Laatste reacties

Hier kon je lekker schepijs kopen voor een kwartje.
geweldig, mijn opa Derk Bosman op de klasse foto! vanaf m´n 5e logeerde ik tijdens de vakanties in Oene,
ben nu 68..... horthoekerweg 14
ik herinner...
Als uitzendkracht heb ik in 1981 bij vetsmelterij Smilde in Epe blikken met vet gevuld/
Een mooi initiatief om epernet online te houden.
Een prachtig monument voor de veel te jong aan ALS gestorven Bert Hanekamp.

Wij willen jou, je vr...
Complimenten Jan voor dit besluit.
Groetend Rijk (Jzn)
Mooi Monument voor Bert en een mooi naslagwerk voor mij en vele anderen denk ik!!
Als kleine jongen kon ik eindeloos kijken naar de LGB-trein die langs de gevel (bovenlangs) kwam rjijden. Er moeten twee aardige gaten in de gevel gez...
Hi,
I'm looking for any memorabilia in connection with a UK band that played at De Trap on 25/09/1974. We are about to release a live vinyl album fr...
Mooi verhaal met veel bekende dingen voor mij. Wij woonden tegenover de azaleakwekerij en ging naar de Hosthoeker school.
Eerst nog langs het zwemba...
Dit huis werd kort vóór, in en na de tweede wereldoorlog waarschijnlijk bewoond door de fam. J.H. Slebos, directeur van de Confectie Centrale te Elbur...
Wat leuk, zij was is een ver familielid van mij. Ik heb nog een foto / ansichtkaart waar zij op staat met een pijp in de mond.
Wijlen mijn vader hee...
Het is niet de Verlengde Bloemstraat, maar de Wachtelenbergweg. Het witte huisje links is ons huis, Officiersweg 28.
Ik ben familie van veearts altenburg dat is mijn opa jammer dat hij nu niet meer in leven is?
Beste Herman,
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...

Zoeken

Alles over de ínspanningsverplichting' die de gemeente Epe eigenaren van recreatiewoningen oplegt op te proberen hun huis 245 dagen per jaar te verhuren.

Vuilnisman, mag deze zak ook mee?

narcistHeel af en toe dwing ik mezelf een stukje van de gemeenteraadsvergaderingen via internet te volgen, als een onderwerp aan de orde komt waar ik beslist meer over wil weten. Meestal is dat een bezoeking en moet ik al snel oordopjes in doen, want mijn huisgenoten kunnen het niet lang aanhoren en maar moeilijk geloven dat het ons gemeentebestuur is dat op zo’n bedroevend niveau discussieert en besluiten neemt. In de laatste vergadering van het jaar was het beschamende optreden van wethouder Robert Scholten niet alleen typerend voor de vertegenwoordiger van Nieuwe Lijn in het college van b en w, maar ook voor de manier waarop we afgelopen jaar bestuurd zijn. Wie het niet gehoord heeft, heeft echt iets gemist.

Lees meer...

Het is om je rot te schamen als inwoner van deze gemeente

Wat zou er gebeurd zijn als de uitspraak van de Raad van State over de recreatiewoningen vóór de verkiezingen zou zijn gedaan? Die vraag dringt zich op als je het vernietigende oordeel leest van het te vuur en te zwaard door Nieuwe Lijn, PvdA, CDA, GroenLinks, CU/SGP en Gemeentebelangen verdedigde beleid waarmee het hoogste rechtscollege in zware bewoordingen korte metten heeft gemaakt. Het waanidee van de coalitiepartijen kan de gemeente en daarmee ons als burgers immers heel veel geld gaan kosten.

Lees meer...

Raad van State boort verhuurplicht recreatiehuizen de grond in

Eigenaren van een recreatiewoning op De Vliegden in Emst en de Eper Sprengen in Epe die dat pand als tweede huis gebruiken, hoeven dat niet te verhuren. De Raad van State heeft vanmorgen laten weten dat de huurverplichting die de gemeente Epe hen wilde opleggen, onrechtmatig en is. De Raad laat geen spaan heel van het beleid van de gemeente Epe. De bestemming ‘Recreatie - Verblijfsrecreatie' op beide recreatieparken is volgens de Raad ,,vastgesteld in strijd met een goede ruimtelijke ordening, het zorgvuldigheidsbeginsel, het motiveringsbeginsel en het rechtszekerheidsbeginsel en steunt niet op een deugdelijke belangenafweging.’’ Eigenaren van woningen op beide parken waren in beroep gegaan bij de Raad van State tegen de bestemmingsplanwijziging die ze zou dwingen te trachten de woning 245 dagen per jaar te verhuren. Het voorstel werd vorig jaar gesteund door alle partijen behoudens de VVD, D66 en de Lijst Kooman. Wethouder Robert Scholten verdedigde het te vuur en te zwaard op onder meer EenVandaag. In tegenstelling tot wat hij daar beweerde, vindt de Raad van State dat de verplichting ook op geen enkele manier is te controleren.

robert scholten

De uitspraak komt niet onverwacht. Behalve de meerderheid van de gemeenteraad geloofde niemand dat de gemeente Epe de bevoegdheid heeft om eigenaren van een tweede woning te verplichten te proberen dat huis tweederde van het jaar te verhuren. De Raad van State boort het beleid van de gemeente Epe op alle fronten keihard de grond in. Het deugt van geen kant en de wijze waarop de gemeente probeerde een en ander te regelen evenmin. Een blamage voor de gemeente en met name de initiatiefnemers Joop van Nuijs (planologie, inmiddels gestopt als wethouder) en Robert Scholten (financiën, wethouder), temeer omdat de uitspraak van de Raad van State, waartegen geen beroep mogelijk is, de mensen die het beroep hebben ingesteld de gelegenheid biedt om schadevergoedingen te claimen. Ze zijn daarover nog in beraad, maar hebben eerder al laten weten dat dit akkefietje de gemeente een kapitaal gaat kosten.

Lees meer...

Bewoners de Vliegden mogen hun woning niet eens verhuren

Het lijkt er sterk op dat een beetje onderzoek door de gemeente haar zelf èn veel burgers een hoop ellende had kunnen besparen. Dan zou ze al snel de conclusie hebben kunnen trekken dat het voor een aantal eigenaren van recreatiewoningen volstrekt onmogelijk is om te voldoen aan de verplichting om te proberen hun woning 245 dagen per jaar te verhuren, zelfs al zouden ze dat graag willen. Dat staat namelijk in hun koopcontract.

Lees meer...

Provincie keurt beleid gemeente bij recreatiewoningen af

Eigenaren van bestaande recreatiewoningen hoeven wat de provincie Gelderland betreft niet bang te zijn dat de gemeente Epe ze met het nieuwe bestemmingsplan buitengebied kan verplichten hun woning bedrijfsmatig te exploiteren. De provincie laat naar aanleiding van vragen van VVD-Statenlid Bastiaan Meerburg weten dat de regeling alleen mag gelden voor nieuwe recreatiewoningen, op nieuwe parken of parken die worden uitgebreid.

Lees meer...

Beleidsregel recreatiewoningen maakt verhuurplicht vaak onmogelijk

De gemeente beroept zich bij de verplichte bedrijfsmatige exploitatie steeds op plannen en nota’s uit 2006, 2009, 2010 en 2016, maar heeft het niet over haar in februari 2009 vastgelegde beleidsregel voor recreatiewoningen. Het legertje advocaten van de eigenaren van recreatiewoningen die hun eigendom niet willen verhuren gaat dat wel doen, want daarin staat dat het beleid niet geldt voor ‘parken’ als de Vliegden, de Beekhorst en ’t Hertenkamp.

Lees meer...

'Wethouder ijlt'

'De schrijvende rechter' alias columnist Ton Broekhuisen heeft zich ook gestort op de soap rond de recreatiewoningen in Epe. Naar aanleiding van de uitzending van EenVandaag doopte hij zijn pen in bijtende inkt en schreef hij deze column, met als kop 'Recreatiehuisjes in Epe verplicht verhuren? Wethouder ijlt!'.

De soap gaat verder: gemeente ziende blind en horende doof

De soap over de recreatiewoningen heeft weer een vervolg gekregen met deze toelichting van de gemeente Epe. Alle ijzersterke argumenten om het niet te doen ten spijt, blijft ze haar beleid door dik en dun verdedigen. ‘Ziende blind en horende doof' dacht ik toen ik het verhaal las. Ze blijft een hoop onzin verkondigen en bovendien spreekt ze zichzelf tegen.

Lees meer...

Hoe verhuur je een recreatiewoning?

Stel, ik heb een tweede huis in de gemeente Epe, bij voorbeeld in een van de parken aan de Hanendorperweg in Emst, dat officieel te boek staat als een recreatiewoning. Stel, ik moet die bedrijfsmatig verhuren. Ik mag er zelf maar 120 dagen in en voor de andere 245 dagen word ik door de gemeente verplicht te proberen die te verhuren. Hoe doe ik dat, zonder dat ik daadwerkelijk vreemde mensen in mijn huis moet toelaten?

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.