Zesde plek voor Roberto bij nationale ijswedstrijd

PERSBERICHT IJssalon Roberto Epe wordt zesde bij nationale ijswedstrijd AangepastIJssalon Roberto in Epe is het nieuwe seizoen met een ware knaller begonnen. Tijdens de recent gehouden vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem werd De Gouden IJsspatel uitgereikt. Roberto-eigenaar Shu-Ta Chou vertelt: ,,Op deze nationale ijswedstrijd zijn we zesde geworden met ons koffie-ijsje. We zijn er trots op dat ons ijs nog altijd meedoet met de top van Nederland.”

Lees meer...

Met Groei&Bloei naar Gardenista

Van 15 tot en met 19 mei wordt het landgoed Ophemert dé plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving. Groei&Bloei organiseert daar een nieuw tuinevenement: Gardenista!. Er is van alles te beleven. Er zijn showtuinen. Bloemstylisten hebben zich uitgeleefd in het kasteel . Tuinarchitecten en kwekers geven adviezen. Er zijn workshops en masterclasses en nog heel veel meer. Kortom, misschien wel te veel voor één dag. Wil je erheen? Groei&Bloei afdeling Noord-Veluwe organiseert een busreis en toegangskaarten voor donderdag 16 mei. Leden en ook niet-leden kunnen mee. Je leest er alles over op de website www.noord-veluwe.groei.nl. Volg de link onderaan de Homepage om bij de betreffende pagina te komen. Je kunt je daar tot 4 april opgeven. Je hoeft dan alleen nog maar in te stappen en te gaan genieten.

Hond verwondt drie schapen van kudde op de Renderklippen

En wéér is het misgegaan bij de schaapskudde Epe-Heerde. Een Duitse herder is zaterdagavond over een afrastering van een weiland bij de schaapskooi gesprongen en heeft daar drie schapen toegetakeld. Hij beet er één in de kop, één in een poot en één in een rug. Vooral het schaap dat in de kop gebeten was zag er verschrikkelijk uit, maar ze hebben het alle drie overleefd en lijken inmiddels weer enigszins opgeknapt. Er is politiewerk van gemaakt.

Lees meer...

Gemeentebelangen Epe ook voor waterschap

Via Lokaal Waterbeheer (lijst 7) is Gemeentebelangen Epe met twee kandidaten (Igor van Aperen en Jan van Limburg) vertegenwoordigd op de kieslijst in het werkgebied van waterschap Vallei & Veluwe. De lokale partijen bundelen de krachten voor het waterschap.

Lees meer...

Initiatiefrijke Louw Visser weg bij Cultureel Platform Epe

04168a afscheidskado voor Louw van CPE AangepastStichting Cultureel Platform Epe heeft met een informele receptie afscheid genomen van zijn voorzitter Louw Visser. Met de komst van Louw Visser in het CPE-bestuur eind 2000 werd de focus van CPE op voornamelijk kunstmanifestaties vanaf 1995 doorbroken en meer ingezet op bredere culturele activiteiten. De serie zomeravondconcerten in de zomervakantie is daar een sprekend voorbeeld van, bijzondere concerten van verschillende muziekgenres op bijzondere locaties in het buitengebied van Epe, bij voorkeur in de buitenlucht.

Lees meer...

Zorgbanenmarkt op 14 maart in Omnisport Apeldoorn

Op donderdag 14 maart houden Aventus en tien zorginstellingen uit de regio gezamenlijk een zorgbanenmarkt in Omnisport Apeldoorn van 11.00 uur tot 16.00 uur. De banengroei in de zorg zet zich in onze regio flink door. Er zijn veel mensen nodig in de thuiszorg, verpleging en verzorging. Voor mensen met hart voor de zorg zijn er daarom steeds meer kansen en mogelijkheden op bij- en omscholing. De zorginstellingen werken hiervoor samen met mbo-school Aventus. Werkzoekenden, zij-instromers en carrière-switchers die belangstelling hebben om te gaan werken in de zorg- en welzijnssector kunnen op de zorgbanenmarkt terecht voor meer informatie.

Lees meer...

Volle bak bij Emster Popquiz

winnaars Emster popquiz februari 2019 AangepastNa twee jaar was het wel weer eens tijd voor een popquiz in Emst, vonden de initiatiefnemers Karin Hertgers en Arnoud Zweers. Ze benaderden Achterin de Platenkast om er samen één te organiseren bij Gezinspark 't Smallert.

Lees meer...

Hans van der Hoeve stopt per 1 oktober

Burgemeester Hans van der Hoeve heeft de gemeenteraad van Epe meegedeeld dat hij Zijne Majesteit de Koning heeft verzocht hem per 1 oktober 2019 te ontheffen uit het ambt van burgemeester. Van der Hoeve is burgemeester van Epe sinds 17 december 2010. Hij was eerst waarnemer en per 20 april 2012 kroonbenoemde burgemeester.

Lees meer...

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse zoekt vrijwilligers

DSC 0832 AangepastVeluws Museum Hagedoorns Plaatse zoekt nieuwe vrijwilligers om nieuwe ambities waar te maken. Zo wil het museum de komende jaren meer activiteiten organiseren. Ook achter de schermen kan het museum ondersteuning gebruiken: zowel voor de website, de sociale-mediakanalen, online en offline marketing én voor de verdere ontwikkeling van de biologische boerderijtuin.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.