Epernet wordt weblog

We gaan met Epernet een iets andere koers varen. We gaan van een platform naar een weblog. We willen Epernet wat persoonlijker, speelser, verrassender, frivoler, afwisselender, creatiever maken. Dat betekent onder andere dat we in principe niet meer alle persberichten en dergelijke plaatsen.

Het publiceren van alle persberichten, waarvan verreweg de meeste moeten worden herschreven en/of gefatsoeneerd, betekent dat we dagelijks veel tijd kwijt zijn die we eigenlijk liever een andere invulling zouden willen geven. Bij sommige – zo eerlijk moeten we zijn - vragen we ons ook weleens af wie daar nou op zit te wachten en aan het aantal lezers van die artikelen te zien zijn dat er niet veel. We zijn blij dat zo veel organisaties gebruik maken van de mogelijkheden die we bieden om bekendheid te geven aan hun nieuws en activiteiten en ons op hun perslijst hebben gezet, maar juist doordat dat er steeds meer werden, begon het een echte belasting te worden, zelfs in onze vakanties.

We willen ons meer toeleggen op teksten en beelden die we zelf maken. Veel onderdelen houden we erin. We blijven foto’s maken tijdens wandelingen en fietstochten, van activiteiten en wat dies meer zij. We gaan er in veel gevallen wel creatiever mee om, ze regelmatig anders presenteren, er meer mee spelen. De kritische en historische verhalen, columns, gedichten, recepten voor overheerlijke maaltijden en andere zaken die (on)regelmatig op Epernet worden geplaatst willen we niet kwijt, maar ook in de presentatie van die ingrediënten gaan we wat gevarieerder te werk.

Daarnaast gaan we Epernet een persoonlijker tintje geven, zoals met foto’s die we elders gemaakt hebben en op een platform niet zouden publiceren, anekdotes, bijzondere uitspraken die we gehoord of gelezen hebben, mooie of leuke foto’s die we elders tegenkomen, een link naar een verhaal dat we zelf leuk vinden, een mening of losse gedachte die we kwijt willen, een filmpje dat we toegestuurd hebben gekregen enzovoorts. Een aantal persberichten blijven we wel plaatsen, maar die zullen we in een sommige gevallen ook anders presenteren

Enfin, wie ons blijft volgen, merkt het vanzelf wel.

 

Nieuwe start Epernet

Zo, daar zijn we weer. In een nieuw jasje. Het zal trouwe bezoekers niet zijn ontgaan dat we afgelopen weken nogal wat problemen hebben gehad. Onderhoudswerkzaamheden verliepen niet naar wens, een update van het besturingssysteem liep in de soep, hackers vielen ons achter de schermen lastig; het zal even allemaal tegen. Bovendien hadden we zelf al een tijd wat wensen en ideeën die op de ‘oude’ site niet of nauwelijks te realiseren waren. Een goede reden om min of meer met een schone lei te beginnen.

Lees meer...

Terugblik

We voegen ons met dit stuk even bij de velen die op de laatste dag van het jaar terugblikken. Tegelijk willen we een flink aantal mensen hartelijk bedanken.

Lees meer...

Vier nieuwkomers verrijken Epernet

Vier Epenaren gaan Epernet verrijken met verhalen en/of foto’s. Rijk van Ark houdt ons op de hoogte van het wel en wee bij ‘zijn’ voetbalclub SV Epe en schrijft over Eper zaken die hem bezighouden, Sjaan Durberg laat ons meegenieten van wat haar op haar fiets- en wandeltochten opvalt, Gert van den Esschert geeft ons les in de geschiedenis van Epe met zijn eigen rubriek ‘Woar blif de tied…’ en Henk Posthouwer verblijdt ons met gedichten.

Lees meer...

Nieuwe rubriek: Woar blif de tied...

Met ingang van vandaag presenteren we een nieuwe, historische rubriek op Epernet. De bekende prentbriefkaartenverzamelaar en amateurhistoricus Gert van den Esschert tekent voor 'Woar blif de tied', waarin hij ons laat meegenieten van oude foto's en prentbriefkaarten.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.