Muzikant en zanger Hendrik Hobbelink aan het woord

200209 Henrik Hobbelink2 AangepastHendrik Hobbelink is na 45 jaar teruggekeerd naar Epe, waar hij is opgegroeid. In de loop der tijd heeft deze muzikant en zanger een repertoire opgebouwd van eigen geschreven liedjes, veelal in het Engels, maar ook in het Nederlands. De teksten van zijn liedjes hebben betrekking op persoonlijke groei, de liefde en de nieuwe tijd. Veel eigen nummers komen zondag 9 februari aan bod in de serie ‘Epenaren aan het woord’ in Kulturhus Eper Gemeentewoning. Ook zingt hij liedjes van anderen die hem na aan het hart liggen.

Lees meer...

The Story of Simon & Garfunkel in de Heerd

Kik Sound of Silence Simon Garfunkel Joost Botman en Niels van der Gulik Sanâa Swart staand AangepastMet behulp van prachtige muziek, verhalen en anekdotes uit de jaren 60 en 70 vertellen Joost Botman en Niels van der Gulik op vrijdag 7 februari in theater de Heerd in Heerde op boeiende en droogkomische wijze over Paul Simon en Art Garfunkel. Hun weg naar succes, de botsingen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Lees meer...

Repair Café in Oene met handige energiebespaartips

20190914 095349Medewerkers van het Repair Café staan zaterdag 8 februari van 9.30 tot 12.00 uur in het Kulturhus in Oene klaar om reparaties te verrichten aan elektrische/elektronische apparatuur, tuingereedschap, meubels, speelgoed of andere gebruiksvoorwerpen; ook dames zitten paraat om kleding te herstellen.

Lees meer...

Plundertochten Maarten van Rossum onderwerp van lezing

Maarten van Rossum AangepastAmpt-Epe is erin geslaagd Sander Wassing (1987), geboren in Hazerswoude (ZH), voor een inlleiding naar Vaassen te halen. Tijdens zijn studie in Leiden specialiseerde hij zich in de geschiedenis van de Nederlanden in de zestiende en zeventiende eeuw. Hij houdt op dinsdag 11 februari een lezing over de ‘Plundertochten van Maarten van Rossum’.

Lees meer...

Stichting Vrijheid: versier je buurt en win mega-barbecuepakket

bevrijdingsfeestOm te vieren dat Nederland in 2020 75 jaar vrij is worden er tal van activiteiten georganiseerd in de gemeente Epe. Één daarvan is een wedstrijd waarin mensen de strijd met elkaar aangaan door hun buurt gezamenlijk zo mooi mogelijk te versieren. Dit natuurlijk met het in oog op hoe de buurten van de gemeente versierd werden in 1945 toen Nederland net bevrijd was.

Lees meer...

Muziekgeschiedenis met symfonieorkest Serenova

Serenova nieuw2b AangepastSymfonieorkest Serenova heeft inmiddels bijna 30 jaar zijn wortels in het Eper muziekleven. Het orkest treedt zondag 2 februari op in Kulturhus Eper Gemeentewoning. De bezoekers worden door het orkest meegenomen langs een stukje interessante muziekgeschiedenis.

Lees meer...

U2-coverband uit Belgié naar Blue Sky in Emst

foto 2 U2be Blue Sky 15 februari 2020 AangepastHet was rond mei 2000 dat Harrie Kuiper eigenaar werd van discotheek Blue Sky aan de Hoofdweg in Emst. Nu, 20 jaar later, heeft Harrie het voornemen dit jubileum te gaan vieren met optredens van diverse bands. Het begint allemaal op zaterdagavond 15 februari, dan komt de bekende coverband U2be uit België naar Emst.

Lees meer...

Zilveren editie van Eper rapidtoernooi

Het jaarlijkse rapidtoernooi van schaakvereniging De Zeven Pionnen uit Epe bereikt eind februari het eerste ‘echte’ jubileum. Het toernooi wordt dan voor de 25e maal gehouden. Speeldatum is zaterdag 29 februari. Belangstellenden kunnen zich al aanmelden via de website van de vereniging: www.de7pionnen.nl

Lees meer...

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.