VIOS-leden zijn nu helemaal niet weg te slaan uit het clubhuis

Opening Kantine 7 AangepastNa een periode van vier weken hard werken is zaterdag de ‘nieuwe’ kantine in gebruik genomen van c.s.v VIOS. Het was de eer aan Sibo Elzen, al jarenlang een vast gezicht achter de bar bij VIOS, om de eerste pilsjes te tappen voor de bouwcommissie als dank en waardering voor alle vrijwilligers, bedrijven en sponsoren die hebben bijgedragen aan de renovatie en herinrichting van het clubhuis.

Lees meer...

VIOS verliest cruciale wedstrijd

Een goed resultaat was gisteren voor VIOS van groot belang in de wedstrijd tegen SV Otterlo. Winst betekende aanhaken in de top 5 van de ranglijst en zou er zelfs gedacht mogen worden aan een periodetitel. Ditzelfde gold voor de tegenstander.

Lees meer...

Gildeschool wint spannend verlopen schaaktoernooi

 DSF0917Een uitermate spannend verlopen schoolschaaktoernooi in Epe is gewonnen door de Gildeschool. Daar zag het woensdagmiddag in het begin zeker niet naar uit. De eerste wedstrijd ging voor de Gildeschool zelfs verloren. De W.G. van der Hulstschool won en leek goede kansen te hebben de jaarlijkse titel te veroveren. Het liep in de Jenaplanschool ’t Hoge Land echter allemaal totaal anders.

Lees meer...

Puntendeling VIOS in matig duel

DSC 0042 AangepastIn de tweede wedstrijd in het nieuwe jaar, thuis tegen CJVV, kon VIOS vandaag weer beschikken over Joas Pol en Dennis de Jong, die als routiniers belangrijk zijn voor de vele jonge teamgenoten. Ook Mehmet Ali Akalin is weer terug in Vaassen, maar speelde deze keer nog niet.

Lees meer...

Van der Hulst verrast bij schoolschaakstrijd

Ontwikkelingen kunnen snel gaan bij het schoolschaak voor basisscholen in de gemeente Epe. De Van der Hulstschool heeft iedereen verrast met het behalen van twee finaleplaatsen. Het is vele jaren geleden dat de christelijke school uit Epe een rol van betekenis speelde bij de jaarlijkse titelstrijd.

Lees meer...

Harrie de Graaf langer bij voetbalvereniging Emst

MH181122 E1 020 AangepastDe technische commissie van de vv Emst is erg trots te kunnen melden dat hoofdtrainer Harrie de Graaf ook volgend seizoen aan het roer van de club zal staan. Voor De Graaf is dit het tweede volledige seizoen als hoofdtrainer in Emst, nadat hij in het seizoen 2015-2016 ook een half jaar deze rol vervulde als interim.

Lees meer...

VIOS hervat competitie met winst op Teuge

DSC 0057 AangepastVIOS is zaterdag goed uit de winterstop gekomen door de derby tegen Teuge winnend af te sluiten. Vooraf waren er aan Vaassense kant de nodige zorgen door het ontbreken van een tweetal ervaren spelers. In een enigszins aangepaste formatie, waarin Lex Schoemaker als extra middenvelder kort voor de defensie in de basis stond, liet VIOS zich van zijn beste kant zien.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.