De Middenstip moet het epicentrum van Epe worden

69AVerenigingen, stichtingen en andere groepen mensen uit Epe kunnen vanaf 1 maart gratis gebruik maken van het pand dat nu nog als De Middenstip bekend staat. Op 20 februari kan iedereen zien wat het te bieden heeft. Om 20.20 uur op 20-02-2020 wordt de nieuwe naam van het pand bekend gemaakt. Op de gevel komt in ieder geval 'Episch Centrum' te staan.

Lees meer...

Episch Centrum verhuist naar de Middenstip

 1250178door Dick van der Veen

Overmars Vastgoed en Het Begint Met Delen bv, de parapluorganisatie van de stichting Episch Centrum, hebben een deal gesloten waardoor het pand De Middenstip behouden blijft. Michiel de Jong, initiatiefnemer voor het Episch Centrum en tevens financier van het project, gaat het pand volledig herstellen en stelt het beschikbaar aan de Eper gemeenschap. Overmars Vastgoed krijgt het perceel aan de Pastoor Somstraat in handen, waarin nu De Jong en zijn stichting Episch Centrum verenigingen, organisaties en startende bedrijven de helpende hand bieden. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een nieuwe bestemming daarvan.

Lees meer...

Honden mogen op groot deel Renderklippen niet meer vrij

bordjeOp een groot stuk van de Renderklippen mogen honden niet meer los lopen. Het gaat om meer dan de helft van het Heerder grondgebied van de heide. Het aanlijngebod geldt ruwweg voor het stuk tussen de Elburgerweg en het brede middenpad met verhard fietspad en dubbel ruiterpad. Op het speelterrein vlakbij de schaapskooi mogen helemaal geen honden meer komen.

De voor veel eigenaren van honden rigoureuze verandering is ingegeven door een reeks incidenten, onder meer aanvallen van honden op de schaapskudde. Ook waren er klachten over loslopende honden van ruiters en menners, mountainbikers en wandelaars zonder hond. Bovendien klaagt een toenemend aantal vaste wandelaars die hun hond om wat voor reden dan ook aanlijnen als een andere hond ze los lopend tegemoet komt, dat de eigenaar daarvan ondanks nadukkelijke verzoeken daartoe weigert zijn dier even aan te lijnen. Het gaat bij alle klachten veelal om (een gering aantal) dezelfde mensen die geen rekening willen houden met anderen en het dus voor de vele goedwillende wandelaars verpest hebben.

B en w van Heerde hebben met ingang van vandaag de eerder door burgemeester Jacqueline Koops in het vooruitzicht gestelde maatregelen afgekondigd. Ook is met het oog op hondenuitlaatservices de regel ingevoerd dat mensen in het losloopgebied niet meer dan drie honden per persoon bij zich mogen hebben. Loslopende honden mogen geen overast veroorzaken en moeten onder appel staan. Afgelopen weken zijn borden geplaatst rond het gebied waar honden voortaan aangelijnd moeten lopen dan wel helemaal niet meer mogen komen.

Lees meer...

Tom Horn wordt nieuwe burgemeester van Epe

tom hornTom (T.C.M.) Horn wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Epe. De gemeenteraad heeft dit besluit vanavond genomen in een besloten raadsvergadering, op voorstel van de vertrouwenscommissie. PvdA'er Horn is 59 jaar, getrouwd en heeft twee dochters. Hij was geruime tijd wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

Lees meer...

Eerste slachtoffers wolf in onze regio: 14 schapen in Emst

Een wolf heeft de eerste slachtoffers in de gemeente Epe gemaakt. Op 19 september doodde een wolf veertien schapen in Emst. Dat heeft BIJ12, de fauna-organisatie die onder meer eventuele wolvenschades vaststelt, bekend gemaakt. Na de massaslachting in Emst heeft BIJ12 DNA-monsters genomen waaruit na onderzoek is gebleken dat de schapen gedood zijn door een wolf. Niet bekend is of dat een van de dieren is die op de Veluwe verblijven of een zwervend roofdier dat vanuit het oosten onze contreien passeerde. Dit jaar zijn 55 schapen in ons land gedood door wolven. De aantallen variëren van één tot de veertien in Emst. Wolven namen de meeste schapen ze in Drenthe en Overijssel te pakken. De schapen in Emst zijn de eerste Gelderse dieren die ten prooi zijn gevallen aan een wolf. De Emster eigenaar van de schapen heeft recht op een vergoeding, maar hoe hoog die is, is nog niet bekend.

 

Wilde zwijnen in Heerder dorpskom

Kijk eens ze eens rennen, die zeven wilde zwijnen! Ze draven op klaarlichte dag in de Heerder dorpskom, op de Molenweg, vlakbij de Zwolseweg.

 

Subcategorieën

Overzicht werkzaamheden in Epe en omgeving in de periode 27 mei-22 november 2013

Klik hier voor meer informatie over het project 'Epe op naar 2030'

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.