Vacantieoord Zomerlust: wie kent het?

zomerlust2Van Marinus Endendijk kregen we een prachtige ansichtkaart van hotel Zomerlust in Wissel. Boven de entree staat ‘Nederlands chr. vac. oord Zomerlust hotel-restaurant’. Daar willen we graag àlles over weten. Wie kan er wat over melden? Wie (her)kent het en heeft er herinneringen aan?

Lees meer...

Weer stukje Eper historie verdwenen

HWS (13) (Custom)Het doet oud-leerlingen en buurtbewoners toch wat pijn, de afbraak van de Hoge Weerdschool. ,,We hadden liever gehad dat de nieuwe school er voor in de plaats was gebouwd’’, zegt een vrouw die even van haar fiets stapt als ze ziet dat ik wat foto’s maak. ,,Het is toch zonde, weer een stukje oud Epe weg.’’

Lees meer...

Iedereen van de Dorpsschool in 1941 op de foto

Krijgen we zo maar een prachtige, statige foto van alle leerlingen en het onderwijzend personeel van de Dorpsschool anno 1941 in de schoot geworpen! Omdat degene van wie we hem mochten lenen, weet dat we dol zijn op oude foto’s en dat we heel veel mensen een plezier doen door die op deze site te zetten. Vragen of iemand even alle namen erbij wil zetten, is met zo veel mensen in beeld te veel gevraagd, maar er zijn vast wel Epenaren die zichzelf of dorps(school)genoten herkennen en in een reactie even willen aangeven wie dat zijn. De kinderen die in dat oorlogsjaar naar school gingen, moeten zo rond 1929-1935 geboren zijn, dus daar moeten er nog veel van in leven zijn.

Lees meer...

Hagedoorns Plaatse 300 jaar (3)

Hagedoorns Plaatse 3 (10) (Custom)Je opdoffen voordat je uitgaat is van alle tijden. Kijk maar in museumboerderij Hagedoorns Plaatse, waar onder meer de tentoonstelling ‘Aangekleed gaat uit’ is te zien. Ook de minder bedeelde dames zagen er pakweg honderd jaar geleden beeldig uit als ze, al dan niet vergezeld door echtgenoot, op stap gingen.

Lees meer...

Hagedoorns Plaatse 300 jaar (2)

Hagedoorns Plaatse doet morgen mee aan de nationale museumweek. Iedereen kan er voor een gereduceerd tarief in en met een museumjaarkaart is de toegang zelfs gratis. Een bezoek aan de museumboerderij is mooi te combineren met een boeiende tentoonstelling op de deel van de boerderij over de oorlog in de regio, die ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding is georganiseerd. Een goede aanleiding om (weer) eens naar de Ledderweg in Zuuk te gaan.

Lees meer...

Subcategorieën

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.