Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

Is de gemeente Epe onbetrouwbaar?

Het is bij de gemeente Epe, zowel bestuurlijk als ambtelijk, blijkbaar niet bekend dat inwoners en toekomstige inwoners een bestemmingsplan zien als rechtszekerheid voor hun omgeving en dus voor hun directe leefsituatie. Een bestemmingsplan is bedoeld om te voorkomen dat er in een gebied ongewenste ontwikkelingen kunnen voorkomen zodat iedereen hieraan rechtszekerheid kan ontlenen.

De gemeente Epe honoreert echter om het even welke vraag van ‘ondernemers’, liefst die, die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Zoals altijd zoekt de gemeente de randen van wat mogelijk is op. Dit, in plaats van rechtszekerheid aan haar inwoners te bieden, waar het bestemmingsplan voor bedoeld is.

Als er zich een, door de gemeente gewenste, ontwikkeling voordoet die echter niet in het vigerende bestemmingsplan past, klinkt in de wandelgangen van het gemeentehuis enthousiast; ,,Weet je wat we doen? We gaan gewoon het bestemmingsplan wijzigen! En dan kan het wel! Geen enkel probleem.“

Lees meer...

Epe is de weg kwijt… Overdaad schaadt

6'De Heerderweg is gereed en ik ben blij dat er zoveel bomen zijn blijven staan. De weg op zich is best mooi geworden, maar er staan wel erg veel borden langs de weg en sommige zijn niet vanzelfsprekend', mailt 'een oplettende Epenaar' ons.

Lees meer...

Hier kan Jantje Aalbers niet aan tippen ...

Dat zouden onze Groen Linkse rakkers ten gemeentehuize wel willen, dat ze alles naar hun hand kunnen zetten. Helden die snoepkioskjes plat laten walsen omdat dat beter past in hun drammerige klimaathysterische prietpraat, denken wellicht dat ze zelfs het heelal naar hun hand kunnen zetten.
Nee, lezer van dit onvolprezen klimaatneutrale en genderneutrale medium: de bloedmaan (overigens een naam die als gevolg van een internethype pas sinds 2014 opduikt...) toonde zich toch echt in de socialistisch rode kleur waarmee de grote roerganger Joop den Uyl furore maakte. Daar kan Jantje Aalbers niet aan tippen.
Het bewijs legde ik voor u vast op die gedenkwaardige maandagochtend even na half zeven.
Om nog even na te genieten...

Hans Betlem

IMG 9967 Aangepast 

 

Mieterse herfst dankzij opa's bos

rije rije rije'De Eekhoornweg verbindt de Dellenweg met de Norelbosweg. Er zit nu een knik in, maar dat was vroeger wel anders. Ter hoogte van de knik was een smalle doorgang om via de kortste route op de Dellenweg te komen. Voor ons, kinderen, was dat belangrijk. Dellenweg is hertjes voeren en een ijsje eten bij de (daar istie weer) kiosk', schrijft Hans Betlem in zijn mieterse serie jeugdherinneringen.

Lees meer...

Omgeving Ossenstal nog steeds een mieterse plek

paddestoel hertenlaan'Sommige plekjes zijn nu nog steeds mieters', vindt Hans Betlem. 'Het zoekplaatje van deze week bij voorbeeld laat volgens mij de Zeuvenbargweg zien, gezicht richting Ossenstal. Dat was vroeger al een mieters gebied. De fietspaden waren nog niet belegd met dikke betonplaten om lekker voort te kunnen rossen met je e-bike of racefiets. De Hertenlaan sloot aan op de Zeuvenbargweg. Daar kon je gewoon met de auto komen, maar wie had nou een auto? Het hele Eperholt was fietsersdomein. De gekleurde-palenroute van de Ossenstal werd toen aangegeven met pijlen. Als kleine jongen verzamelde ik de pijltjes die achteloos al dan niet in stukken in het bos gegooid werden toen de palen waren gezet. Ik had er tientallen...

Lees meer...

Nog zo’n mieterse plek: het Pluizenmeer

‘Pluizenmeer, Schaapskooi, Sprengen, Haelberg en Consumptiekiosk, stond er in de jaren zestig op de gele pijlen die je her en der in het bos aantrof. Waarschijnlijk heeft links Epe zich al jaren geleden geërgerd aan de kiosk, want het woord ‘consumptie’ werd in de jaren zeventig geschrapt. Toen werden de pijlen groen. GroenLinks bestond nog niet, maar de schaduw hing al dreigend in het bos. Het waren de tijden dat in Epe horecagelegenheden massaal afbrandden: Ossenstal, Hertenkamp… Tegenwoordig gebruiken we een bevriend sloopbedrijf’, schrijft Hans Betlem in een nieuwe aflevering over mieterse plekjes in Epe en omgeving.

pluizenmeer

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.