Fenny en Bé van Ark stoppen met De Keet

PERSBERICHT Fenny en Bé van Ark stoppen met De Keet van Heerde foto 1 Aangepast,,Het is goed zo. Het is mooi geweest.” Fenny en Bé van Ark zijn helder en duidelijk. Ze stoppen met Brasserie Meet & Eat/De Keet van Heerde. Deze week is bekend geworden dat hun welbekende feestlocatie in andere handen is gekomen. Per 3 februari gaan de nieuwe eigenaren De Keet van Heerde transformeren tot een lunch- en all inclusive-restaurant.

Lees meer...

Eper stel wil mensen laten kennismaken met ‘het èchte Afrika’

Inspired by Safaris 2 AangepastZe woonden en werkten ruim tien jaren in verschillende natuurgebieden van Afrika. Je kunt dus zeker concluderen dat Suzanne Scheffer en Bas Rosenkamp zelf enorm geïnspireerd zijn geraakt door de biodiversiteit van het oostelijke en het zuidelijke deel van dit continent. ,,Maar daar houdt het niet op. We willen onze eigen inspirerende ervaringen ook erg graag overbrengen aan anderen. Daarbij komt dat we tijdens ons werk met grote regelmaat mensen tegenkwamen die ten aanzien van hun reis niet de juiste verwachtingen hadden. En dat willen we doorbreken. Vandaar de start van Inspired By Safaris. Met recht een bijzonder reisbureau.”

Lees meer...

Wild zwijn eist meer leefruimte op

wildzwijn1 AangepastHet nulstandbeleid voor wilde zwijnen in Nederland is niet langer effectief en evenmin in overeenstemming met uitgangspunten van internationaal recht. Dat betoogt Dries Elskamp uit Epe in zijn afstudeerscriptie ‘Wie beschermt het wild zwijn tegen het nulstandbeleid’ aan de Open Universiteit. In plaats van een star en achterhaald nulstandbeleid pleit de schrijver voor maatwerk bij ook de geografische verspreiding van wilde zwijnen.

Het nulstandbeleid stamt uit de jaren 80/90 van de vorige eeuw en houdt in dat alleen op de Veluwe en in het Meinweggebied ten oosten van Roermond wilde zwijnen in natuurgebieden worden getolereerd. En dan ook nog in een vooraf afgebakend en beperkt aantal. Buiten deze traditionele leefgebieden mogen volgens het nulstandbeleid geen wilde zwijnen voorkomen. Volgens professor Kees Bastmeijer van de Tilburg University is het nulstandbeleid te veel een eigen leven gaan leiden.

Lees meer...

Schaapskudde opent bijna geheel gesponsorde nieuwbouw

schaapskudde 5Stichting Schaapskudde Epe-Heerde heeft woensdagmiddag in bijzijn van sponsors het nieuwe honden- en geitenverblijf bij de schaapskooi officieel geopend. Wethouder Jan Berkhoff van de gemeente Heerde onthulde een fraai bord waarop onder meer de namen van alle sponsors staan.

Lees meer...

Tweede boek Slank met Linda: lekker en veel eten en toch afvallen

Bij Veltman Uitgevers verschijnt donderdag 21 december een nieuw boek van Linda Nordholt uit Epe: Het koolhydraatbeperkte 60 dagen menu - Van koolhydraat arm naar op gewicht. Nu eens een keer geen boek van een supermodel, een topsporter of van een ex-soapie met superlichamen en superfoods. Dit boek is voor de ‘gewone vrouw’ die op een normale manier slank, gezond en fit wil worden.

Met 'Het Koolhydraatbeperkte 60 dagen menu' brengt auteur Linda Nordholt het vervolg op de succesvolle uitgave 'De koolhydraatarme 30 dagen boost.' Het 60-dagenmenu is bedoeld voor iedereen die een koolhydraatrijk eetpatroon willen omvormen tot een koolhydraatarm, slank en gezond eetpatroon. Dit boek laat zien hoe makkelijk het is om je koolhydraatinname te beperken. Mensen die hun lichaam weer willen laten doen wat het moet doen: vet verbranden. Voor de recepten in dit boek hoef je geen chef-kok te zijn: iedereen kan het.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.