Drinkglazen uit de kunst

Kikkerkoning AangepastEen drinkglas is een hol glazen voorwerp om uit te drinken. Er zijn tal van typen drinkglazen te onderscheiden, bekend zijn: de roemer, het fluitglas en de berkemeyer. Reeds in het oude Rome werden drinkglazen gebruikt, maar enkel door de rijken. Het volk gebruikte bekers uit metaal of keramiek. Vooral in de renaissancetijd beschikten de rijkere standen over weelderig versierde drinkglazen, waar soms ook allerlei allegorische voorstellingen en teksten in waren gegraveerd. De meeste wijnglazen worden tegenwoordig machinaal vervaardigd. Galerie De Aventurijn heeft enkele gerenommeerde glaskunstenaars gevraagd zelf drinkglazen te ontwerpen en te vervaardigen. Het resultaat is fantastisch. Waanzinnige drinkglazen om uit te drinken, maar ook om als collectors item aan te schaffen.

Lees meer...

Jo Biesterbos (86 jaar) stopt na 56 jaar bij OTV

foto 4 Oener toneel 14 maart 2019 Jo Biesterbos met koekje AangepastZe was 30 jaar toen ze lid werd van De Oener Toneel Vereniging en dat was in 1963. De Oener Toneel Vereniging bestond toen 10 jaar. Nu, 56 jaar later, stopt ze met toneelspelen bij OTV, zoals de toneelvereniging in de volksmond wordt genoemd. Dat mag wel eens, want Jo Biesterbos is inmiddels 86 jaar. Wat heeft ze in die 56 jaar veel meegemaakt. En wat een prestatie heeft ze geleverd!

Lees meer...

Oener Toneel Vereniging vermaakt duizend mensen

foto 7 Oener toneel 14 maart 2019 Natanja Goelema en Wilma Bronsink AangepastDe Oener Toneel Vereniging verdient een groot compliment. In een mum van tijd waren alle vijf voorstellingen van het blijspel in vier bedrijven ‘Zeg nooit vis voordat ie in de pan is’ van Martin Wolf stijf uitverkocht. Iedere avond zaten 200 mensen te genieten van amateurtoneel van de hoogste trede. En waar maak je dit nog mee: avondvullend en toegang voor € 3,00? Met vooraf aan de voorstelling een kop koffie of thee en in de pauze een kroket of frikandel in een puntzak! Dat is Het Oener Toneel.

Lees meer...

Unieke tentoonstelling met alle technieken van glaskunst

Foto aankondiging AangepastGlaskunst is in de regio Epe, mede door Galerie De Aventurijn, al jaren een vertrouwde kunstvorm geworden waar velen zich graag in verdiept hebben. Voor diegenen die nog meer willen weten over het proces van glas ‘maken’, heeft De Aventurijn nu een unieke tentoonstelling met werk van meer dan zestien glaskunstenaars. Allen hebben hun eigen handschrift ontwikkeld en laten de diverse technieken zien naar hun eigen kunstzinnig inzicht.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.