Klimaatjeugd, ga een boek lezen en laat de insecten leven

Ik ben net tot drie verbijsterende conclusies gekomen.

(door Daniël Verveer)

4G en sterfte insecten

Er was de laatste jaren veel te doen over bijensterfte. Recent is er sprake van een drastische afname van alle insecten. Is het mogelijk dat meer dan alleen chemische vervuiling door insecticiden de oorzaak is van de slachting?

We weten dat de straling van een magnetron schadelijk is (stop je huisdier niet in de magnetron om de vacht te drogen ...). Ook weet bijna iedereen dat je voor een kop soep de magnetron hoger moet zetten dan om een stuk chocolade te smelten; een grotere massa heeft meer energie nodig om op te warmen.

Wat nu als de huidige 4G netwerken (frequentie 800-2600 Mhz), die dus werken in het zelfde bereik als een magnetron (300-3000 Mhz), gevaarlijk zijn voor de minst zware van alle schepselen op de aarde: de insecten? Door de explosieve toename van het gebruik van mobiel dataverkeer de laatste jaren, zou dit wel eens een direct verband kunnen hebben met de massale afname van het aantal insecten!

Het bestaande 4G netwerk wordt binnenkort aangevuld (niet vervangen, het wordt naast elkaar gebruikt), met het 5e- generatie netwerk, ofwel 5G.

5G en climate change

Er moet voor 5G gebruik moet worden gemaakt van hogere frequenties om de steeds toenemende datastromen over te kunnen brengen. Laat bij die frequenties nu nét een groot deel van de uitgestraalde energie opgenomen worden door de atmosferische gassen. Dit blijkt direct uit het feit dat er tien masten nodig zijn over een afstand waar één mast bij het huidige 4G netwerk voldoet. Maar dan zijn er dus 100x zoveel masten nodig (10 x 10).

Niet alleen gaan we méér data verzenden, maar ook nog eens op een manier die DIRECT de atmosfeer opwarmt.

Ik weet zeker dat de straling van mobiele telefoonnetwerken niet is opgenomen in de modellen van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change, een organisatie van de Verenigde Naties om de risico's van klimaatverandering te evalueren). Dat geeft aan dat men er geen rekening mee kán houden. Ook geeft dit aan dat de modellen dus beperkingen hebben; niet álle variabelen worden immers meegenomen in de modellen.

In Eindhoven wordt gewerkt aan een techniek die ‘blue space’ wordt genoemd. Het idee is om het signaal van de 5G-mast te richten in de richting van het mobieltje van de gebruiker: zo zou men 90% van de energie denken te besparen. Zelfs al zou dat lukken, dan zou er nog steeds 10x zoveel energie direct de atmosfeer opwarmen (100-90). In feite is er nu zeer weinig zendvermogen in deze frequenties.

Het 5G-netwerk wordt dus een EXTRA verhoging van de atmosfeer, die er nu niet eens is. Ik ben benieuwd wat dit met de modellen van het IPCC gaat opleveren.

Kinderbetogingen tegen klimaatverandering

Het is wel enigszins cynisch om de conclusie te trekken van de twee boven omschreven gegevens: de jeugd die het hardst tekeer gaat dat we ‘hun toekomst’ moeten redden, zijn degenen die én de wereld straks laten verhongeren door het uitsterven van de insecten én de aarde veel meer zullen laten opwarmen dan deze van natura zou hebben gedaan, zonder hun excessieve social-mediaverslaving!

Dus kids: trek de batterij uit je mobiel en ga een boek lezen, bijvoorbeeld op school. Als je wil computeren, prima. Maar gebruik dan de WiFi in huis (daar wonen geen insecten die nuttig zijn), of hang er een LAN-kabel aan. Dat is gezonder voor je eigen lijf.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Hans Betlem

  En hoeveel energie is er nodig om al die mobieltjes te maken? Je telt als jongere alleen mee met het laatste model....
  En hoeveel klimaatspijbelende jongeren deden zich na de demonstraties tegoed aan een heerlijke hamburger in de Haagse binnenstad?
  En hoeveel energie (en CO2) kan er bespaard worden door overbodige verlichting 's nachts uit te doen zodat we ook weer eens een sterrenhemel kunnen zien? Ik denk aan reclame, objectverlichting, monumenten, verlichte kantoren... allemaal niet nodig na 11 uur 's avonds.
  En o ja, we moeten allemaal van het gas af, maar Schiphol mag ongebreideld uitbreiden... en Lelystad moet er ook bij natuurlijk...
  In Zandvoort moet een Formule-1 circuit komen, maar een antiek brommertje mag den Haag niet meer in...
  Duizenden windmolens.... dag vogels....
  Ik denk dat alleen de politieke belangenlobby dit snapt, maar die heeft een andere agenda....

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.