Oogcontact Epe bestaat 25 jaar

oogcontactOogcontact in Epe bestaat vandaag 25 jaar. Door het bieden van goede oogzorg, professioneel advies en een uitstekende service heeft Huyb Klooster (optometrist en contactlensspecialist) een grote vaste klantenkring opgebouwd. Aanvankelijk in zijn eentje, later met ondersteuning van Thea Bosch (opticien) en Ria Klooster (allround adviseur) breidde zijn klantenkring zich steeds verder uit. Veel klanten lieten hun waardering blijken door even langs te komen om Huyb en zijn medewerkers te feliciteren, al dan niet door het aanbieden van bloemen of een presentje. Voor hen stond er taart of een hapje en een drankje klaar. En was er tijd en persoonlijke aandacht voor de klant, zoals dat bij het team van Oogcontact Brillen en Lenzen gebruikelijk is.

Lees meer...

Lampionoptocht in Emst elk jaar weer leuk

foto 4 lampionoptocht 27 april 2019De meeste inwoners van Emst gaan op Koningsdag of naar Vaassen of naar Epe. Begrijpelijk, want overdag is er weinig in het eigen dorp te beleven. De Emstenaren vieren hun Oranjefeest altijd eind augustus uitbundig, tijdens het Emsterfeest en dit jaar oen ze dat al voor de 101ste keer. Dit heeft nog te maken met de regeerperiode van koningin Wilhelmina uit de periode 1880 tot 1962. Zij was jarig op 31 augustus, vandaar dat het Emsterfeest altijd in augustus wordt gehouden. Maar ieder jaar organiseert Oranjevereniging Emst wel een lampionoptocht voor de jeugd, met als begin- en eindpunt dorpshuis de Hezebrink. Traditioneel wordt de optocht begeleid door muziekvereniging Prins Bernhard.

Lees meer...

Triest

dump 1Zijn de tarieven bij de milieustraat te hoog? Is het te ver rijden? Is het 'gewoon' hondsasociaal gedrag? Misschien een combinatie hiervan, maar feit is dat er regelmatig grof vuil wordt gedumpt in natuurgebieden. De gemeente Epe is daar geen uitzondering op. Dit keer gebeurde het op de kruising van het fietspad over het voormalige spoorbaantracé met de Bijsterboschweg, waar mensen wel vaker grof vuil hebben neergekwakt. Triest.

Lees meer...

Zeldzame krachtpatser

neushoornkever

Kijk eens, wat een mooi beest. Het is een neushoornkever, een mannetje, van een centimeter of vier. Een zeldzame verschijning die in Epe-Noord tevoorschijn kwam nadat een hoop dood hout was weggehaald. Hij had zich onder wat zand verstopt. De neushoornkever is de grootste keversoort van Europa en een ware krachtpatser, weten kenners. Met zijn hoorn is hij in staat om iets dat 850 keer zo zwaar is als hij zelf omver te duwen. Volwassen neushoornkevers eten niet en stoppen al hun tijd en energie in het zoeken van een vrouwtje. Hun larves kunnen na drie tot vijf jaar wel 12 centimeter lang worden.

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.