Lammetjesdag topevenement voor jong en oud

lammetjesdag 21Met een winderige maar heel leuke, gezellige en toch ook nog druk bezochte Lammetjesdag heeft de schaapskudde Epe-Heerde gisteren de lammertijd afgesloten. De 130 lammetjes en hun moeders stonden natuurlijk centraal in en bij de schaapskooi op de Renderklippen, maar er was veel meer te zien en ook te knuffelen. Jong en oud vermaakten zich er prima.

Lees meer...

Recordaantal deelnemers Boerenkoolwandeltocht

boerenkooltocht 4Schitterend wandelweer en geen wandeltochten in de wijde omgeving resulteerden voor wandelsportvereniging WIOS Epe zaterdag in een record van 947 deelnemers aan de 27ste editie van de Boerenkoolwandeltocht. Het oude record was tijdens de 25ste editie in 2017 met 824 wandelaars.

Lees meer...

Pompoen-Potter-Party smaakt naar (veel) meer

potterpompoenparty 14Ze willen de ‘huiskamer van Epe’ van Kulturhus Eper Gemeentewoning maken. Vanmiddag is dat Anne Nyst en Ton van der Schouw als nieuwkomers van de programmaraad van de accommodatie al meteen voortreffelijk gelukt. Hun eerste Pompoen-Potter-Party was een fantastisch evenement dat erg druk bezocht werd en naar meer smaakte.

Lees meer...

Subcategorieën

Jaarlijkse nadere kennismaking met Oene(naren)

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.