Agenda

Kindermiddagen bij Hagedoorns Plaatse

kindermiddag HP 2 AangepastVeluws museum Hagedoorns Plaatse houdt deze zomer zes speciale doemiddagen voor kinderen tot en met 12 jaar en geen enkele middag is hetzelfde. Deze kindermiddagen zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus.

Lees meer...

‘Op Pad in Oene’ breidt uit

op pad in oeneDeze maand doet Oene zijn naam ‘klompenmakersdorp’ eer aan. Grote, gele klompen markeren de toegangswegen naar het dorp. Op de dinsdagen 30 juli en 6 augustus vindt het jaarlijkse evenement ‘Op Pad in Oene’ plaats. Diverse deelnemers zetten die dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen per fiets of met de auto een gratis route afleggen en zo genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht en lekker eten en drinken. Op een aantal locaties worden zowel binnen als buiten demonstraties en activiteiten aangeboden. Dit jaar verwelkomt de organisatie twee nieuwe deelnemers, waardoor de route nog verrassender wordt.

Lees meer...

Zes muzikale Epische Avonden in de zomervakantie

veldman carlo van den heuvelDe vrijdagavonden in de zomervakantie worden in Epe Epische muzikale Avonden. Op het podium naast de Grote Kerk zijn zes avonden van 18.00 tot 24.00 uur concerten van bands, dj’s en muzikanten en zangers die zich spontaan hebben aangemeld of ter plekke besluiten mee te doen. De muzikale vrijdagavonden werden tot en met vorig jaar altijd georganiseerd door Ertan Berdo van De Baron en dit jaar tekent de Stichting Episch Centrum in samenwerking met hem voor de organisatie. Ze weten zich financieel gesteund door de Rabobank, die 7500 euro heeft gedoneerd om er steeds een mooi feest van te maken.

Lees meer...

Drie maal zomeravondzang in Epe en Vaassen

Medewerkenden Epe Ane Mulder Zwier van der Weerd Herman Dalhuisen AangepastIn de zomervakantie samen bekende geestelijke liederen zingen bij het Meere-orgel in de Grote Kerk in Epe is al jaren een traditie. Sinds een paar jaar wordt ook in de Dorpskerk van Vaassen, bij het Ambrost-orgel, zomeravondzang georganiseerd. Daar is de eerste avond met organist Peter Witteveen al geweest en wordt de volgende op 7 augustus gehouden.

Lees meer...

Koperkwintet PentaQ speelt bij Anna's Hoeve in Wissel

PentaQ Quintet AangepastVanaf begin augustus gonst Apeldoorn en omgeving weer van de (klassieke) muziek in de NJO muziekzomer. Een deel van het programma wordt verspreid in de regio opgevoerd. Cultureel Platform Epe brengt voor het concert van 8 augustus in Epe een bijzondere groep uit de grote hoeveelheid muzikale NJO-ensembles op een bijzondere, nieuwe locatie. Op donderdag 8 augustus treedt bij Anna’s Hoeve aan de Molenweg 80 in Wissel het koperkwintet PentaQ op, in de bosrijke omgeving en met uitzicht over de weilanden met vredig grazende schapen.

Lees meer...

Zomer in Gederland 23 augustus naar feestend Emst

Poster Zomer in Gelderland 2019 EmstTijdens het Emsterfeest, dat dit jaar gehouden wordt van donderdag 22 augustus tot en met zaterdag 24 augustus, staat vrijdag 23 augustus helemaal in het teken van Zomer in Gelderland. De jubileumeditie (tiende keer) van dit programma begint in Elden op 5 augustus en eindigt op 30 augustus in Laag-Soeren. In totaal zullen 20 dorpen en buurtschappen verspreid over Gelderland mee doen, waaronder dus Emst.

Lees meer...

Zonnebloem-fietstochten op 9 juli en 13 augustus

zonnebloemfietstochtSinds de jaren negentig van de vorige eeuw organiseert een aantal vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Epe, Emst en Oene in de maanden juli en augustus twee fietstochten voor de vakantiegangers en de eigen inwoners. Dit jaar zijn ze gepland voor de dinsdagen 9 juli en 13 augustus.

Lees meer...

Voor leuk prijsje compleet dagje uit op de fiets

fietsdag AangepastDinsdag 6 augustus is het weer zover; dan wordt de populaire Veluwse Fietsdag gehouden. Bij veel VVV’s op de Veluwe kun je dan starten om een leuke en nieuwe route te fietsen, met lekkere extraatjes onderweg en een vaantje als beloning. In Epe en Vaassen kun je dit jaar de route “door bos en wei” van 40 km rijden. Deze neemt je mee langs kasteel Cannenburch en de molen in Vaassen. Ook gaat de route langs het Kievitsveld en over landgoed Tongeren. Een afwisselende route dus.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.