Uitbreidingsplannen vliegveld Lelystad zorgen voor enorme herrie boven onze hoofden

Mijn Oener Tegengeluid: ga protesteren in Zwolle!

TrampoActie deel1 AangepastDe werkgroep Mijn Oener Tegengeluid (MOT) roept iedereen op om op 23 juni naar Park de Wezenlanden te gaan voor een landelijk protest tegen Lelystad Airport en de luchtvaartgroei. ‘De leefbaarheid in onze regio voor ons allen en voor toekomstige generaties staat op het spel! Daarom is het heel belangrijk dat we nu onze stem laten horen.’ Uiteraard wordt de oproep gedeeld door de vereniging Ons Mooi Epe (OME).

Lees meer...

Woensdag twee keer klereherrie boven onze hoofden

Niet schrikken als u woensdag rond 16.50 en 17.25 uur ineens een klereherrie hoort. Er vliegt een Boeing 737-800 over om u een indruk te geven wat u zo om de tien minuten te wachten staat als de plannen voor vliegveld Lelystad doorgaan. Uw mening daarover kunt u doorgeven op www.belevingsvlucht.nl, waar nu ook meer informatie over de vluchten is te zien.

Misschien een idee om een decibelmeter op uw smartphone te installeren en een geluidsmeting te doen? Wedden dat u veel hoger uitkomt dan de autoriteiten achteraf zullen melden?

Zes lokale VVD-fracties: Geen laagvliegroutes boven de Veluwe

Zes lokale fracties van de VVD dringen aan op uitstel van de opening van Vliegveld Lelystad. Uitstel totdat aan alle randvoorwaarden en informatie vergaring is voldaan om een goed besluit te nemen. Een besluit waarbij ook de belangen van de inwoners van Oost-Nederland maximaal zijn behartigd en beschermd. De VVD-fracties zijn Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en VVD - Liberaal 2000 Voorst.

Lees meer...

CDA Epe: eerst herindeling luchtruim voordat Lelystad open gaat

De CDA-statenfracties van de vijf betrokken provincies (Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Flevoland) hebben samen met de woordvoerder van de Tweede kamer schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijke gedeputeerden en de minister over vliegveld Lelystad. De vragen gaan over de transparantie en zorgvuldigheid van het proces naar de opening van Lelystad sinds het aantreden van de nieuwe minister.

Lees meer...

'Plannen voor Lelystad Airport moeten voorlopig de ijskast in'

De actiecomités die zich tegen uitbreiding van Lelystad Airport verzetten, hebben met een mengeling van verbazing en instemming kennis genomen van het rapport dat de bewonersdelegatie aansluitroutes voor Lelystad Airport heeft gepresenteerd. Het draagvlak voor de vliegroutes van en naar Lelystad Airport blijkt in Oost en Noord Nederland dermate minimaal, dat Lelystad Airport voorlopig de ijskast in moet, stellen de actiegroepen.

Lees meer...

'Onaanvaardbare veiligheidsrisico's' bij uitbreiding Lelystad Airport

Er worden ‘onaanvaardbare veiligheidsrisico’s’ genomen als Lelystad Airport mag uitbreiden en massa’s vliegtuigen boven onder meer de gemeenten Epe en Heerde en de rest van de Veluwe gaan vliegen. Omdat luchtverkeersleidingsinstantie LVNL met aanzienlijke capaciteits- en personeelsproblemen kampt heeft de politiek de militaire luchtverkeersleiding Dutch Mil (CSLK) gevraagd de afhandeling van het vliegverkeer van en naar Lelystad af te handelen, maar die kampt met een aanzienlijke personele onderbezetting.

Lees meer...

We zijn met z'n allen opgelicht door Sharon Dijksma en consorten

We zijn met z’n allen opgelicht door staatssecretaris Sharon Dijksma en consorten. De vliegtuigen die straks vanaf Lelystad boven ons hoofd vliegen, maken véél meer lawaai dan ze iedereen heeft voorgehouden. Maar daar doet ze niet moeilijk over: een deel van het onderzoek naar de geluidsbelasting wordt opnieuw gedaan, maar ze gaat er vanuit dat dat nauwelijks gevolgen zal hebben. De toestellen vliegen straks gewoon vlak boven ons hoofd en maken niet het lawaai van een voorbijkomende auto, maar van een stofzuiger die pal naast je oren zuigt.

Lees meer...

Oproep: stuur Kamerleden nog gauw een mailtje

Gegoochel met vliegroutes, -hoogtes en –snelheden maken het er allemaal niet duidelijker op waar wij in deze regio aan toe zijn als het vliegverkeer vanaf en naar Lelystad Airport geïntensiveerd wordt. Eén ding staat wel vast: ons woongenot wordt in hevige mate aangetast als het zo ver is. ,,Jullie wonen hier straks in een hel’’, voorspelde iemand onlangs die op dezelfde afstand van Schiphol woont als wij in Epe van Lelystad. Allerlei acties zijn ondernomen om de Tweede Kamer en Staatssecretaris Sharon Dijksma op andere gedachten te brengen. Daar komt er nog een bij: we kregen het verzoek onderstaande oproep te publiceren. Uiteraard voldoen we daar aan.

Lees meer...

Herrie boven ons: Gemeente: 'Impact voor Epe kleiner'

De VVD hoeft geen motie in te dienen om onderzoek te don naar de impact van de nieuwe vliegroutes vanaf Lelystad, want dat is al gedaan. Volgens de gemeente vallen de gevolgen voor Epe wel mee in vergelijking met die voor andere gemeenten van de Stedendriehoek. Dat blijkt uit een verslag van de stand van zaken dat de gemeente vandaag bekend heeft gemaakt. Waar de verwachting dat het allemaal wel meevalt op is gebaseeerd - er vliegen straks meer vliegtuigen boven Epe dan boven de anderee gemeenten en de vlieghoogte is hetzelfde - is niet duidelijk.

Lees meer...

VVD Epe wil onderzoek naar gevolgen vliegroutes over Epe

vliegenDe gemeenteraadsfractie van de VVD wil dat er gedegen en onafhankelijk onderzoek gedaan wordt naar de gevolgen voor de inwoners van de gemeente Epe van de geplande vliegroutes vanaf Lelystad Airport die over deze regio lopen. De liberalen willen dat er budget vrij gemaakt wordt voor een specifieke impact analyse, dat er samen wordt gewerkt met burgers en belangenorganisaties in een forum en dat er gezamenlijk een analyse wordt gemaakt om de feiten voor Epe naar boven te krijgen. ,,Als we de feiten hebben kunnen we vervolgens gericht bepalen wat wel en niet toelaatbaar is’’, aldus de VVD.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.