Boek Emster historicus over wolven op de Veluwe

Evert de Jonge Foto Ton Brands CustomEvert de Jonge uit Emst is historicus en publiceert regelmatig over lokale en regionale (Veluwse) geschiedenis. De boekpresentatie van zijn nieuwste boek afgelopen week was uiteraard afgelast, maar desondanks is de run op ‘Wolven op de Veluwe – Hun geschiedenis en terugkeer’ verrassend groot, meldt Uitgeverij Geldeland uit Epe.

Lees meer...

Mantelzorgers: let goed op jezelf

corona en mantelzorgers AangepastMantelzorgers zijn onmisbaar. In deze tijd met het coronavirus nog meer dan anders, omdat er een groter beroep op ze wordt gedaan door het wegvallen van verschillende diensten. Zorg dat je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgt! Het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe geeft in dit verhaal wat tips.

Lees meer...

Ook Hagedoorns Plaatse voorlopig dicht

In verband met het coronavirus is het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse tot nader bericht gesloten. Na een half jaar voorbereiding van drie tentoonstellingen in het kader van 75 Jaar Bevrijding en het schrijven en drukken van twee boekjes over de Tweede Wereldoorlog, keken alle betrokkenen reikhalzend uit naar de opening op 28 maart. Maar de verspreiding van het coronavirus gooit roet in het eten en de opening zal dus op zich laten wachten. Volg de berichtgeving op de Facebookpagina of website als het er naar uitziet dat openstelling van het museum weer mogelijk is.

Koppel-Swoe speelt in op andere behoeftes en helpt waar nodig

Het coronavirus legt Nederland stil. Tegelijkertijd brengt een dergelijke crisis ook iets moois op gang. Activiteiten zijn geannuleerd, maar mensen willen iets voor elkaar betekenen. Een heel fijn en hartverwarmend gebaar. Bij Koppel-Swoe zijn alle activiteiten ook geannuleerd, dit vraagt een nieuwe aanpak van de organisatie. Ze kijkt welke behoefte er is en speelt hier op in. Ze hoopt zo alsnog het nodige te kunnen betekenen voor inwoners in de gemeente Epe.

Lees meer...

Al 25 jaar groene vingers die zwart mogen worden

groen 2Op 4 april bestaat Groen Uitzendburo uit Epe 25 jaar. Voortgekomen uit Hoveniersbedrijf Van Triest, dan toen al 12 jaar bestond. Naast een scheidingswand van pellets, achter de typemachine met een kop oploskoffie in de hand, werden in 1995 de eerste uitzendcontracten opgemaakt. Inmiddels hebben meer dan 3500 mensen gebruik gemaakt van de diensten van Groen Uitzendburo. Op zaterdagmiddag 4 april stond een groot feest gepland voor inwoners uit Epe en omgeving. Het coronavirus zet hier een streep door. Het voornemen is om nog steeds het jubileum te vieren, wanneer is nog onduidelijk.

Lees meer...

Op 20 maart bolletje ijs bij Roberto voor maar 10 cent

ijssalonfoto1 AangepastIJssalon Roberto in Epe is vorige week weer zeer succesvol aan het nieuwe ijsseizoen begonnen. Toch komt Shu-Ta Chou meteen al met een prachtig nieuwtje op de proppen. ,,Deze maand ben ik precies 10 jaar eigenaar van deze landelijk succesvolle ijszaak. Daarom hebben we een ludieke actie bedacht. Op vrijdag 20 maart gaan we van 13.00 tot 18.00 uur bolletjes ijs verkopen voor 10 cent per stuk! Elke klant mag tijdens deze actieperiode maximaal twee bolletjes kopen. Mijn advies: kom die dag tijdens deze jubileumuurtjes ijs bij ons kopen en neem dus sowieso 20 cent mee.”

Lees meer...

Succesvolle start OldStars walking basketball in Epe

basket 1Een primeur in Epe! Basketbalvereniging Basketball All Stars Epe (BASE) is gestart met OldStars walking basketball. Wethouder Lia de Waard- Oudesluijs deed de symbolische ‘eerste worp’, waarna de deelnemers konden starten onder begeleiding van trainers Bart Eggink, Dorine Vreeken en Vincent Rotman. De startbijeenkomst werd georganiseerd door basketbalvereniging BASE, Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) en het Nationaal Ouderenfonds. Elkaar ontmoeten, laagdrempelig bewegen en met name veel plezier hebben met elkaar stonden centraal. Het was een geslaagde ochtend.

Lees meer...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.