Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

'Mijn hondje en ik háten vuurwerk'

Plaats dit alsjeblieft anoniem, 'anders heb ik morgen een vuurwerkbom in mijn brievenbus', luidt het verzoek bij een ingezonden stuk over vuurwerk. Omdat we ons alles kunnen voorstellen bij de vrees, plaatsen we het stuk zonder de bij ons bekende identiteit van de schrijver bekend te makken. Anoniem reageren mag dit keer ook.

Lees meer...

Oplossing voor probleem met loslopende varkentjes

IMG 2664 AangepastVarkentjes, nog steeds een probleem. Die maken zich geen zorgen over een roostertje in de Dellenweg of een hekje waar je gewoon omheen kunt lopen. Nu komt de gemeente, nadat ze de kiosk hebben weggetreiterd, er niet meer uit en vraagt ze de burger om ideeën. Wellicht mogen we straks ook ideeën aandragen voor de loslopende varkentjes?

Lees meer...

Eper Sprengen gaat Japanse Duizendknoop zelf maar de lijf

japanse duizendknoop 2Al sinds geruime tijd zorgt de exoot Japanse Duizendknoop voor problemen in bermen, perken en groenstroken. Googelen op deze plant leert dat men hier heel serieus mee om moet gaan, omdat er voorbeelden genoeg zijn waar de overwoekering volledig uit de hand is gelopen. De gemeente Epe doet helemaal niets aan de bestrijding van de Japanse Duizendknoop. Een groot aantal eigenaren van bungalowpark De Eper Sprengen hebben zaterdag massaal de handen uit de mouwen gestoken om deze exoot te bestrijden.

Lees meer...

Is de gemeente Epe onbetrouwbaar? Deel 2

Het ‘Melkpaadje’ is een onverhard voetpad dat al enkele eeuwen liep vanaf de voormalige ‘Waayenberg’ tot aan de wasserij aan de Achterste Molenweg. Velen hebben in de loop der tijd van dit paadje gebruikt gemaakt, tot … de firma Duyncroft bv het terrein van de voormalige Waayenberg kocht om daar enkele appartementen te gaan bouwen, waarvoor tot nu toe nauwelijks of geen belangstelling bestaat. Het voetpad werd door Duyncroft bv om onduidelijke redenen afgesloten en is nu al bijna 6 jaar niet meer toegankelijk, ondanks het feit dat dit pad door een door Duyncroft aangebrachte afrastering volledig van het bouwterrein is gescheiden. De buurtvereniging Wissels Belang ijvert al jaren voor heropenstelling van dit pad, maar heeft tot nu toe bot gevangen. Lees onderstaand artikel, waarin de gemeente Epe de buurtvereniging Wissels Belang eindeloos aan het lijntje houdt en tenslotte met de firma Duyncroft bv een afspraak maakt die wettelijk onjuist is. Reden waarom ik aan het college en de raad van Epe onderstaand stuk heb toegestuurd. Ben benieuwd wanneer wie reageert.

Lees meer...

Is de gemeente Epe onbetrouwbaar?

Het is bij de gemeente Epe, zowel bestuurlijk als ambtelijk, blijkbaar niet bekend dat inwoners en toekomstige inwoners een bestemmingsplan zien als rechtszekerheid voor hun omgeving en dus voor hun directe leefsituatie. Een bestemmingsplan is bedoeld om te voorkomen dat er in een gebied ongewenste ontwikkelingen kunnen voorkomen zodat iedereen hieraan rechtszekerheid kan ontlenen.

De gemeente Epe honoreert echter om het even welke vraag van ‘ondernemers’, liefst die, die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Zoals altijd zoekt de gemeente de randen van wat mogelijk is op. Dit, in plaats van rechtszekerheid aan haar inwoners te bieden, waar het bestemmingsplan voor bedoeld is.

Als er zich een, door de gemeente gewenste, ontwikkeling voordoet die echter niet in het vigerende bestemmingsplan past, klinkt in de wandelgangen van het gemeentehuis enthousiast; ,,Weet je wat we doen? We gaan gewoon het bestemmingsplan wijzigen! En dan kan het wel! Geen enkel probleem.“

Lees meer...

Epe is de weg kwijt… Overdaad schaadt

6'De Heerderweg is gereed en ik ben blij dat er zoveel bomen zijn blijven staan. De weg op zich is best mooi geworden, maar er staan wel erg veel borden langs de weg en sommige zijn niet vanzelfsprekend', mailt 'een oplettende Epenaar' ons.

Lees meer...

Hier kan Jantje Aalbers niet aan tippen ...

Dat zouden onze Groen Linkse rakkers ten gemeentehuize wel willen, dat ze alles naar hun hand kunnen zetten. Helden die snoepkioskjes plat laten walsen omdat dat beter past in hun drammerige klimaathysterische prietpraat, denken wellicht dat ze zelfs het heelal naar hun hand kunnen zetten.
Nee, lezer van dit onvolprezen klimaatneutrale en genderneutrale medium: de bloedmaan (overigens een naam die als gevolg van een internethype pas sinds 2014 opduikt...) toonde zich toch echt in de socialistisch rode kleur waarmee de grote roerganger Joop den Uyl furore maakte. Daar kan Jantje Aalbers niet aan tippen.
Het bewijs legde ik voor u vast op die gedenkwaardige maandagochtend even na half zeven.
Om nog even na te genieten...

Hans Betlem

IMG 9967 Aangepast 

 

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.