epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

Nederland weer flink aantal eeuwen oude beuken armer

Elburgerweg 3Vele tientallen oeroude beuken langs de Elburgerweg in Heerde zijn geveld. Ze stonden op het gedeelte tussen de Dellenselaan en de Zuidweg. Een flink aantal bomen was ogenschijnlijk nog kerngezond. De enorme kaalslag gaat veel mensen aan het hart. Onder hen Emmelies Jordens uit Epe, die haar ergernis en boosheid als volgt van zich af schreef.

Lees meer...

Ook mieters: zwemmen in de Wijerd!

bij zwembad de Wijerd 2

‘Onze lange vakanties in Epe stonden natuurlijk in het teken van het bos, de eekhoorntjes, hertjes voeren, een pannenkoek bij de Ossenstal en eindeloos genieten van het altijd mooie weer in de jaren zestig. Een beetje verkoeling vonden we in zwembad de Wijerd’, schrijft Hans Betlem. ‘Dat was toen een grotere onderneming dan tegenwoordig waar het hele gezin in een royale familiebolide geduwd wordt. Dat was dus fietsen: kindjes op het zitje, voetjes in de fietstas… nee er bestonden toen nog geen goedgekeurde en iso gecertificeerde kinderstoeltjes. Alle spullen mee en voor de hele dag voor het hele gezin eten en drinken. Ik herinner me vaag de hekken in het water en groen geschilderde (bad)hokjes langs de kant. En iets strandachtigs. Net als het vijvertje bij het Hertenkamp was het volgens mij stilstaand water dat tegenwoordig zeker niet meer aan de eisen van veilig zwemmen zou voldoen.
Maar wat hadden we een plezier. Fijn dat ook op deze dag in augustus 1961 de klapcamera met de 6 x 9 rolletjes meeging.’

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.