Verhalen uit het boek Dat doet-ie anders nooit! van dierenarts Peter de Lint.
Paperback, 432 bladzijden, 200 verhalen, 35 cartoons, 19,95 euro, verkrijgbaar bij o.a.
de boekhandels Bruna en Bosch aan de Hoofdstraat in Epe en via www.uitgeverijgelderland.nl

 

Peter de Lint in 'Dat doet-ie anders nooit!': 9.Broodje poep

De mens behoort tot de groep van de omnivoren, oftewel de ‘alleseters’. Er is weinig dat beslist niet geconsumeerd wordt. Mits goed klaargemaakt en gekruid zijn de meest bizarre zaken lekker te maken: knakworst, gefrituurde lamsdarmen, testikels of andere minder spectaculaire tapas. Bij honden komt het regelmatig voor dat zij hun eigen ontlasting (coprofagie) of die van een soortgenoot of kat consumeren. Wij gruwen daar zo van, dat deze gewoonte als een probleem ervaren wordt.

Lees meer...

Peter de Lint in ‘Dat doet-ie anders nooit!’: 8.Erotiek in de dierenwereld

In de jaren dat we in Albir aan het werk zijn geweest, hebben we de wereld aan straatkatten geopereerd (te herkennen aan het afgeknipte oorpuntje). Het zou de indruk kunnen wekken dat erotiek bij dieren, zo daar sprake van is, nog maar voor een handjevol dieren weggelegd is. Dat lijkt zo, maar schijn bedriegt. De ervaring leert namelijk dat het overschot aan honden en vooral katten, ondanks alle ijver, voorlopig niet weggewerkt zal zijn.

Lees meer...

Peter de Lint in ‘Dat doet-ie anders nooit!: 4. Het begin van het einde

Eindelijk was het zover. Ties had een half jaar lang Eva Niehlsen bezocht, thee gedronken en Spooky zijn koekjes gegeven. Vanmorgen had ze gebeld: het hondje wilde niet meer eten en bleef stil liggen en eigenlijk was het al een paar dagen zo. Eva was er aan toe en had er vrede mee. In gedachten had ze dit moment al vele malen beleefd. Na een beetje methadon en een kopje thee volgde het laatste spuitje in de halsslagader, want het nekje was al helemaal kaal. Ties dacht dat daarmee het verhaal ten einde zou zijn. Maar de lijdensweg die ze had willen voorkomen, begon nu pas.

Lees meer...

Peter de Lint in 'Dat doet-ie anders nooit!’: 3. De Ketel

Boek Peter (2) (Custom)Recepties en condoleances bezoeken was een onderdeel van zijn werk waar Ties niet op zat te wachten, maar het hoorde er nu eenmaal bij en achteraf was hij altijd blij als hij gegaan was. In het rouwcentrum afscheid nemen van de overledene probeerde hij te vermijden. Hij wilde liever de overledene herinneren zoals hij/zij bij leven was. Hij kwam vooral voor de familie.

Lees meer...

Peter de Lint in ‘Dat doet-ie anders nooit!’: 2. Don Bouwmeester

DonBouwmeesterBW 180815 kleinIn Spanje zijn Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza overbekend, beroemd eigenlijk. Voor Maarten Toonder moeten ze een inspiratiebron geweest zijn voor zijn striphelden Heer Olivier B. Bommel en zijn knecht Tom Poes, papieren helden. Niet ver buiten Epe woonde in een afgelegen hoek van de praktijk een boer die erg leek op Don Quichot, de dolende ridder van La Mancha, maar dan van vlees en bloed.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.