epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

IJzerwinning heidens karwei

ijzer 13Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer bewondering je krijgt voor onze verre voorouders die zich in de (vroege) Middeleeuwen en ver daarvoor bezighielden met de winning van ijzer. Ze moesten er niet alleen keihard voor werken, maar ook oneindig veel geduld voor hebben. Dat bleek gisteren bij Hagedoorns Plaatse, waar de werkgroep archeologie van de vereniging voor veldbiologie KNNV verder ging met haar tweede ijzerwinningsproject.

Lees meer...

Oranjevereniging Emst rondt eeuwfeest af met drukke receptie

Oranjevereniging Emst heeft nogmaals het 100-jarig bestaan gevierd. Eind augustus is dit jubileum op een grootse manier gevierd met vier dagen Emsterfeest, met als hoogtepunt op de woensdagavond een optreden van Jan Smit. Vandaag was er in het vernieuwde dorpshuis de Hezebrink een gezellige receptie voor de leden en andere belangstellenden.

Lees meer...

Top-oogst plukkers voor Stichting Sidney and Friends

foto 1 Appels en peren plukken Sidney and FriendsVoor het vierde jaar op rij hebben 60 vrijwilligers voor de Stichting Sidney and Friends peren en appels geplukt bij hoeve De Nijensteen in Veessen. Deze vrijwilligers hebben er de afgelopen vier weken in totaal 835 uur geplukt en dit heeft het geweldige bedrag van € 5425,00 opgebracht.

Lees meer...

Driehonderd mensen vieren eerste feest in nieuwe Hezebrink

Donderdag was de officiële opening van de vernieuwde Hezebrink in Emst, die werd verricht door burgemeester Hans van der Hoeve. Zaterdag was de feestelijke opening voor dorpsbewoners en andere belangstellenden om het prachtige gebouw te bewonderen. Hiervan werd uitbundig gebruik gemaakt. Zo´n 300 personen kwamen zaterdagavond een kijkje nemen onder het genot van een drankje en een hapje.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.