Emst Onderneemt laat ruim 200 mensen genieten op de fiets

Ondernemersvereniging Emst Onderneemt kan weer terugzien op een bijzonder geslaagde Hemelvaart-fietstocht. Ruim 200 deelnemers staoten er voor op de fiets. Volgens organisator Gerrit de Groot wel wat minder dan vorig jaar, maar dat had duidelijk te maken met de weersomstandigheden van donderdagmorgen.

Lees meer...

Linda van Impelen maakt ook indruk bij Emster ondernemers

linda 5 AangepastNa het officiële gedeelte van de algemene ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Emst in de Hezebrink had het bestuur dorpsgenote Linda van Impelen uitgenodigd om haar verhaal te vertellen hoe zij zilver won op de Paralympische Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea op het onderdeel reuzenslalom en de weg daar naar toe.

Lees meer...

Nieuwe Lijn wint, VVD en PvdA verliezen, Dorpspartij in de raad

Nieuwe Lijn is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Epe. De belangengroepering kreeg er een zetel bij en heeft er nu 6 in de 23 leden tellende gemeenteraad. Ze is daarmee verreweg de grootste. De VVD en PvdA verloren elk 1 zetel; de VVD ging van 4 naar 3 en de PvdA van 2 naar 1. Nieuwkomer de Dorpspartij snoepte ogenschijnlijk de zetel van de VVD af en maakt met 1 raadslid z’n entree in de gemeenteraad. De overige partijen bleven op sterkte: CDA 4, SGP/CU 3, GroenLinks 2, D66 2 en Gemeentebelangen 1.

 

Het andere verhaal over onze gemeenteraad

Eerlijk gezegd wilden we niet veel aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Niemand wordt er wijzer van als we politici de ruimte geven om zich met een sterk staaltje borstklopperij af te schilderen als redder des vaderlands. Ze beloven van alles, maar als puntje bij paaltje komt, kunnen ze altijd wel een argument bedenken waarom ze die beloftes niet kunnen waarmaken. Maar een reeks interviews waarin wethouders zichzelf een enorme bos veren in het achterste steken, verschenen op o.a. de website van de gemeente, deed me besluiten toch een stukje tekst aan de verkiezingen te wijden. Al is het om even wat tegenwicht te bieden.
Wat hebben ze het geweldig gedaan, de politici die de coalitie vormen. Keihard geknokt hebben ze voor de BV Epe. We moeten ze eeuwig dankbaar zijn dat ze zich zo voor ons ingespannen hebben. Op een schild door het dorp dragen, standbeelden plaatsen, straatnamen naar ze vernoemen. En vooral op ze stemmen. Want wat hebben we het toch met ze getroffen. Dat vinden ze althans zelf.
Laat ik nou afgelopen jaren regelmatig een bericht in mijn mailbox en whatsapp gekregen hebben waarin voorgesteld werd één of meer van of zelfs al onze bestuurders ‘met pek en veren het dorp uit te jagen’. Die andere kant van het verhaal hoor je niet vanuit het gemeentehuis. Die kun je hier lezen.

Lees meer...

Arbeidsmigranten moeten De Beekhorst snel verlaten

De arbeidsmigranten die op de camping/bungalowpark De Beekhorst verblijven, moeten vóór eind deze maand weg. Dat hebben de ongeveer veertig Roemenen te horen gekregen van eigenaar Bert van Zuuk. Hij zag zich daartoe genoodzaakt door ingrijpen van de gemeente Epe, die de overlast van de arbeidsmigranten beu is. De gemeente heeft Van Zuuk de helpende hand toegestoken, maar die heeft hij geweigerd, aldus de gemeente.

Lees meer...

Advies Ons Mooi Epe: stem op Annemiek van Loon van D66

De vereniging Ons Mooi Epe adviseert de inwoners van deze gemeente volgende week bij de gemeenteraadsverkiezingen op D66 te stemmen en wel op nummer 4 van de kandidatenlijst, Annemiek van Loon, kerngroeplid van Ons Mooi Epe. De vereniging wil na de verkiezingen de partijen oproepen voor een andere aanpak bij de vorming van het college te kiezen. Dat blijkt uit een nieuwsbrief die de vereniging vanavond naar haar leden heeft gestuurd. Dit is die brief:

Lees meer...

Pakistaanse familie ons land uitgezet

He doek is gevallen, de Pakistaanse familie Israël is naar Polen uitgezet. Verwacht wordt dat het viertal, dat bijna twee jaar in Epe heeft gewoond, terug zal moeten naar Pakistan. Daar wacht hen gezien de problemen die christenen daar hebben en gezien het feit dat hun 8-jarige dochter en een oom al zijn vermoord, een levensbedreigende situatie.

Lees meer...

Prachtige vuurdoop voor ijsbaan De Scheve Schaats

scheveDoor de invallende dooi is de ijsbaan van De Scheve Schaats zondagmiddag om drie uur gesloten. Op dat moment had het ijs nog een dikte van zeker 10 cm, maar her en der kwam er wat water op te staan. Gelukkig heeft de jeugd zondagmorgen vanaf elf uur nog met volle teugen kunnen genieten van de prachtige baan bij Gezinspark ’t Smallert in Emst.

Lees meer...

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.