Kijk mee over de schouder en door de lens van verwoed natuurfotograaf Gerrit van Vemde.

Gevleugelde jagers

zeearendHier een paar opnames van roofvogels. Ik ben op pad geweest met mijn mobiele schuilhut en had sinds lange tijd weer eens een zeearend voor de lens. Wel heel ver weg, maar toch de moeite waard. De zeearend verraadde zich; hij kwam heel hoog overvliegen en alles wat op de grond zat, vloog op. Wel een prachtig gezicht als hij over komt met die enorme vleugelslagen. Hij is zo weer een eind weg!

Een blauwe kiekendief en torenvalk zaten te jagen op muizen.

Lees meer...

Zwarte schoonheid

black beauty

Vrijdagavond zijn mijn maat Wim Bosch en ik op pad geweest om een zwarte reebok op de plaat te zetten. Ik had deze bok vorig jaar gezien, maar niet kunnen vastleggen. Het is een bok van ongeveer 6 jaar en een prachtig exemplaar. We hebben de fototentjes opgezet en goed gecamoufleerd zodat we uit alle hoeken konden schieten met onze camera’s. Eerst kwamen er een paar geiten en later nog een jonge bok, maar daar kwamen we niet voor; die zwarte wilden we, maar die kwam maar niet. We hadden net met elkaar overlegd dat we weg zouden gaan, toen opeens de zwarte bok tevoorschijn kwam. Wat een mooi dier!

Lees meer...

Reeën, herten en vooral veel muggen

Dit keer wat opnames van de ree en herten. Maandagavond ben ik op de reeën uit geweest en helemaal lek gestoken door de muggen, maar je moet er wat voor over hebben toch? Vanmorgen vroeg (4.45 uur) met de mobiele schuilhut rond gereden en opnames van herten kunnen maken, een hinde en een smaldierkalf van vorig jaar.

4 Aangepast

Lees meer...

Vroeg op staan loont de moeite

Zondagmorgen was ik vroeg in de weer met mijn mobiele schuilhut. De zon kwam mooi op en er was ook een beetje mist; dat zijn de mooiste momenten voor de fotograaf. Ik ging voor een sprong reeën, maar kwam veel meer tegen. Kijk en geniet!

5 Aangepast 

Lees meer...

Een prachtige dag met vier soorten roofvogels

3a

Omdat het met het rood-/zwartwild op het moment rustig is, zijn we met onze mobiele schuilhut op pad gegaan om platen te maken van onze roofvogels. We waren er al op tijd op onze bestemming. We zagen in het begin van de morgen niet veel, maar toen de dieren gewend waren aan onze mobiele schuilhut, konden we achter elkaar foto’s maken van de Blauwe Kiekedief, Buizerd, Torenvalk en op het eind van de dag Ransuilen. Kortom, een prachtige dag!

Lees meer...

Spektakel in het bos: de bronst is in volle gang

dekking

De laatste dagen op pad geweest om de bronst vast te leggen. Het kwam de laatste week goed op gang; de avonden werden kouder en dat is goed voor de bronst. De wildexcursies van Het Geldersch Landschal & Kasteelen waren binnen een paar dagen volgeboekt. We zitten dan ook bijna iedere avond in het bos. Afgelopen avonden heb ik een dekking kunnen vastleggen, wat mij niet zo vaak lukt.

dekking 2

Lees meer...

Weerzien met wilde zwijnen

zwijntjeNa een afwezigheid van drie maanden (door een knie-operatie) ben ik weer met de camera op pad geweest en kwam ik onder meer deze rotte zwijnen tegen. Deze bosvarkens zagen er goed uit, maar ik heb ook wel magere dieren gezien de laatste tijd. Door de droogte van deze zomer hadden de dieren het slecht, het gras en de onderbegroeiing, zoals de bosbes en de rode bes, gingen dood en water was moeilijk te vinden, dus je kunt wel nagaan dat ze mager werden. De waterpunten zijn door brandweer en gemeente bijgevuld maar met die hoge temperaturen was dat haast niet te doen. Maar nu begint alles weer te groeien en ken je de bossen niet meer terug.

Lees meer...

Je moet er op uit om wat te zien!

kiekendief

Deze week ben ik weer eens met de mobiele schuilhut op pad geweest. Het voorjaar komt eraan, dus er is aardig wat beweging in het veld. Er moeten nog heel wat vogels terug komen uit het zuiden, maar toch heb ik al wat opnames kunnen maken, van onder meer een buizerd, ree, bruine kiekendief, ooievaar en Canadese ganzen. Zo zie je maar weer: je moet er op uit om wat te zien!

Lees meer...

Dassen via kunstburcht op weg naar de vrije natuur

Dassen 4 Custom

Weer een ervaring rijker! Deze week heb ik in een fotohut gezeten om dassen te fotograferen. Deze dassen hebben in een opvang gezeten en en zitten nu in een kunstburcht om ze weer te laten wennen aan de natuur. Ze worden gevoerd bij kunstlicht om de mogelijkheid te bieden om ze te fotograferen. Een deel van de huur van de hut komt ten goede aan de das. Een leuke ervaring om de das van zo dichtbij te zien!

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.