Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

'Wat een geluk dat onzin uitkramende Joop van Nuijs weg is'

,,Collega René de Vries en ik hadden goede afspraken met de provincie’’, aldus oud-wethouder Joop van Nuijs in een interview op Veluweland.nl. ,,Epe maakte een bestemmingsplan waarin een veilig vrijliggend fietspad van drie meter de basis vormde. Statenleden die niet gehinderd werden door kennis van de materie veroorzaakten een zwalkend beleid. Je hebt die drie meter nodig, gelet ook op de ontwikkeling met E-bikes. Nu varieert het van twee tot drie meter, kriskras over het tracé. Dat oogt minder fraai en duurt allemaal veel langer." Zijn uitspraken zijn voor de vereniging Ons Mooi Epe reden te meer om de vlag uit te hangen nu hij vertrokken is uit het Eper gemeentebestuur.

Lees meer...

Nogmaals Epe100% wild

P1030573 copyEen bewoner van de Pelzerkamp stuurde ons onlangs een paar alarmerende foto's van het daar aanwezige gazon. Deze bewoner zegt, ''Na 10 jaar is het nu gedaan met de rust, totaal zo'n 10.000 m2 schade door de zwijnen."

Lees meer...

De mannen van de Heerderweg

De meeste bomen zijn blijven staan. En dan is het aan Van Gelder om met de weg aan de slag te gaan. En dat doen ze voortvarend....
Voor het einde van het jaar is de weg klaar tot onze deur. Nieuwe middenberm, nieuwe fietspaden, straatlantaarns; you name it, we got it. Heerlijk, zo zonder verkeer. Op een mooie winterdag leek het de laatste dagen voordat er weer auto's doorheen mochten wel de Ramblas. Slenterende bewoners, met en zonder hond, die ervaringen uitwisselden, kuierend over de Heerderweg. Ik heb regelmatig gedroomd dat dat zo zou blijven. Zou een toeristische attractie kunnen zijn. Wellicht het overwegen waard!!

Lees meer...

Juweeltje

In de herfst kun je de mooiste foto’s maken. En de leukste. Ilse van Essen maakte er een van haar dochter Jade: ‘Een mooie foto van een enorme paddenstoel met een eigenwijs kaboutertje’.

Jade

Wat hangt ons boven het hoofd? Onrust over vliegveld Lelystad

Eind juni van dit jaar, nog geen anderhalve maand geleden, werden details bekend over de geplande uitbreiding van vliegveld Lelystad. Het werd duidelijk dat die uitbreiding zeer grote gevolgen zal hebben op de leefomgeving van inwoners van de Noord- en Oost-Veluwe. Het duurde even voordat dit nieuws doordrong. Niet alleen burgers, maar ook gemeenten in het betrokken gebied waren verrast en het leek alsof zij niet beseften wat ons letterlijk boven het hoofd hangt.

Lees meer...

Overheid negeert de ongemakkelijke waarheid over straling

Overheid, industrie en burgers hebben ieder belang bij goede mobiele communicatie. Voor de overheid zijn draadloze technologieën een enorme bron van inkomsten via de verkoop van zendlicenties en het innen van belastingen. Voor de telecom-branche en andere industrieën die draadloze toepassingen aanbieden, zijn de inkomsten gigantisch. En voor burgers lijkt mobiele communicatie een eerste levensvoorwaarde geworden. Alleen wordt aan die burgers niet duidelijk gemaakt wat de keerzijde is in de vorm van gezondheidsrisico's. Om economische redenen worden die risico's vergaand gebagatelliseerd. Het is een illusie om te denken dat onze overheid onze gezondheid wel zal beschermen. Hoe meer draadloze toepassingen, hoe liever het onze overheid is vanwege de inkomsten en gemak.

Lees meer...

Met Bert Otterspeer door sprookjesachtig landschap

WINTER 1 CustomJe hebt ijzervreters en ijsvreters. Bert Otterspeer behoort tot die laatste categorie. Het was gistermiddag ijskoud, maar dat weerhield hem er niet van aan zijn conditie te blijven werken en op de ATB te stappen om een rit van de Woldberg naar Heerde te maken. Hij kwam door een sprookjesachtig landschap en in plaats van op temperatuur te blijven door de pedalen te blijven geselen, hield hij regelmatig stil om prachtige foto’s te maken. Alsof we op zijn bagagedrager zaten en konden meegenieten.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.