Alle artikelen over de gesloopte kiosk bij het hertenkamp in Epe

Plan buurtbewoner voor hertenkamp/Nieuwe Vijver en omgeving

DSC 4037We moeten niet meer naar het verleden, maar vooruit kijken, stelt een buurtbewoner van het hertenkamp aan de Dellenweg. Daarom heeft hij zich eens goed gebogen over de wens van de gemeente om het gebiedje hertenkamp-Nieuwe Vijver her in te richten en een gedetailleerd concept plan bedacht, waarin hij ook iets aandraagt om de overlast van wilde zwijnen ter plekke te verminderen. Een mooie aftrap voor een brede gedachtewisseling, zoals de gemeente graag zou willen.

Lees meer...

VVD: Is sloop kiosk wel volgens de regels gegaan?

De fractie van de VVD in de Eper gemeenteraad vraagt zich af of de sloop van de kiosk bij het hertenkamp wel volgens de regels is gegaan. De liberalen menen dat de gemeente ecologisch onderzoek had moeten doen en ervoor had moeten zorgen dat bij de sloop zoveel mogelijk afvalstoffen werden gerecycled. Daar hebben ze vandaag een aantal vragen over gesteld aan het college van b en w.

Lees meer...

Hoe het ging met de kiosk? Een analyse

De droge, objectieve opsomming van feiten, die Jan in zijn drieluik weergeeft, geven een verbijsterend inkijkje in de keuken van degenen die geacht worden ons te ‘dienen’.

(door Hans Betlem)

Kost wat het kost wordt een eenmaal in het hoofd geprente weg doorgedrukt. Ook bij de ‘grote’ landelijke overheid zie je dit: overschrijdingen, miskleunen en geldsmijterij. Bekijk maar eens een aflevering van ‘over de balk’. Het is heerlijk te mogen spelen met onbeperkt geld van anderen. Zo ook in Epe: ondernemer weggetreiterd, mooi historisch plekje waar velen herinneringen aan hebben om zeep geholpen, Epe landelijk (weer) negatief in het nieuws. In het bedrijfsleven worden dergelijke incompetente managers afgeserveerd. Ik heb geprobeerd me een beetje te verdiepen in de gedachtenkronkels van politici. Het lukt me maar moeilijk. Een stukje duiding ontbreekt bij het degelijke en objectieve stuk van Jan. Ik probeer het toch maar eens en splits op in verleden, heden en toekomst.

Lees meer...

Zo zit het echt met de kiosk (3 en slot)

kioskeekhoornHad dat nou niet anders opgelost kunnen worden, had de kiosk niet behouden kunnen blijven? Het gaat niet om Van Barneveld, die zijn ‘patat- en ijshutje’ vaker dan veel Epenaren lief was gesloten hield en als werkgever niet bepaald een filantroop was. Het gaat om de kiosk, om dat karakteristieke gebouwtje.

Lees meer...

Zo zit het echt met de kiosk (1)

kioskeekhoorntjeHet went (nog) niet, die lege plek bij het hertenkamp aan de Dellenweg, waar zestig jaar een gebouwtje heeft gestaan waaruit snacks, ijs en snoep werden verkocht. Dat zullen veel mensen hebben. De emoties liepen torenhoog op, ogenschijnlijk alleen niet in het gemeentehuis, waar een zucht van verlichting is geslaakt toen het geliefde gebouwtje ‘eindelijk’ in brokstukken op de vuilstortplaats is gedumpt. De volkswoede en daarmee alle negatieve – ook landelijke – publiciteit ebt wel weg, denken ze daar. Nou, mooi niet, want ik wil nog het een en ander kwijt. Opdat iedereen kan weten hoe het werkelijk zit.

Lees meer...

Facebookgebruikers gaan los over de kiosk

De verhalen over de sloop van de kiosk bij het hertenkamp op deze website hebben veel los gemaakt in Epe en ver daar buiten. Op onze facebookpagina werden honderden reacties geschreven, die goed weergeven hoe er over gedacht wordt. De meeste mensen zijn woedend dat het historische gebouwtje vernietigd is en teleurgesteld in de gemeente Epe, maar er zijn er ook (een paar) die het geen gemis vinden, voornamelijk omdat het zo vaak gesloten was. En er zijn er zelf een paar die het ‘allemaal gezeur’ vinden. Omdat lang niet iedereen facebook gebruikt, hieronder een bloemlezing van de reacties.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.