epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Roefelen en optreden met Dennis Wiltink

Dennis WiltinkWoensdag gaan bijna 600 kinderen van 9 tot 12 jaar Roefelen in Epe en Vaassen. Ze kunnen tijdens de Roefeldag een kijkje nemen achter de schermen bij tientallen bedrijven, organisaties, winkels en instellingen en waar mogelijk actief meehelpen. Zo maken zij op een speelse manier kennis met verschillende beroepen en werkzaamheden in hun eigen buurt. Deze leuke, vroegtijdige beroepsoriëntatie kan de kinderen in hun latere leven helpen bij keuzes voor werk of vervolgstudies.

Lees meer...

Fototentoonstelling ‘Heden & Verleden’ in De Ring

013a Aangepast

013 Aangepast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook nostalgische avond met foto’s van Epe van vroeger

Onze serie ‘Heden & Verleden’ krijgt een vervolg in tentoonstellingsruimte De Ring in het Eper Gemeentehuis. Gert van den Esschert en Bert Hanekamp exposeren daar foto’s van toen en nu. Bovendien wordt er een avond gehouden waarop Gert van den Esschert een serie oude foto’s van Epe toont en daar allerlei bijzonderheden bij vertelt.

Lees meer...

Huisband Podium Witteman Fuse in Epe

Fuse AangepastIn haar rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door en Radio 4 heeft de topformatie Fuse, een heel bijzonder strijkensemble, zich afgelopen jaren flink in de kijker gespeeld. Op donderdag 11 oktober speelt het zestal in de Serie Klassiek in de Kerk vaan Cultureel Platform Epe in de Grote Kerk.

Fuse heeft een sterke live reputatie: met optredens door het hele land heeft het zestal een publiek gevonden van theater en kerk tot festival en concertzaal. Zo was dit modern strijkensemble met contrabas en percussie o.a. te zien in de series van het Concertgebouw, op de Uitmarkt, SAIL, de Wereldhavendagen, festival Wonderfeel en theaters door het hele land.

Lees meer...

Eerste ‘A day in the woods’ scouting Maarten van Rossum

IMG 20180824 WA0008 AangepastScouting Maarten van Rossum houdt op zaterdag 29 september voor de eerste keer de MVR outdoor dag: ‘A day in the woods’. Dat is een evenement waarop outdoor-activiteiten centraal staan met verschillende manieren voor kinderen om zich te vermaken en diverse workshops voor de oudere jeugd vanaf 16 jaar.

Iedereen is op 29 september vanaf 9.30 uur welkom op het ‘Hartstra-oord’ aan de Elspeterweg 59 in Vaassen. Dat kan gewoon om een kijkje te nemen, maar ook om deel te nemen aan de kinderactiviteiten of één van de workshops. Zo kunnen kinderen vanaf 10.00 uur meedoen met bijvoorbeeld klimmen, vuur maken en het doen van een challenge. Er zijn activiteiten voor de leeftijdscategorieën ingedeeld van 5 tot 7 jaar, van 7 tot 10 jaar en van 10 tot 15 jaar. Er wordt voor eten en drinken gezorgd en zijn er in alle categorieën leuke prijzen te winnen.

Voor de oudere jeugd vanaf 16 jaar zijn er drie workshops. Van 10.00 - 11.30 uur: lepel snijden uit hout, waarbij de enthousiastelingen met speciale messen aan de slag gaan om uit het juiste hout lepels te snijden. Tegelijkertijd houdt Scouting Maarten van Rossum koken op open vuur. Mensen krijgen de kans om op een open vuur eten te maken, wat de deelnemers daarna natuurlijk proeven. Van 13.00 tot 15.00 uur uur wordt dat gevolgd door pizza uit een ‘grondoffensief’. Dan leren de belangstellenden hoe ze de lekkerste pizza’s bakken in een ingegraven tonnetje.

Lees meer...

Zwitserse harmonie speelt ook in Eper centrum

Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland AangepastHet najaarsconcert van de koninklijke muziekvereniging Harmonie Epe is dit jaar een gezamenlijke uitvoering met het Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland en vindt plaats op zaterdag 6 oktober in de Grote Kerk in Epe, aanvang 19:30 uur. Beide gezelschappen bestaan meer dan 150 jaar.

Lees meer...

Koppeldarten bij voetbalvereniging Emst

De vierde editie van het koppeldarttoernooi van de vv Emst wordt op zaterdag 6 oktober op sportpark ’t Hanendarp gehouden. Op dit moment hebben zich al 25 koppels voor dit toernooi opgegeven. Er is ruimte voor meer koppels. Er kan nog steeds via de website www.vvemst.nl ingeschreven worden. Elk koppel betaalt 10 euro inschrijfgeld. De minimumleeftijd is 16 jaar. Het toernooi start om 15:30 uur en de darters moeten om 15:00 uur aanwezig zijn. Rond etenstijd is er een maaltijd met soep, salades en stokbrood. Er worden eerst poulewedstrijden gespeeld. Daarna volgt een winnaars- en verliezersronde. In elke ronde zijn geldprijzen te verdienen.

 

Bloemschikavonden Groei&Bloei van start

bloemschikles AangepastKomend seizoen houdt Groei&Bloei afdeling Noord-Veluwe onder de deskundige begeleiding van Ilse Kerkmeijer weer een reeks van acht leerzame en gezellige bloemschikavonden. De eerste op maandag 25 september, de laatste op maandag 29 april 2019 en steeds van 20.00 – 22.00 uur.

Lees meer...

Inleiding over flora en fauna in Spanje door KNNV

Op donderdag 27 september verzorgt KNNV Epe-Heerde een inleiding over de flora en fauna in Noord- en Midden-Spanje. Leo Knol heeft het gebied bezocht en vertelt wat het aan planten en dieren te bieden heeft. Dit gebeurt met prachtige dia’s die Leo heeft gemaakt.

Lees meer...

Twee maal 150 jaar muziek

150 jaar 2 AangepastHet najaarsconcert van de koninklijke muziekvereniging Harmonie Epe is dit jaar een gezamenlijke uitvoering met het Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland en vindt plaats op zaterdag 6 oktober in de Grote Kerk in Epe, aanvang 19:30 uur.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.