Aju, de mazzel

Gisteravond met een opvallend groot aantal Epenaren een tijdperk afgesloten. Het afscheidsconcert van Normaal dat het Gelre Dome op zijn grondvesten deed schudden. Zoals ik al zei, veel Epenaren als fan, of in Normaaltaal ‘anhangers’ die ik ook elders bij optredens regelmatig tegenkom, al dan niet aangevoerd met Stoevenbeld-busjes.

Een zinderend concert nadat Bennie Jolink vanuit de nok van het stadion op een oude Norton over het publiek op het podium neerdaalde met natuurlijk veel oude nummers, waarbij iedereen gigantisch uit z’n gesloten dak ging. De temperatuur en sfeer naar grote hoogte stuwend. En Jolink zou Jolink niet zijn om weer een statement te maken. Het verzoek van Serious Request om te mogen collecteren werd afgewezen onder het mom van ‘een aantal publieksgeile kapitalisten’ die een feestje organiseren. In plaats daarvan werd een oproep gedaan voor het KWF Kankerfonds. Opvallen dat een groot deel van het publiek het hier volledig mee eens was.

Inmiddels plaatsgenomen op een podium middenin het stadion waar onder begeleiding van een groot jachthoornkorps wat nummers werden gespeeld over de nieuwe hobby van Jolink, de jacht. Ik - en met mij velen - vond dit het minste gedeelte, evenals de (vrij) lange pauze.

Maar daarna ging het echt los. Alie, Hummelo, de Drieterie Blues, Noar het Café en uiteraard De Boer is Troef met als hoogtepunt een fraaie drumsolo als intro voor Deurdonderen.
Zelden zo nat geweest omdat het bier bijna in fonteinen van de tribunes regende. Na afloop met nog een aantal Epenaren in het Tonnetje werd onze aanwezigheid dan ook zorgvuldig gemeden, met zo’n kleffe Grolschlucht volledig voorspelbaar.

Met Oerend Hard en een indrukwekkende ode aan de pas overleden drummer kwam een einde aan een stuk geschiedenis. Pure Boerenrock in dialect. Misschien dat veel plaatsgenoten zich daardoor thuis voelen, het dialect en de teksten.

Met een simpel ‘bedankt’ nam Jolink afscheid. En het licht ging uit.

Het zal voortaan stil zijn op het platteland.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.