epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Epe timmert lekker aan de weg in het landelijke nieuws

kiosk 5Zelfs de grootste criticus van het Eper gemeentebestuur zal moeten toegeven dat het als geen ander weet hoe het landelijke media-aandacht moet genereren. Na het ‘zwijnenkerend’ raster rond een deel van Epe en de mislukte poging om eigenaren van recreatiewoningen te verplichten hun eigendom driekwart van het jaar te verhuren, is het nu de via de rechter afgedwongen aanstaande sloop van de historische kiosk bij het hertenkamp aan de Dellenweg die vol in de schijnwerpers staat. Morgen wordt daar aandacht aan besteed in het programma Goedemorgen Nederland (7.00-9.00 uur op NPO 1).

Lees meer...

Gemeente wil plannen van burgers voor omgeving hertenkamp

De gemeente plaatst binnenkort vermoedelijk een oproep aan iedereen om met ideeën te komen voor de toekomst van de omgeving van het hertenkamp en de Nieuwe Vijver. Uitgangspunt is dat het kleinschalige ontwikkelingen zijn met behoud van het historisch karakter. De oproep komt zodra het vonnis van de rechtbank - het verwijderen van de zestig jaar oude kiosk – is uitgevoerd. Het wachten is op de deurwaarder die dat moet regelen.

Lees meer...

Monument voor heldenfamilie Van Essen iets dichterbij

De realisatie van een monument voor de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg is eindelijk een stapje dichterbij gekomen. De voltallige Eper gemeenteraad droeg het college van burgemeester en wethouders vanavond op om op korte termijn de benodigde voorbereidingen te treffen.

Lees meer...

Gemeente laat kiosk bij hertenkamp met bulldozer vernietigen

kiosk 2De gemeente Epe overtreft zichzelf: een bulldozer gaat maandag in haar opdracht de pittoreske kiosk bij het hertenkamp aan de Dellenweg in puin leggen en weghalen. Dat betekent dat er de hele winter en vermoedelijk ook in het voorjaar ter plekke geen warme snack, frites en dergelijke meer te krijgen is voor de talloze mensen die het hertenkamp bezoeken. Het is het trieste sluitstuk van een verbeten prestigestrijd die de gemeente afgelopen jaren heeft gevoerd met de eigenaar en exploitant van het ‘snackhuisje’, Fred van Barneveld.

Lees meer...

Herfstlam in duplo

Een herfstbode vanmiddag bij de schaapskudde Epe-Heerde, òp de Renderklippen: een lammetje! En groot was de verrassing toen moederschaap later, in de schaapskooi, nòg een lammetje wierp. Als het goed is volgt de rest van de honderd drachtige ooien vanaf eind januari volgend jaar.

herfstlam

Lees meer...

Gemeente wil nog een groot horecabedrijf bij hertenkamp

De gemeente wil nòg een groot horecagebouw bij het hertenkamp aan de Dellenweg. Dat moet maar liefst 300 vierkante meter groot worden en gaat het nabijgelegen Brasserie Floor, het Fletcher Hotel en restaurant De Ossenstal concurrentie aan doen. De exploitant van de nieuwe horecazaak moet de exploitatie van het hertenkamp betalen. De VVD-fractie in de gemeenteraad, die de oppervlakte van het nieuwe horecabedrijf vergelijkt met de grootte van een tennisveld, is woedend.

Lees meer...

Maandag kort geding om kiosk bij hertenkamp

John van Barneveld geeft de strijd om het behoud van zijn kiosk bij het hertenkamp niet op. Maandagmiddag dient een kort geding bij de voorzieningenrechter in Zutphen, zo maakte hij vanavond bekend. Dat is op de dag – 1 oktober – waarop hij van de gemeente Epe zijn historische gebouwtje moet hebben afgebroken. Dergelijke spoedprocedures worden gevoerd om een besluit (sloop van het pand) te schorsen tot er een beslissing is genomen in een bodemprocedure. De gemeente Epe baseert zich op de uitspraak van het gerechtshof, maar Van Barneveld kan daar met een procedure bij de Hoge Raad nog tegen in beroep gaan. Een voorzieningenrechter kan de gemeente opdragen te wachten met het opleggen van een sloopverplichting tot de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan.

 

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.