Columns met de ongezouten mening van Jan van de Vlekkert

Weg met de houten plank uit het restaurant, ik wil een bord!

Wat is dat toch tegenwoordig, in sommige restaurants het serveren van voedsel op een houten plank. Stampvol, waardoor de helft over de tafel gaat waarvan net van tevoren met zo’n duizend-bacteriën doekje de oppervlakte is gereinigd. Houten planken die nota bene in de keuken verboden zijn om hygiënische redenen, daar wordt dus voedsel op geserveerd. Lekker trendy, maar absoluut niet lekker om op te eten.
Saus bijvoorbeeld die je van de oppervlakte moet schrapen om als bijlage op het vlees te deponeren. En probeer ook eens de appelmoes of een salade van diezelfde plank te nuttigen waarvan net de zuren op het hout zijn ingewerkt. Getver!
Frietjes of andere aardappelgarnituren die je op diezelfde plank niet kwijt kunt, daar werd mij zelfs over geadviseerd om deze maar met de vingers te eten.
Bij deze pleit ik dan ook voor de onmiddellijke terugkeer van het bord in restaurants, daar is deze namelijk ooit voor uitgevonden.
Gaarne dus op uw restaurant-site vermelden op welke manier het voedsel wordt geserveerd. Dan weet ik namelijk van tevoren of ik als een Neanderthaler wil eten of niet.

Aju, de mazzel

Gisteravond met een opvallend groot aantal Epenaren een tijdperk afgesloten. Het afscheidsconcert van Normaal dat het Gelre Dome op zijn grondvesten deed schudden. Zoals ik al zei, veel Epenaren als fan, of in Normaaltaal ‘anhangers’ die ik ook elders bij optredens regelmatig tegenkom, al dan niet aangevoerd met Stoevenbeld-busjes.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.