Agenda

Open ochtend Kindercentrum Kierewam en K. Norelschool

FOTO 3 15090 Procon Norel2 1814 AangepastDe ProCon-scholen in Epe en Vaassen zetten op woensdag 27 maart van 9.00 tot 11.30 uur hun deuren wijd open tijdens een open ochtend. Eén daarvan is de K. Norelschool. Ook het naastgelegen Kindercentrum Kierewam (Koppel-Swoe) zet van 9.00 uur tot 11.30 uur de deuren open en ook daar is iedereen welkom.

Lees meer...

Paasworkshop Groei&Bloei

Op 12 april houdt Groei&Bloei afdeling Noord-Veluwe een paasworkshop in de Heerd in Heerde. Onder de enthousiaste leiding van Riekie Bijsterbosch en Hanneke Ravenek wordt er een versiering gemaakt in de kleuren van Pasen. Voor materiaal zoals bloemen, groen en eieren wordt gezorgd.

Lees meer...

Meeslepend Oneiros Ensemble in Grote Kerk Epe

oneiros foto Hires AangepastOp donderdag 11 april treedt in de Grote Kerk van Epe het spannende Oneiros Ensemble op. Het ensemble is in 2011 opgericht door harpiste Liesbeth Vreeburg en violist Johan Olof en sleept het publiek mee in verhalen die ze vertellen met klassieke muziek.

Lees meer...

Excursie Ampt Epe langs raatakkers en grafheuvels

Wim van ’t Einde, lid van de werkgroep Archeologisch-Cultuurhistorisch Erfgoed (ace), verzorgt 30 maart op uitnodiging van de historische vereniging Ampt Epe voor leden en andere belangstellenden een wandeling door de mooie en historierijke natuur bij Vaassen. De belangstelling gaat daarbij uit naar raatakkers en grasfheuvels.

Lees meer...

Gelders Politie Mannenkoor in Grote Kerk van Epe

20151219 DSC 6727 4 AangepastOp zaterdag 6 april geeft het Gelders Politie Mannenkoor samen met het Puttens á capella Kleinkoor Cantiamo een lenteconcert in de Grote Kerk, te Epe, ingang Beekstraat. De muzikale begeleiding van het Gelders Politie Mannenkoor wordt, zoals gebruikelijk, verzorgd door Anna Seijmonsbergen-Schermers. Speciaal voor dit lenteconcert zal zij, naast de pianobegeleiding, het koor tijdens een aantal liederen op harp begeleiden. Tevens zal zij een tweetal solonummers op de harp verzorgen.

Lees meer...

Drie Emster koren in Cultureel Café

190324 Song and Relation AangepastHet is korendag tijdens het Cultureel Café van 24 maart. Er staan drie koren op deze zondagmiddag in het Kulturhus Eper Gemeentewoning in Epe. In de volgorde kinderkoor Zang & Vriendschap, jeugdkoor In Between en Song and Relation (allen uit Emst) treden op. Alle drie koren worden geleid door dirigent Marten van der Worp.

Lees meer...

Open dag 't Smallert: kijken, leren en doen

smallert 3Forellenkwekerij/speelpark ’t Smallert en hengelsportspecialist Berkley houden op zaterdag 30 maart van 10.00-16.00 uur de jaarlijkse Berkley-Smallertdag in Emst. Een gezellige kennismaking met ’t Smallert en het forelvissen. Ook wordt deze dag het seizoen van het gezinspark geopend. Het wordt een leuke en informatieve dag, voor het hele gezin. Een goede reden om eens te komen kijken bij deze populaire attractie.

Lees meer...

Herdenkingsbijeenkomst Monuta in park Cannenburch

foto licht in park Cannenburch Monuta AangepastMonuta Uitvaartverzorging houdt op vrijdag 29 maart ‘Licht in het park Cannenburch’. Tijdens deze avond kunnen bezoekers onder begeleiding van muziek en troostende woorden hun overleden dierbaren herdenken. De grote vijver is het middelpunt van de avond met vele drijvende lichtjes. Geïnteresseerden zijn van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in het park bij kasteel Cannenburch.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.