Paarden

In al die jaren dat ik overal foto's maak, en zeker hier in Epe, heb ik een hele voorraad aan foto's gemaakt, waarvan u er waarschijnlijk vast wel een aantal van hebt gezien.

 6141181 copy

Lees meer...

Emst in (Op weg naar) Zomer in Gelderland

In de serie ‘Op weg naar Zomer in Gelderland’ stelt Omroep Gelderland alle twintig deelnemende plaatsen alvast aan de kijkers voor. Onderwerpen zijn: wat voor plaats is het, wat voor mensen wonen er, wat is er belangrijk in de geschiedenis en wat zijn de hoogtepunten van deze plaats? Zo zal zondag 14 juli om 17.20 uur Emst, één van de 20 deelnemers aan Zomer in Gelderland, te zien zijn op Omroep Gelderland.

Buitenbios op Kievitsveld gaat niet door

De openluchtbioscoop op het Kievitsveld waar zaterdagavond de film ‘Wild’ gedraaid zou worden, gaat niet door. Dat heeft de Stichting Promotie Epe/VVV Epe bekend gemaakt. Waarom tot de afgelasting is besloten, is niet bekend. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen het geld terug. Kaarten die afgehaald zijn bij de VVV of Burnside op het Kievtsveld, moeten daarvoor hun kaartje even inleveren. Mensen die het via de webshop hebben geregeld, krijgen hun geld automatisch terug.

 

Niet alleen de eiken'prosecco'rups gedijt goed

rups 5Het barst niet alleen van de eikenprocessierupsen – door een enkeling ook wel prosecco-rupsen genoemd – maar ook van de rupsen van de Sint Jacobsvlinder. Ze vreten hele struiken Jacobskruiskruid kaal. Dat doen ze uit zelfbescherming, want Jacobskruiskruid is zo giftig, dat bijvoorbeeld paarden en koeien dood kunnen gaan als ze er flink van hebben gegeten. De rupsen kunnen er wel tegen en vogels die ze eten, worden ziek. De rupsen hebben dezelfde kleur als bijen en wespen: geel met zwart, wat in de dierenwereld zoiets betekent als ‘niet eten’.

Lees meer...

K. Norelschool houdt waterfeest

K. Norelschool waterfeest 1 AangepastIn verband met de hoge temperaturen hield de K. Norelschool een groots waterfeest. Met dank aan de brandweer van Epe die een mooie waterfontein had neergelegd. Dit zorgde voor veel plezier voor alle kinderen van groep 1 t/m 8. Na het festijn was het tijd voor een lekker, verkoelend ijsje.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.