epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

De vaste Epernetters

We zijn op 28 april 2012 met Epernet.nl begonnen om een digitaal platform te bieden voor iedere Epenaar. Tien (oud-)dorpsgenoten staan als regelmatige leveranciers van teksten en/of foto’s geregistreerd in het systeem; hun namen staan boven de artikelen. We stellen ze even voor.

Rijk van Ark 

 rijkvanarkRijk van Ark (Mzn). Epenaren die hem niet kennen, zijn òf heel jong, òf komen nooit de deur uit. Hij is sinds zijn geboorte op 29 augustus 1953 Epenaar. Zijn ouders Marius van Ark en Janna Nieuwenhuis exploiteerden vanaf 1961 20 jaar café Brinkzicht aan de Brinklaan. Rijk stortte zich na het overlijden van zijn vader in 1979 op de slijterij-wijnhandel naast het café, die hij als zelfstandig ondernemer tot 1998 runde. Sinds 1998 werkt Rijk voor de Regionale Brandweer in Apeldoorn. Hij was, net als zijn vader en opa, lid van het Vrijwillig Brandweerkorps Epe, waar hij in 2009 na zo'n 32 jaar een punt achter zette. In 2010 trad hij toe tot de OLC (Oud Leden Club) van de Vrijwillige Brandweer Epe.

Daarnaast is Rijk al jarenlang actief voor SV Epe, lid sinds 1964, vervulde hij diverse bestuursfuncties, beheert hij de website en is hij clubfotograaf van de voetbalvereniging.

Rijk heeft veel interesses, als hobby’s noemt hij ’voetbal, digitale fotografie, het dorp Epe en (vakantie)reizen’. Daarnaast schrijft Rijk heel gemakkelijk. Voor Epernet natuurlijk over zijn grote liefde SV Epe, maar hij zal ook niet schromen andere zaken aan te kaarten die hij in zijn omgeving tegenkomt. En daarbij zal hij blijk geven van een andere goede eigenschap: hij deinst er niet voor terug zijn mening te ventileren, of anderen het daar nou mee eens zijn of niet. Hij meldde zich als één van de eersten aan om die mening ook op Epernet kwijt te kunnen.

Rijk's emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anita van den Berg 

anitaAnita van den Berg – Schonewille heeft veel hobby’s en één er van is schrijven. Ze heeft een heel vlotte pen, waarmee ze net zo gemakkelijk columns en gedichten als interviews en reportages schrijft.
 
Humor is vooral in haar columns de rode draad en ze schuwt ook zelfspot niet. Alias Bridget schreef ze over haar dagelijkse beslommeringen prachtige columns, die ze publiceerde in het online magazine www.epenaren.nl en wekelijks voordroeg bij de regionale omroep Radio 794. Voor Epernet.nl schrijft ze onder meer een wekelijkse column onder de titel ‘Daar is ze weer!’. Ook die draagt ze wekelijks voor op de regionale radio.
 
De veelzijdige Anita schreef onder meer voor dagblad de Stentor en weekblad Margriet en verzorgde de publiciteit voor een aantal non-commerciële instellingen en verenigingen.
 
Ze bruist van de energie en heeft altijd onderwerpen in overvloed om over te schrijven, want ze ziet overal wel een leuk verhaal in. En ze is nog in staat om dat leuke verhaal te maken ook. Omdat ze ook nog een gezin, een drukke baan en andere hobby’s heeft waarin ze veel tijd investeert, zou ze het liefst willen dat een dag uit 48 uur bestaat.
 
Ze is een van de initiatiefneemsters en mede-eigenares van deze site.
 
Anita is te bereiken via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Sjaan Durberg

 sjaan2Sjaan Durberg, geboren in Rotterdam en sinds 1973 in Epe wonend, is al meer dan 35 jaar getrouwd met Gerrit en heeft drie volwassen kinderen en een kleindochter van bijna 2. Bij de introcudctie van Epernet.nl schreef ze: ,,Zo’n 3 jaar geleden ben ik gestopt met werken. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, in Epe in 1973 begonnen in Vijverhof en geëindigd in 't Slath. Een van mijn hobby’s is fotograferen. Dat doe ik zowel wandelend als fietsend, met of zonder manlief. Ik fotografeer met een spiegelreflex, maar ook met een kleine camera; het ligt er maar net aan hoe en waar ik naar toe ga. Maar de camera gaat bijna altijd mee en anders is er ook nog het mobieltje.

Mijn grootste hobby is alles van en over olifanten verzamelen. Ik heb dan ook grote verzameling beelden. (De foto, gemaakt door Dennis Dekker, zegt genoeg). Ik ben ook al meer dan 12 jaar adoptiemoeder van een weesolifantje in Kenia. Over de hobby en adoptie vertel ik later wel een keer.

Maar natuurlijk zit ik ook graag achter mijn pc-tje , waar ik o.a. een weblog bijhoud. En sinds kort ben ik weer aan het breien. Een vriendin heeft mij aangestoken. Ik brei allerlei sjaaltjes. Door verschillende wolsoorten komt er steeds wat anders uit, dus als ik even niets te doen heb, gaan de beentjes op de hocker en breien maar.’’

Ze meldde zich al snel na de lancering van Epernet aan om haar foto's via deze site met anderen te delen.

Sjaan is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gert van den Esschert 

gertvandenesschertGert van den Esschert is de bekendste prentbriefkaartenverzamelaar van Epe. Hij heeft een enorme collectie, waarbij hij zo veel mogelijk informatie verzamelt. Achter elke ansichtkaart en foto zit een leuk verhaal, weet hij. Een deel van zijn verzameling heeft hij gepubliceerd op zijn site, op deze site zal hij ook beelden laten zien die daar nog niet op staan. Als mensen nog aanvullende informatie hebben, houdt hij zich warm aanbevolen. (Zet maar bij de reacties!) En dat geldt natuurlijk ook voor oude ansichtkaarten en foto’s van Epe.

Zijn site is genoemd naar de plek waar zijn ouderlijk huis staat en hij tot het najaar van 2014 heeft gewoond, in de driehoek Willem Tellstraat – Lohuizerweg.

Gert noemt het verzamelen en historisch onderzoek waar veel oude beelden naar vragen, een ‘virus’. Toch heeft hij ook nog tijd voor andere hobby’s: recreatief hardlopen bij atletiekvereniging Cialfo, scheidsrechteren bij SV Epe en zingen bij mannenkoor Doetmaes.

Over zijn rubriek op Epernet schrijft hij onder meer: ,,Onder de rubriek: Woar blif de tied… laat ik op deze site prentbriefkaarten of foto’s uit de gemeente Epe de revue passeren die worden voorzien van een juiste datum van herkomst en het verhaal erachter. Ik wil proberen foto’s te publiceren die nog niet op mijn site staan.’’

Hij is ook de leverancier van de foto’s van de populaire rubriek ‘Heden & Verleden’.

Gert heeft inmiddels twee schiterende boeken over de historie van Epe op zijn naam staan. Ze zijn uitgebracht met als titel ‘Epe mien däärpien”. Zijn derde boek verschijnt eind 2015. Samen met Bert Hanekamp en Jan Stenvert stelde hij in 2015 het boek 'Ons dorp van toen - zo was 't en zo is 't' samen.

Gert is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Bert Hanekamp

 bertBert Hanekamp en zijn fotocamera‘s zijn onafscheidelijk. Hij gaat vrijwel nooit op pad zonder de mogelijkheid te hebben digitaal vast te leggen wat hem boeit. En dat is nogal wat, want Bert ziet in veel dingen om zich heen een ‘mooie plaat’ en is ook in staat die te maken. Hij voelt zich nauw betrokken bij alles wat in Epe gebeurt en laat dat duidelijk merken in zijn publicaties.

Bert fotografeert al meer dan dertig jaar. Hij maakte een tiental jaren deel uit van het Kollektief Eper Kunstenaars, is sinds 1989, vanaf de oprichting, zeer actief lid van Fotografencollectief De IJsselgroep, was een van de dragende krachten van het inmiddels verdwenen online magazine www.epenaren.nl en is ook verreweg de meest productieve Epernetter. Fotografie is altijd zijn hobby geweest, hoewel hij ook als professioneel fotograaf heeft gewerkt voor het toenmalige Noord Veluws Dagblad. Het grootste deel van zijn leven (40 jaar), heeft hij bij drukkerij Hooiberg gewerkt, tot dat bedrijf failliet ging in 2009.

Hij verzorgde in 2013 de fotografie voor het fraaie boek ‘Goed Goan’, met portretten van Eper ondernemers, markante Epenaren en zalige recepten. Samen met Gert van den Esschert en Jan Stenvert stelde hij in 2015 het boek 'Ons dorp van toen - zo was 't en zo is 't' samen.

Het maakt volgens Bert niet uit of je met een dure of goedkope camera werkt. Dat je met een dure camera per definitie betere plaatjes zou maken, is dan ook een fabeltje, stelt hij: ,,Diegene die door de zoeker kijkt, maakt het plaatje.’’ Zelf heeft hij een heel scala aan camera’s.

Bert, die mede-initiatiefnemer en -eigenaar van deze site is, is te bereiken via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Henk Posthouwer 

 henkHenk Posthouwer is in Epe bekend als oud-directeur van de Anne de Vriesschool, maar geniet ook faam als dichter. Henk schrijft juweeltjes. Over gedachten, gebeurtenissen, gevoelens, beelden, indrukken; het maakt niet uit. Zijn gedichten zijn op diverse plekken op internet te vinden: onder meer  op www.dichterskring.nl, op www.gedichten.nl en nog veel meer sites. En gelukkig meldde hij zich al snel aan bij Epernet. Hier staan zijn gedichten, waarvoor hij ook met de camera op pad gaat om er prachtige foto's bij te kunnen plaatsen.

Hij heeft ook al een bundel met 75 gedichten uitgegeven, ‘De geur van liefde’. (Te bestellen bij de boekhandel of bij uitgeverij Boekscout. ISBN-nummer 978-90-8834-550-0. Kosten: 14,75.) Zestig van zijn juweeltjes zijn gebundeld in ‘Stemming’.

De geboren Puttenaar (1945) woont sinds 1979 in Epe, is getrouwd met Ineke en heeft twee dochters en een zoon. Hij heeft marathons gelopen en houdt zich nu dagelijks fit met fysieke inspanningen in het Achmea Health Center in Epe. Hij is een enorm liefhebber van klassieke muziek, wat onder meer tot uiting komt in zijn voorzitterschap van het Regionaal Oratoriumkoor uit Epe.

Zijn e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 Gerard van de Schepop

gerardGerard van de Schepop weet beter dan de gemiddelde Epenaar wat zich afspeelt in Epe, maar toch woont hij meer dan 9300 kilometer hier vandaan. Maar in zijn huidige woonplaats Belo Horizonte in Brazilië absorbeert Gerard van de Schepop alles wat zich in zijn geboortedorp afspeelt. Enkele malen per dag speurt hij internet af op zoek naar nieuws uit Epe en omgeving. Eens per jaar keert hij terug om familie, vrienden en oude bekenden te ontmoeten, met eigen ogen te zien wat er is veranderd en alles vast te leggen in een eindeloze stroom foto’s, waarvan hij thuis nog eens uitgebreid nageniet. Hij heeft vaak heimwee: ‘Als we in Brazilië zijn, missen we Epe en als we in Epe zijn, missen we Brazilië.’

Hij is wel hartstikke gelukkig in Brazilië, waar hij ooit heen ging om missionaris te worden en bleef wonen toen hij de kerk de rug had toegekeerd. Hij geniet van het leven met zijn vrouw Rosana, zijn honden Suzie en Frida, zijn kat Manfred, hun kinderen en kleinkinderen en hun Nederlandse en Braziliaanse vrienden en kennissen. Hij woont aan een rustig, doodlopend weggetje in een miljoenenstad met enorme contrasten en ziet en beleeft vrijwel dagelijks wel iets waarover wij ons zouden verbazen.

Hij schreef eerder columns voor www.epenaren.nl. Voor Epernet.nl schrijft Gerard columns over zijn en het leven in Brazilië. Maar ook Epe is wel eens onderwerp van zijn schrijverijen. Want: ‘Eens een Epenaar, altijd een Epenaar.’

Gerard is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Stenvert 

 

janJan Stenvert heeft 35 jaar in de regionale journalistiek gewerkt en was onder meer sportredacteur, regioverslaggever en eind- en opmaakredacteur. Bovendien maakte hij de laatste jaren foto's voor de krant.

Hij was tevens een van de initiatiefnemers van de totstandkoming van het inmiddels verdwenen online magazine www.epenaren.nl.

De geboren journalist besteedt een deel van zijn vrije tijd onder meer aan fotograferen en schrijven, waaronder voor Epernet.nl. Het maakt ook hem niet uit waar hij over schrijft en wat hij fotografeert; hij is een echte liefhebber en pakt elk onderwerp met evenveel plezier op. Hij voelt zich betrokken bij alles wat in Epe gebeurt.

Hij verzorgde in 2013 de teksten voor het fraaie boek ‘Goed Goan’, met portretten van Eper ondernemers, markante Epenaren en zalige recepten. Samen met Gert van den Esschert en Bert Hanekamp stelde hij twee jaar later het boek 'Ons dorp van toen - zo was 't en zo is 't' samen.
 
Jan, die naast mede-initiatiefnemer en -eigenaar van Epernet.nl is, is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gerrit van Vemde

gerritvanvemde De meeste mensen kennen hem nog van de 37 jaar waarin hij in de postbezorging werkte, maar inmiddels is Gerrit van Vemde ook Epe’s bekendste en fanatiekste wildfotograaf. Vroeger maakte hij naam in de politiehondensport, waarin hij met de Mechelse herder Marco in 1999 Nederlands kampioen werd, maar in 2004 besloot hij een ommezwaai en van wild- en natuurfotografie zijn belangrijkste en tijdrovendste hobby te maken. Hij volgde een cursus bij Joop Luimes en sindsdien zijn z’n Nikon 300 met 500 millimeterlens en hij onafscheidelijk. Hij is regelmatig te vinden in de Oostvaardersplassen en park De Hoge Veluwe, maar weet uiteraard ook in de natuurgebieden rond Epe en omgeving feilloos waar wild zich regelmatig ophoudt, niet in de laatste plaats doordat hij als vrijwillige gids wildexcursies van Het Geldersch Landschap leidt. Het gerucht gaat zelfs dat hij elk levend wild beest in onze contreien persoonlijk kent. Niets is hem te gek om een prachtige natuur- of wildfoto te maken. Als hij een week in de modder moet liggen om een bepaald dier te kunnen fotograferen, doet hij dat zonder aarzelen. En het resultaat is er naar, want Gerrit, die tussen het fotograferen door per week twee dagen voor slachterij Gosschalk in Epe en twee dagen voor vakantiepark De Bosrand in Vaassen werkt, maakt juweeltjes van wildfoto’s. Gelukkig  deelt hij zijn passie graag met anderen, zodat we er allemaal van kunnen genieten. De meeste van zijn bijdragen zijn te vinden via het menu ‘Wild voor de lens’.

Over hem en zijn hobby staat een fantastisch verhaal in het boek ‘Goed goan’.

Foto’s van hem zijn ook te vinden op z’n eigen blog: vemdefoto.blogspot.com/

Gerrits mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jan van de Vlekkert

Jan van de VlekkertJan van de Vlekkert is een fenomeen op culinair gebied. Hij werkte járen in gerenommeerde restaurants en gaf les op de koksschool in Apeldoorn, waar hij onder andere de meesterkoksopleiding verzorgde. Hij is de drijvende kracht achter het topevenement 'Epe Smakelijk' en verschillende ondernemers in de foodsector in Epe en omgeving roepen regelmatig zijn hulp en advies in om een product goed op de culinaire markt te zetten. Hij tekende ook voor een aantal verrukkelijke recepten voor het boek 'Goed Goan'.

Jan kan toveren met etenswaren. Exclusief voor Epernet verzorgt hij de culinaire rubriek 'Met pEPEr en zout', waarin hij kokkerelt met regionale producten en vaak met verrassende recepten en dito ingrediënten voor de dag komt. Elke maand komt hij met iets bijzonders. Zijn uitgangspunt is niet alleen dat het duidelijk moet maken dat een aantal van 'onze' foodondernemers topproducten leveren die voortreffelijk smaken, maar ook dat het allemaal zonder al te veel moeite door iedereen kan worden bereid.

Op Epernet zijn ook columns van zijn hand terug te vinden waarin hij, dikwijls op kritische wijze, blijk geeft van zijn betrokkenheid bij de Eper samenleving.

Jan is bereikbaar via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

Wil je iets wereldkundig maken via Epernet.nl? Foto’s? Films? Tekeningen? Tekst? Een geluidsfragment? Iets anders?

 

Heb je een vraag of verzoek?

 

Heb je een goed idee?

 

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

{jcomments off}

Stuur maar!

Heb je iets wat je op Epernet.nl wil laten zien? Stuur maar! We houden ons warm aanbevolen voor foto’s, teksten, filmpjes, tekeningen en wat dies meer zij.

Lees meer...

Over deze site

Epernet is een platform van en voor inwoners van de gemeente Epe die het leuk vinden om te schrijven en fotograferen en daar anderen deelgenoot van willen maken. Onze voorliefde voor onze woonomgeving vormt daarbij de rode draad, maar als we elders iets zien dat we de moeite waard vinden en waarvan we denken dat anderen dat ook kunnen waarderen, schromen we niet om daar ook aandacht aan te schenken. Dat geldt zeer zeker ook voor onze bezoekers. Heb je (ver) buiten onze gemeentegrenzen schitterende foto's gemaakt waarvan je verwacht dat anderen die graag willen zien, aarzel dan niet en stuur ze op voor plaatsing op Epernet.

We vormen geen exclusief groepje, want iedere Epenaar die iets wil laten zien, lezen of weten, mag dat via Epernet.nl doen. In principe plaatsen we alles wat binnen redelijke grenzen valt. Stuur maar! Wie regelmatig iets wil bijdragen en dat zelf wil plaatsen, kan die mogelijkheid ook krijgen. Dat kost uiteraard niets, want we zijn hobbyisten en Epernet.nl is een non-commerciële internetsite. Onze hobby mag best wat kosten en hoeft geen geld op te leveren. Daarom leveren bijdragen aan Epernet.nl ook geen geld op.

Meer informatie over de mogelijkheden om iets op Epernet te plaatsen, vind je hier.

We houden ons ook warm aanbevolen voor tips en verzoeken om ergens aandacht aan te besteden. Belangrijkste criterium bij de beoordeling daarvan is dat we het zelf ook leuk vinden.

Een redactiestatuut of spelregels hebben we in en uit principe niet. We willen ons op geen enkele manier vastleggen en hanteren ‘vrijheid blijheid’ als slogan. We behouden ons zelfs het recht voor af te wijken van onze eigen gevoelsmatige uitgangs- en standpunten.

We hopen dat we bezoekers regelmatig iets leuks kunnen bieden en dat Epernet uitgroeit tot een internetsite waar iedereen zich thuis voelt.

 

Even voorstellen

We zijn met z'n vijven aan Epernet.nl begonnen. Wij zijn de vaste leveranciers van teksten en beelden aan deze site. Vier van ons hebben ook elders, zowel digitaal als op papier, materiaal gepubliceerd. 

We gaan ons even voorstellen.

ANITA VAN DEN BERG

Anita van den Berg – Schonewille heeft veel hobby’s en één er van is schrijven. Ze heeft een heel vlotte pen, waarmee ze net zo gemakkelijk columns en gedichten als interviews en reportages schrijft. 

Humor is vooral in haar columns de rode draad en ze schuwt ook zelfspot niet. Alias Bridget schreef ze over haar dagelijkse beslommeringen prachtige columns, die ze publiceerde in het online magazine www.epenaren.nl en wekelijks voordroeg bij de regionale omroep Radio 794.

De veelzijdige Anita schreef onder meer voor dagblad de Stentor en weekblad Margriet en verzorgde de publiciteit voor een aantal non-commerciële instellingen en verenigingen. 

Ze bruist van de energie en heeft altijd onderwerpen in overvloed om over te schrijven, want ze ziet overal wel een leuk verhaal in. En ze is nog in staat om dat leuke verhaal te maken ook. Omdat ze ook nog een gezin, een fulltime baan en andere hobby’s heeft waarin ze veel tijd investeert, zou ze het liefst willen dat een dag uit 48 uur bestaat.

Ze is één van de initiatiefneemsters en mede-eigenares van deze site.

Anita is te bereiken via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

SANDER VAN DEN BERG

Sander van den Berg heeft een aantal dromen en één er van is ooit de World Press Photo te winnen. Maar met een andere prijs in een prestigieuze fotowedstrijd neemt hij (voorlopig) ook wel genoegen.

 

Fotografie is dan ook zijn belangrijkste hobby. Hij vindt foto’s maken zo leuk, dat hij stilletjes hoopt er ooit zijn beroep van te kunnen maken.

Sander kocht in het najaar van 2010 van zijn fanatiek bij elkaar gespaarde centen een goede camera en maakte een jaar later kennis met een professioneel softwareprogramma waarmee hij zijn foto’s kan bewerken.

Hij popelt om op pad te gaan voor www.epernet.nl en te laten zien wat hij in een paar jaar tijd als autodidact op fotografisch gebied geleerd heeft.

 

Sander, die de twitterraar van Epernet is en op scholengemeenschap De Noordgouw in Heerde zit, is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

BERT HANEKAMP

Bert Hanekamp en zijn fotocamera‘s zijn onafscheidelijk. Hij gaat vrijwel nooit op pad zonder de mogelijkheid te hebben digitaal vast te leggen wat hem boeit. En dat is nogal wat, want Bert ziet in veel dingen om zich heen een ‘mooie plaat’ en is ook in staat die te maken. Hij voelt zich nauw betrokken bij alles wat in Epe gebeurt en laat dat duidelijk merken in zijn publicaties.

Bert fotografeert al meer dan dertig jaar. Hij maakte een tiental jaren deel uit van het Kollektief Eper Kunstenaars, is sinds 1989, vanaf de oprichting, zeer actief lid van Fotografencollectief De IJsselgroep en was afgelopen jaren een van de dragende krachten van het online magazine www.epenaren.nl. Fotografie is altijd zijn hobby geweest, hoewel hij ook als professioneel fotograaf heeft gewerkt voor het toenmalige Noord Veluws Dagblad. Verreweg het grootste deel van zijn leven (40 jaar), heeft hij bij drukkerij Hooiberg  gewerkt, tot dat bedrijf failliet ging in 2009.

Het maakt volgens Bert niet uit of je met een dure of goedkope camera werkt. Dat je met een dure camera per definitie betere plaatjes zou maken, is dan ook een fabeltje, stelt hij: ,,Diegene die door de zoeker kijkt, maakt het plaatje.’’ 

Bert, die mede-initiatiefnemer en -eigenaar van deze site is, is te bereiken via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   

GERARD VAN DE SCHEPOP


Hij weet beter dan de gemiddelde Epenaar wat zich afspeelt in Epe, maar toch woont hij meer dan 9300 kilometer hier vandaan. Maar in zijn huidige woonplaats Belo Horizonte in Brazilië absorbeert Gerard van de Schepop alles wat zich in zijn geboortedorp afspeelt. Enkele malen per dag speurt hij internet af op zoek naar nieuws uit Epe en omgeving. Eens per jaar keert hij terug om familie, vrienden en oude bekenden te ontmoeten, met eigen ogen te zien wat er is veranderd en alles vast te leggen in een eindeloze stroom foto’s, waarvan hij thuis nog eens uitgebreid nageniet. Hij heeft vaak heimwee: ‘Als we in Brazilië zijn, missen we Epe en als we in Epe zijn, missen we Brazilië.’ 

Hij is wel hartstikke gelukkig in Brazilië, waar hij ooit heen ging om missionaris te worden en bleef wonen toen hij de kerk de rug had toegekeerd. Hij geniet van het leven met zijn vrouw Rosana, zijn honden Suzie en Frida, hun kinderen en kleinkinderen en hun Nederlandse en Braziliaanse vrienden en kennissen. Hij woont aan een rustig, doodlopend weggetje in een miljoenenstad met enorme contrasten en ziet en beleeft vrijwel dagelijks wel iets waarover wij ons zouden verbazen.

Hij schreef eerder columns voor www.epenaren.nl. Voor Epernet.nl schrijft Gerard columns over zijn en het leven in Brazilië. Maar ook Epe zal ongetwijfeld wel eens onderwerp van zijn schrijverijen zijn. Want: ‘Eens een Epenaar, altijd een Epenaar.’

Gerard is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

JAN STENVERT

Jan Stenvert is in journalistiek opzicht een allrounder. Hij heeft 35 jaar in de regionale journalistiek gewerkt en was onder meer sportredacteur, verslaggever, eind- en opmaakredacteur en fotograaf. Hij was tevens een van de initiatiefnemers van de totstandkoming van het online magazine www.epenaren.nl.

De geboren journalist besteedt een deel van zijn vrije tijd onder meer ook aan fotograferen en schrijven, waaronder voor Epernet.nl. Het maakt ook hem niet uit waar hij over schrijft; hij is een echte liefhebber en pakt elk onderwerp met evenveel plezier op. Hij voelt zich betrokken bij alles wat in Epe gebeurt en beschikt door zijn journalistieke werkzaamheden over veel kennis van zijn woonomgeving.

Jan, die naast mede-initiatiefnemer en -eigenaar tevens webmaster van Epernet.nl is, is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

{jcomments off}

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.