Columns van Jan Stenvert

Geperst (33): Bajes

Marktwand (1) (Custom)Heb je dat nou ook, dat als je over de Verbindingsweg rijdt of loopt, je denkt: ‘Het lijkt wel een bajes!’. Prachtig, die voorkant van de Marktwand, maar wat een contrast met de achterkant. Het doet me denken aan wat mannen wel eens van sommige vrouwen zeggen: van achteren een lyceum, van voren een museum. Maar dan andersom. Maar aan die foeilelijke blinde muur aan de Verbindingsweg is toch simpel wat te doen?

Lees meer...

Geperst (32): Heerderweg (2)

Het lijkt wel of heel Epe pisnijdig is over de op handen zijnde massaslachting onder de bomen langs de Heerderweg. Volgens mij hebben nog nooit zo veel Epenaren op internet hun gal over een onderwerp gespuugd als over de reconstructie van de Heerderweg, waarvoor 479 bomen sneuvelen. Dus zal ‘de politiek’ daar online ook wel op inhaken, zou je denken.

Lees meer...

Geperst (31): Zwijnen

Achter de sporthal stonden gisteravond om een uur of half tien wilde zwijnen te wroeten, net als vrijdagavond. Toen heb ik ze daar met veel bombarie weggejaagd en kennelijk is daar bij hen wat van blijven hangen, want toen ik er bleef staan en ze mij en mijn onverschrokken hond zagen en roken, begonnen ze meteen te knorren en gingen ze er vandoor. Even later staken ze net als zaterdagavond ter hoogte van de Bergweg vijftig meter achter ons de Hoge Weerd over richting spoorbaantracé en kon ik ze tellen. Zestien stuks! Hallo hé. Wat zijn jullie met z’n velen!

Lees meer...

Geperst (29): Bij (2)

bij (Custom)Een van de imkers begint over honden. Hij heeft thuis een ‘boef’. Zijn tweede al, nadat hij eerst een paar rottweilers heeft ‘versleten’. Hij wil de honden die we bij ons hebben wel even aanhalen. Dus wenken we het trio om dichterbij te komen. ,,De bijen zijn niet agressief, je kunt rustig hier komen, je merkt hier niet eens dat je dicht bij bijenkasten staat’’, moedig ik ze aan. De honden worden vriendelijk aangehaald, besnuffelen de auto en gaan dan rustig liggen. De man met de baard is het spraakzaamst. Hij gaat in gedachten terug naar Vierhouten.

Lees meer...

Geperst (27): Strip

Het is eigenlijk niets voor ons, maar toch gebeurt het: we verlaten een winkel met een tas vol kleding. Voor haar en voor mij. Ik draag de tas en als ik een voet buiten de deur zet, gaat het alarm af. Alsof ik iets heb gestolen.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.