. De stichting, die als doelstelling heeft ‘het bevorderen van de belangen van de bewoners van de Gemeente Epe met uitsluiting nochtans van de dorpen Vaassen en Oene’ en al veel voor de bevolking heeft betekend en nog steeds betekent, is boos op en teleurgesteld in de gemeente Epe omdat die haar schandalig heeft behandeld bij haar streven om een aantal woningbouwkavels te verkopen. De stichting moest achttien maanden (!) wachten op een reactie op een brief, werd afgescheept met een ambtenaar toen ze in gesprek wilde met een wethouder en werd  keihard voorgelogen. Die conclusie kan getrokken worden uit het jaarverslag 2018 van de stichting.

Lees meer...

Eerste lammetjes bij de schaapskudde

Vanmiddag is het eerste lammetje van dit jaar bij de schaapskudde op de Renderklippen geboren. Al snel gevolgd door een tweede, want de moeder baarde een tweeling. Kort daarvoor twitterde herder Lammert Niesing twitterde de volgende hartekreet: 'Komen we tijdens onze tocht over de heide een roedel honden tegen van een uitlatservice. Kudde in paniek... hoogdrachtigee schapen ondersteboven... pup bijna vertrapt! Houd alstublieft uw hond onder appèl of aan de lijn, ook al ziet u ons niet. Wij zijn dichter bij dan u denkt!'

Kortom: kijk uit daar!

eerstelammetjes

Foto: Lammert Niesing

 

 

Sint wel naar prachtfeest in Emst, b of w niet

foto kleine Sinterklazen Emst 24 nov 2018 AangepastVoor vele kinderen, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s in Emst was het zaterdag bijzonder spannend. De vraag was even: zou Sinterklaas met zijn Pieten wel komen? Maar gelukkig, rond half twee kwam hij via de Oranjeweg aan bij de rotonde. Een zucht van verlichting bij velen.

Lees meer...

Monument voor heldenfamilie Van Essen iets dichterbij

De realisatie van een monument voor de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg is eindelijk een stapje dichterbij gekomen. De voltallige Eper gemeenteraad droeg het college van burgemeester en wethouders vanavond op om op korte termijn de benodigde voorbereidingen te treffen.

Lees meer...

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.