Agenda

Gratis film Wild kijken op Kievitsveld in Emst

JHG 6945 Aangepast

©Dutch FilmWorks

Op unieke wijze de bioscoophit ‘Wild, bonte families op de Veluwe’ beleven? Kom dan op zaterdag 15 september naar het Kievitsveld in Emst. Op deze prachtlocatie vertoont Stichting Promotie Gemeente Epe de film ‘Wild’ en zal filmmaker Luc Enting de aanwezigen vertellen over het avontuur om deze film te maken. De film vertoont prachtige beelden van het grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe, met als hoofdrolspelers het everzwijn, het edelhert en de vos. Geniet midden in de natuur op je eigen picknickkleed of (camping)stoel met een hapje en drankje van een bijzondere avond in de mooie natuur. Burnside Cablepark beschikt over een gezellige BeachClub, waar vandaan de catering wordt verzorgd. Er zijn diverse koffie/thee- en borrelarrangementen (mèt wildhapjes) te verkrijgen. Inloop vanaf 19.30 uur, start film om 20.30 uur. Neem zelf een stoeltje of kleedje mee. Toegangskaarten zijn gratis op te halen bij de VVV in Epe. Kijk voor meer informatie op visitveluwe.nl/wild.

Rally tijdens Dikke Mik in Nijbroek

Wie er van houdt om al zoekend/puzzelend z’n weg te vinden, krijgt hiervoor op zaterdag 18 augustus de mogelijkheid. Dikke Mik Nijbroek houdt namelijk als onderdeel van haar jaarlijkse dorpsfeest een rally.

Lees meer...

Drie maal excursie naar de Kopermolen in Zuuk

De Kopermolen te Epe Zuuk foto Henri Slijkhuis AangepastOp vrijdag 20 juli vindt de jaarlijkse Kopermolenexcursie plaats. De excursie is georganiseerd door Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in samenwerking met de Bekenstichting. Vanuit de hal van het museum vertrekt om 14.00 uur een gelimiteerde groep deelnemers naar de molen. Wie mee wil doen wordt gevraagd dit van te voren telefonisch door te geven via 0578-627162. De deelnamekosten bedragen € 6 inclusief museumbezoek. Op vrijdag 17 augustus en vrijdag 21 september vindt de excursie opnieuw plaats.

Lees meer...

Minicursus: Vlinders herkennen

vlinderDe Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Epe-Heerde houdt op 31 juli en 4 augustus een minicursus 'Vlinders herkennen'. Leer in één avond en één excursie hoe je tuinvlinders kunt herkennen en benoemen. En leer hoe je jouw tuin aantrekkelijk kunt maken voor de vlinders.

Lees meer...

Jubileumtentoonstelling met glaskunst op drie locaties

Pers 3Vazen BS 2 AangepastBij het oprichten van ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ op 24 juli 2003 werd Galerie De Aventurijn het kunstcentrum van datgene waar ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ voor staat. In deze 15 jaar hebben een 90-tal (glas) kunstenaars een mooi podium gevonden in Epe. De diverse technieken van de mogelijkheden van het materiaal glas werden op unieke en spectaculaire wijze door de deelnemers getoond aan het publiek. En nu, na deze periode van 15 jaar vinden vele kunstliefhebbers nog steeds de weg naar de galerie in Epe en hebben ze uitgebreid kennis opgedaan van de verscheidenheid van de glaskunst.

Lees meer...

66ste Bijen- en Honingmarkt op 1 augustus

bijenmarkt 3Op de 1e woensdag van augustus wordt voor de 66stekeer de Bijen- en Honingmarkt bij het gemeentehuis in Epe gehouden. Voor de imker is begin augustus traditiegetrouw de tijd om bijenvolken te verhandelen. Voor bezoekers van de markt is het waarschijnlijk geruststellend te weten dat de handel in bijenvolken niet op, maar naast de markt plaatsvindt.

Lees meer...

Braderie en nevenattracties al vanaf 16.00 uur

BraderieOVE.2 AangepastVolgens de jarenlange traditie houdt Ondernemersvereniging Epe tijdens de zomervakantie weer een zevental braderieën. Tijdens deze druk bezochte markt is er ook een plek ingericht voor de verkoop van bBric-à-brac, brocante, kortom, een rommelmarkt. Deze wordt ingericht op het Marktplein voor het Gemeentehuis. In tegenstelling tot andere jaren beginnen de rommelmarkt, de braderie in het centrum en de Kleedjesmarkt voor de kinderen allemaal om 16.00 uur. De eerste is op vrijdag 13, de laatste op 24 augustus.

Lees meer...

Speuren naar sporen voor kinderen

RS10624 RCN de Jagerstee boswachter met kinderen 2 AangepastGa op pad met natuurgids Jan Niebeek en leer van alles over het Veluws wild zoals herten, reeën en zwijnen. Hij vertelt over hun leefwereld en hun gedrag, maar kan ook hun sporen laten zien. Dit is een leuke ontdekkingstocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De tocht duurt ongeveer 1.5 uur waarbij in rustig tempo ongeveer 2 kilometer gelopen wordt. Na afloop mag je gratis marshmallows roosteren bij Brasserie Floor aan de Dellenweg of de Ossenstal aan de Ossenweg.

De data zijn: donderdag 12 en 19 juli vanaf Brasserie Floor, op donderdag 2 augustus vanaf de Ossenstal, en de donderdagen 9, 16, 23 en 30 aug vanaf Brasserie Floor. De tocht begint steeds om 16.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Deelname €3,00 per kind.

Vooraf reserveren bij VVV Epe tel. 0578-745019

Lees meer...

Subcategorieën

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.