Aangename verrassing bij accordeonvereniging KNA

kna accordeon (1)We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken: accordeonmuziek worstelt met een oubollig imago. Als je eenmaal een stempel opgedrukt krijgt, kom je daar nou eenmaal niet snel van af. Wat dat betreft hebben de Kermisklanten voor grote bevolkingsgroepen de accordeonmuziek geen goed gedaan. Maar doe ruim 50 mensen uit Epe eens een plezier en ga zaterdag bij het schaapscheerdersfeest bij de Grote Kerk eens luisteren bij een van de concertjes van de Eper accordeonvereniging KNA. Grote kans dat je heel anders over accordeonmuziek gaat denken.

Lees meer...

Even buurten in het wijkgebouw (4): De verwendag

verwendag (14)Verwennen en verwend worden. Dat was vandaag het geval in de wijkgebouw Buurthoeve aan de Sportlaan. Marike van Triest en Laurie Rodijk hadden voor wijkvereniging Buurtraad Hoge Weerd een Verwendag georganiseerd waarop iedereen zich eens lekker in de watten kon laten leggen en advies kon krijgen hoe je het lekkerst in je vel en kleding zit.

Lees meer...

Tennis in een lage versnelling

dynamictennis (12) (Custom)Als je aan atletiekvereniging Cialfo denkt, denk je al gauw aan hardlopen, ver- en hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen en andere sportieve activiteiten waarbij sneller, hoger en sterker (CItius, ALtius, FOrtius) de sleutelwoorden zijn. Maar de club heeft één sporttak waarbij dat geen enkele rol van betekenis speelt: dynamic tennis. Het wordt elke maandagmorgen van tien tot twaalf gespeeld in de Prins Willem Alexander sporthal in Epe.

Lees meer...

Even buurten in het wijkgebouw

buurthoeve (8)De komende tijd willen we aandacht besteden aan de activiteiten in de Buurthoeve aan de Sportlaan in Epe, het onderkomen van Buurtraad Hoge Weerd. Krap twee jaar geleden was de wijkvereniging in nood en over een paar jaar hoopt ze te verhuizen naar de iets verderop te bouwen accommodatie die de beide basisscholen in de wijk als hoofdgebruikers krijgt. Er vinden vrijwel dagelijks allerlei activiteiten plaats. Welkom bij de club!

Lees meer...

Vrolijke boel bij de Eper Bloaskapel

Bloaskapel (14) (Custom)Wat is dat nou? Staan zo maar een paar leden van de Eper Bloaskapel voor aanvang van de repetitie buiten het mooie clubgebouw aan de Lange Veenteweg te roken. Blazers nota bene! ,,Gaat dat wel samen, roken en blazen?’’ ,,Nee, niet samen, maar wel na elkaar. En zo lang we roken, kunnen we ook blazen, want dan zijn we niet dood. Maar kom binnen, de koffie staat hier altijd klaar.’’

Lees meer...

Cialfo trekt alle spaarpotjes en registers open voor clubdag

De pakweg 400 leden van de vereniging die zich met de ‘moeder aller sporten’ bezighoudt, AV Cialfo, beoefenen een individuele sport en zien elkaar dus niet vaak. Eigenlijk alleen tijdens de clubkampioenschappen en daarom maakt de in 1976 opgerichte vereniging daar erg veel werk van. ‘Clubdag’ noemen de atleten het evenement. Alle spaarpotjes en registers worden daar voor opengetrokken.

Lees meer...

Ouwe jongens krentenbrood in shantykoor voor oud-mariniers

Shantykoren zingen vooral zeemansliedjes, maar de meeste leden er van hebben hooguit in zee gezwommen of op een veerboot gezeten, nooit echt gevaren. Het Noordveluwse Shantykoor Qua Patet Orbis heeft wel recht van zingen. Het koor bestaat uit oud-mariniers, die onlangs een oefenmiddag hielden op het terrein van Jos Harleman aan de Hertenkampsweg in Vaassen. Ze hebben hun marsmuziek ingewisseld voor onder meer shanty's.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.