Columns van Anita van den Berg

Daar is ze weer, nog één keer!

Toen Jan meldde dat de stekker uit Epernet ging dacht ik eerst: ,,Eh … dat moet ik zo nog ‘ns even goed doorlezen” en zette vervolgens koffie voor de verjaardagsvisite van echtgenoot. Misschien hoopte ik stiekem dat het niet waar was, omdat het niet waar kòn zijn, maar nee, een paar uur later stond het nog steeds zo in de mail.
Epernet stopt.
Shit.

Lees meer...

Daar is ze weer! 423: Spionnetje

We gaan er even tussenuit, een nachtje in een hotel. Op een gegeven moment kies ik er even voor om een hazenslaapje te doen, echtgenoot gaat in de lobby wat drinken en neemt de krant mee. We spreken af dat hij na een half uur naar de kamer komt, zodat we er op uit kunnen gaan.

Lees meer...

Daar is ze weer! 422: Apeldoornse Bosch

Al toen ik in opleiding zat tot ziekenverzorgende had ik van het verhaal gehoord; het verhaal van het Apeldoornsche Bosch. Er waren toen vrij veel contacten tussen de verpleeghuizen en het personeel dat er werkte, en zo waren er ook contacten met ‘Groot Schuylenburg’. Waarschijnlijk heb ik van één van de oud-collega`s er over gehoord, wat daar gebeurde in de oorlogsjaren. Het heeft me een tijdje bezig gehouden en ik hoorde er later weinig meer van. Tot ik een stukje in de krant las.

Lees meer...

Daar is ze weer! 418: Aardig

We kregen kunststofkozijnen. Hartstikke handig. Maar het levert ook een hoop op. Stof en zaagsel.
De voorbereidingen bestonden uit het verwijderen van de spullen uit de vensterbanken, de vitrages en de gordijnen en de boekenkast afdekken met zeil.
Terwijl ik de vitrages, staande op een fauteuil, van de haakjes haal, verlies ik mijn balans.
Ik een reflex grijp in de vitrages. Ik houd me staande.
De plastic haakjes van de vitrages niet.
Ze vliegen me in delen om de oren.

Lees meer...

Daar is ze weer! 416: Diva

Tijdens mijn werk maak ik zoveel leuke en bijzondere dingen mee. Ik werk, wellicht al bekend, op een kleinschalige woonvorm. Hier leven 21 mensen met dementie met elkaar. Iedereen heeft een eigen studio met sanitair en de woonkamer en de serre is voor gemeenschappelijk gebruik. Elke dag dat ik werk is het genieten met een grote G.
Deze bewoners zitten in mijn hart.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.