epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Waardoor valt De Posthoorn ineens buiten de Café Top 100?

Wat is er ineens mis met café De Posthoorn? 24 jaar achtereen, vanaf het begin, heeft het de befaamde horecazaak in het centrum van Epe in de Café Top 100 van Misset Horeca gestaan, maar dit jaar zit het oudste café van Epe er niet bij. Geen enkele horecazaak uit Epe staat op de erelijst. In 1994, toen de eerste Top 100 werd opgesteld, stond De Posthoorn op plek 2 en vorig jaar nog op de 45ste plaats. Uitbater Jacques Holthuis heeft geen idee hoe dat kan. Ideetje van een bezoeker van deze site: ‘Nu Jacques Holthuis het niet weet is het misschien een idee uw lezers te vragen of zij een mogelijke verklaring hebben hoe deze vrije val te duiden is.’ Waarvan akte. Wie een idee heeft waaraan de vrije val te wijten kan zijn, mag het schrijven, opdat Jacques er zijn voordeel mee kan doen.

Lees meer...

Emst trots op sfeerverlichting Hoofdweg

hOOFDWEG 3Wie kan zich nog herinneren dat er jaren geleden in Emst ieder jaar een tuintjeskeuring was? Met andere woorden ‘Wie had toen de mooiste tuin in Emst?’. Emster Belang was destijds de initiatiefneemster hiervan. Nu moesten ze eigenlijk doen ‘Wie heeft de mooiste sfeerstraatverlichting in de gemeente Epe?’. Met kop en schouder zou dan de Hoofdweg in Emst als winnaar tevoorschijn komen. Wanneer je vanuit Epe Emst binnen komt rijden, zie je de straatverlichting al ter hoogte van de harpspeelster aan de Eperweg. Dit gaat helemaal door tot iets verder dan de Spar aan de Vaassenseweg. Aan iedere lantaarnpaal hangt prachtige sfeerverlichting. In totaal staan er rond de 50 lantaarnpalen.

Lees meer...

Steeds meer mogelijk rond uitvaart

ROUWBEURSNaast de Grote Kerk staat een informatiebord over de 50 prehistorische grafheuvels die in een rechte lijn tussen Epe en Niersen liggen. Nabestaanden groeven een gat, legden de overledene erin, stopten er nog iets persoonlijks bij en gooiden het gat met een lading extra zand dicht. Hoe anders dat nu gaat en vooral kan, was vandaag zowel binnen als buiten de Grote Kerk te zien op de Uitvaartbeurs. Er zijn zó veel mogelijkheden, dat je lang nodig hebt om te kiezen en alles te regelen.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.