Epe is de weg kwijt… Overdaad schaadt

6'De Heerderweg is gereed en ik ben blij dat er zoveel bomen zijn blijven staan. De weg op zich is best mooi geworden, maar er staan wel erg veel borden langs de weg en sommige zijn niet vanzelfsprekend', mailt 'een oplettende Epenaar' ons.

'Wanneer je het mooie dorp Epe uit rijdt kom je een bord tegen waarop staat “Einde zone 60”. Ik wist niet dat je in de bebouwde kom 60 mocht, toch mijn verkeersregels maar weer eens doornemen.

1
Dus wil ik gas geven, maar voordat ik dat kan doen kom ik alweer een bord 60 tegen. De eerste verspilling van borden.
Daarna staat er vlak na de Loreley weer een bord met 60. Ook verderop staan 2 borden met 60 welke je in 1 blik kan vangen. Ik snap dat na elke kruising een bord zou moeten staan, maar is er geen regel dat wanneer de borden in 1 blik te zien zijn de eerste weg gelaten kan worden?

2

3

Wanneer we de Norelbocht hebben gehad krijgen we het stuk waar we 80 mogen dus staat er een bord met “Einde 60”… maar wie heeft er bedacht dat de mensen die uit de Vemderweg komen eerst nog 10 meter 60 km mogen?

4
Zo laten we Epe wel duidelijk bij iedereen achter, Epe het dorp met de vele verkeersborden… of is het juist bedoeld als een publiekstrekker?

Na mijn bijna fietstocht door de mooie bossen toch weer via de Heerderweg Epe in rijden, want ik was nog niet klaar met het melden van onzinnige borden.

De Norelbocht door kom je eerst de Vijfpotenweg tegen en daar staat een 60 km bord, dat is juist, maar na de Hoefijzerweg staat ook een bord en bij de uitrit van Bijsterbosch weer 1. Van deze laatste 2 zou de eerste wel weg kunnen, je ziet ze allebei tegelijk.

5

En als laatste natuurlijk het binnenkomen van het dorp.

6
O ja, bijna vergeten aan de rechterkant kom je eerst nog de Eperheemweg tegen dus daar moet echt een bord staan van 60 km want 20 meter verder mag nog maar 50 km gereden worden… of was het toch 60 km?.'

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.