epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Hagedoorns Plaatse haakt in op Archeologiedagen

nad1De laatste jaren zijn door opgravingen en nieuwe technieken bijzondere gegevens ontdekt over de vroegmiddeleeuwse ijzerwinning uit klappersteen. De productie van ijzer gebeurde in die tijd op enorme schaal, uniek voor Noordwest Europa. IJzerkuilen en ijzerslakken op de Veluwe zijn daar nu nog zichtbare getuigen van. Vanaf 22 september tot en met 14 oktober staan Apeldoorn en Epe in het teken van deze bijzondere ijzerwinning voor en tijdens de Nationale Archeologiedagen.

Lees meer...

3000ste uitzendkracht voor Groen Uitzendburo uit Epe

IMG 0036 AangepastEen mijlpaal voor Groen Uitzendburo uit Epe. Vorige week startte de 3000ste uitzendkracht in de groene sector. Hidde Hoitink uit Beltrum was de gelukkige en werd gisteren verrast op het werk. Hij kreeg een grote taart en een Groen Uitzendburo pakket met een voucher voor een cursus ‘werken met de hoogwerker’. Hidde is gestart bij Wolterinck B.V. uit Beltrum. Dit bedrijf biedt een totaalpakket op het gebied van onkruidbestrijding en boomverzorging in de openbare ruimte.

Lees meer...

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied

Het buitengebied van Noordoost Veluwe krijgt glasvezel. Vanmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van wethouders van de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Olst-Wijhe, ambassadeurs, lokale verkopers en Stichting Breedband N-Veluwe. Maar liefst 56,6% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordoost-Veluwe.

Lees meer...

Schaapskudde opent bijna geheel gesponsorde nieuwbouw

schaapskudde 5Stichting Schaapskudde Epe-Heerde heeft woensdagmiddag in bijzijn van sponsors het nieuwe honden- en geitenverblijf bij de schaapskooi officieel geopend. Wethouder Jan Berkhoff van de gemeente Heerde onthulde een fraai bord waarop onder meer de namen van alle sponsors staan.

Lees meer...

K. Norel kiest voor natuurlijk spel

pleinknorel AangepastNa twee jaar voorbereiding en hard werken is dinsdag het natuurlijke schoolplein op de K. Norelschool aan het Vleerveld in Epe geopend. Team, kinderen en ouders dachten en werkten mee met het ontwerp. Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder maakte de tekening en fa. Van Triest voerde het plan uit.

Lees meer...

Aanmelding voor glasvezel buitengebied nog paar dagen open

Bewoners in het buitengebied van Noordoost-Veluwe kunnen zich nog tot maandag aanmelden voor glasvezel. Bij minimale deelname van 50% gaat Glasvezel buitenaf glasvezel aanleggen in het buitengebied van de gemeenten Epe, Hattem en Heerde en in delen van de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Olst-Wijhe. Maandag is de deadline en wordt het eindpercentage bekend gemaakt.

 

Afsluiting wegen tijdens Oener Koefeest

verkeersplan Oene 2018 AangepastOp 25 oktober is het jaarlijkse Oener Koefeest. Veiligheid staat net als bij ieder ander evenement voorop. Om belangrijke wegen op en rondom het evenemententerrein goed begaanbaar te houden voor organisatie en hulpdiensten is, in samenwerking met gemeente Epe, besloten om enkele wegen in het dorp Oene af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer tijdens het Oener Koefeest.

Lees meer...

Start inschrijving Roefeldag Epe en Vaassen

Deze week worden op alle basisscholen in de gemeente Epe de Roefelkrantjes uitgedeeld. Middels deze krantjes worden kinderen van groepen 6, 7 en 8 geïnformeerd over de mogelijkheid mee te doen aan de Roefeldag en kunnen ze lezen welke bedrijven er dit jaar allemaal meedoen.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.