Informatie over Joodse inwoners van Epe gezocht

Anneliese Ida Ehrlich AangepastAl jarenlang verricht Willem Veldkamp onderzoek naar de Joodse inwoners van Epe tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgend jaar verschijnt er over dit onderwerp een (gedenk)boek. Eerder schreef hij Verzet in Epe (1995).

Sinds medio jaren tachtig heeft dit belangwekkende onderwerp zijn aandacht. Indertijd heeft hij een aantal overlevenden kunnen spreken, onder wie Ben en Max Gosschalk, Samuel Rotstein en Simon Frank. Archiefonderzoek is onder meer verricht in het Streekarchief, Nationaal Archief, NIOD, het Bundesarchiv en het Joods Historisch Museum. Onderzoeksvragen zijn gesteld aan het Yad Vashem-archief, Arolsen-archief, Provinciaal Archief, het Rode Kruis, Kamp Westerbork en de Nederlandse kring voor Joodse genealogie. Ook een uitgebreide literatuurstudie is onderdeel van het onderzoek. Veel informatie is boven water gekomen. Over de onderstaande personen wil de auteur graag nog wat meer te weten komen. Van deze personen is bovendien nog geen foto (uit de oorlogstijd) gevonden. Het gaat om Sara Bakker-van Zuiden, Sander van Delft en Schoontje Dina van Delft-Kohen, Judith Josefine Rosenthal, Otto Paul Ehrlich, Irmgard Ehrlich-Müller en hun dochter Anneliese, Stefan de Kadt en Elly Esther de Kadt-Benjamins, Jacob Meijer Kohen en Siphra Kohen-Rood, André Meijers en Rosette Meijers-Meijers.

Lees meer...

Zonnebloem viert 45-jarig jubileum

Zonbloem toneel hezebrinkDe Zonnebloem afdeling Epe-Emst-Oene vierde donderdag haar 45-jarig jubileum in Dorpshuis de Hezebrink in Emst. Het beheerdersechtpaar Jeanet en Jan van der Sluis hadden goed meegedacht en de zaakjes prima voor elkaar om er een onvergetelijke middag van te maken.

Lees meer...

‘Sporen zoeken in het landschap' krijgt €44.000

ahnovereenkomst1 AangepastHet Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een subsidie van €44.000,- toegekend voor het project ‘Sporen zoeken in het landschap’, waaraan ook Hagedoorns Plaatse deelneemt. Zeer verheugd zijn de vijf Veluwse musea, twee coördinatiepunten cultuureducatie en Erfgoed Gelderland die de aanvraag hebben ingediend. Kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs kunnen binnenkort op zoek gaan naar archeologische sporen in hun eigen omgeving.

Lees meer...

Dit is het repertoire van het concert van de Harmonie

Op zaterdag 9 november geven in de Grote Kerk in Epe, aanvang 19:30 uur, de koninklijke muziekvereniging Harmonie Epe, Fanfare Vriendschap Oene en zangeres Merlin Fiene het jaarlijkse najaarsconcert van de Harmonie. Elk orkest heeft een aantal muzieknummers ingebracht: Music from the Incredibles , La Gazza Ladra, The Godfather Waltz, Yello Mountains, Choral and Rock out, March of the Cobblers, Pacific Dreams, Circle of Smiles, Skyfall, The Entertainer, The Italian Western, Bad Bad Leroy Brown en Mission Impossible. Skyfall van de gelijknamige James Bond film samen met Merlin Fiene en Pacific Dreams van Jacob de Haan wordt door beide orkesten uit Epe en Oene gespeeld.

Lees meer...

MTB Club Epe wil mountainbiken nog meer op de kaart zetten

MTBE 1 AangepastGerrit de Groot en Marcel Commandeur uit Epe zijn al jaren fervente mountainbikers. Zij zijn in deze regio zeker niet de enige met deze liefhebberij. Daarom zijn zij een paar maanden geleden MTB Club Epe gestart. ,,Gelijkgestemden verenigen zich zo in clubverband. Samen fietsen, samen clinics doen, samen kennis delen. Onze club draait voornamelijk om gezelligheid, maar we zoeken daarbij naar constante sportieve uitdaging.”

Lees meer...

Audities voor You’ve Got Talent

cid D50897DC 3A8A 4EDB 8284 0CB6E8D744ADcultuurDe aanmeldingen voor de audities van You’ve Got Talent Epe komen al binnen bij de organisatie van dit muzikale evenement in Epe. Tatjana Bieze van de Inner Wheel en Jan Bertil Pool van Cultuurplein Noord Veluwe zijn alweer druk met de voorbereidingen. Op zaterdag 16 november vinden de audities plaats bij Cultuurplein. Hier wordt een selectie gemaakt voor de finale die op vrijdag 17 januari in de Grote Kerk in Epe plaatsvindt.

Lees meer...

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.