Verrassend 'sieraden avontuur' in Aventurijn

Sieraden 2019 Pers 6 kunst AangepastHet ‘Sieraden Avontuur’ van Galerie De Aventurijn uit Epe heeft dit jaar, naast sieraden voor de (jonge) dames, ook veel elegante siervoorwerpen voor de heren. Het is van glas, met edelstenen, maar ook van ander materiaal: leer, siliconen, emaille, zilver.

Lees meer...

Expositie Kunst-Zinnig-Brein in fysiotherapiepraktijk

P1090570 AangepastZaterdag is de expositie ‘In Beweging” van het schilderscollectief ‘Kunst-Zinnig-Brein’ feestelijk en indrukwekkend geopend. In Fysiotherapie Praktijk Dynamiek in Epe worden tot 27 juni bijzondere schilderijen tentoongesteld. De kunstwerken van onder anderen de Epe- en Oenenaren Joop Middelkoop, Roy Weber, Jan Tellegen, Robert Hofstede en Joep van Moorst zijn geschilderd en voorzien van hun eigen verhaal door mensen die zijn getroffen door niet aangeboren hersenletsel. Dit biedt de toeschouwer een kijkje in het leven en het brein van de schilder. Daarbij valt het op dat er voornamelijk kleurrijk werk is gemaakt, dat met duidelijk plezier op het doek werd gezet.

De expositie in Fysiotherapie Praktijk Dynamiek, Lindehove 6, is te zien op werkdagen tot 20.00 uur, vrijdag tot 18.00 uur.

Lees meer...

Expositie examenwerk RSG-leerlingen in KEKhuis

A5 flyer RSG deel 1Het werk dat leerlingen van het atheneum, de havo en mavo van de RSG Noord Oost Veluwe hebben gemaakt voor hun beeldend examen, is vanaf komend weekend te zien in een tentoonstelling in het KEKhuis aaan de Beekstraat. De leerlingen zijn maanden aan het werk geweest om rond verschillende thema’s grote beelden en andere kunstwerken te maken. De resultaten worden in het kunsthuis en op en rond het water geplaatst. De expositie is de hele maand op vrijdag en zaterdag te zien en wordt vrijdag om 11.15 uur geopend door rector Dorreboom.

Lees meer...

Drinkglazen uit de kunst

Kikkerkoning AangepastEen drinkglas is een hol glazen voorwerp om uit te drinken. Er zijn tal van typen drinkglazen te onderscheiden, bekend zijn: de roemer, het fluitglas en de berkemeyer. Reeds in het oude Rome werden drinkglazen gebruikt, maar enkel door de rijken. Het volk gebruikte bekers uit metaal of keramiek. Vooral in de renaissancetijd beschikten de rijkere standen over weelderig versierde drinkglazen, waar soms ook allerlei allegorische voorstellingen en teksten in waren gegraveerd. De meeste wijnglazen worden tegenwoordig machinaal vervaardigd. Galerie De Aventurijn heeft enkele gerenommeerde glaskunstenaars gevraagd zelf drinkglazen te ontwerpen en te vervaardigen. Het resultaat is fantastisch. Waanzinnige drinkglazen om uit te drinken, maar ook om als collectors item aan te schaffen.

Lees meer...

Jo Biesterbos (86 jaar) stopt na 56 jaar bij OTV

foto 4 Oener toneel 14 maart 2019 Jo Biesterbos met koekje AangepastZe was 30 jaar toen ze lid werd van De Oener Toneel Vereniging en dat was in 1963. De Oener Toneel Vereniging bestond toen 10 jaar. Nu, 56 jaar later, stopt ze met toneelspelen bij OTV, zoals de toneelvereniging in de volksmond wordt genoemd. Dat mag wel eens, want Jo Biesterbos is inmiddels 86 jaar. Wat heeft ze in die 56 jaar veel meegemaakt. En wat een prestatie heeft ze geleverd!

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.