epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Zondag demonstratie met gratis ijs bij kiosk bij hertenkamp

Ondanks het feit dat het hoger beroep nog loopt heeft de gemeente Epe bekendgemaakt dat de kiosk bij het hertenkamp aan de Dellenweg in Epe met de grond gelijk wordt gemaakt. Terwijl juristen nog procederen voor behoud van het 'Anton Pieck-achtige snoephuisje waar snacks nog versnaperingen heten', vecht John van Barneveld publiekelijk de dreigende ondergang van zijn onderneming aan. Van Barneveld: ,,Dit is een onheilspellend bericht, de bulldozer is in aantocht, maar wij eisen dat de procedure eerst wordt afgerond. Om die eis kracht bij te zetten, gaat de kiosk zondag om 13.00 uur open voor steunbetuigingen. Een demonstratieve bijeenkomst met gratis ijs voor alle aanwezigen, die via Facebook worden opgetrommeld.''

red kiosk hertenkamp Aangepast

Lees meer...

Internationale funk held komt jammen in Epe

chazzy2Opnieuw weet de organisatie van de Groove Town jamsessies in Epe een internationaal geprezen muzikant, componist en producer te strikken voor de aanstaande editie op 30 november in de Middenstip in Epe. Charles 'Chazzy' Green's charisma en creativiteit fascineert muziekliefhebbers van alle leeftijden. Op deze avond wordt hij vergezeld door een fantastische live band. De avond wordt om 21:00 uur afgetrapt met een concert van Chazzy en zijn band. Hierna kunnen de aanwezige muzikanten met de artiesten mee jammen.

Lees meer...

Nog standplaatsen vrij op kerstmarkt met wild in Oene

kerstmarkt 2Vrijdag 14 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt in Oene plaats. Veel kramen zijn al gereserveerd, maar er is nog plek. Van 18.00 tot 21.00 uur staan de kramen opgesteld, is er muziek en kan er kan van allerlei lekkernijen worden geproefd. Naast alle grote kerstmarkten in de omgeving blinkt de kerstmarkt in Oene uit door haar kleinschaligheid, aandacht en gezelligheid.

Lees meer...

Jos van Deursen nieuwe bestuursvoorzitter Aventus

Met ingang van 1 januari 2019 gaat Jos van Deursen als nieuwe voorzitter van het college van bestuur aan de slag bij mbo-instelling Aventus, met locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Met de komst van Van Deursen is het college van bestuur weer op volle sterkte. Samen met Ellen Marks gaat hij leidinggeven aan de onderwijsinstelling en op bestuurlijk niveau Aventus vertegenwoordigen in de regio.

Lees meer...

Stichting Vrienden staat pal voor monumentale Grote Kerk

vrienden van grote kerkDe Grote Kerk is een beeldbepalend monument in het centrum van Epe. Deze kerk moet dus in goede staat blijven, vinden vele inwoners van deze gemeente. De Stichting Vrienden van Toren en Grote Kerk Epe denkt daar ook zo over. Deze stichting, in 1982 opgericht, heeft als doel om onderhouds- en restauratiewerkzaamheden (deels) te bekostigen. Zodat de kerk ook in de toekomst voor alle Epenaren behouden blijft. Want het Eper dorpscentrum zonder Grote Kerk; dat is toch geen optie?

Lees meer...

Museumkidsweek bij Hagedoorns Plaatse

Bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse betekent de herfstvakantie de Museumkidsweek. Dit landelijk initiatief van de museumvereniging wordt elk jaar gehouden om kinderen te laten ontdekken hoe leuk een bezoek aan een museum kan zijn. Dit jaar is er iets bijzonders aan de hand in het museum in Zuuk. Tikkit heeft zich daar namelijk verstopt, ergens tussen de museumstukken. Waar zit dit goedmoedige blauwe wezen toch?

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.