Culinaire rubriek van Jan van de Vlekkert

Mediterrane, zomerse salade met Eper topproducten

P1120809 Custom 2peperenzoutHet kan nog in augustus en september, een zomerse salade, en ik heb gekozen voor een ‘zomer’-kruidenkaas in deze salade van Kaasboerderij Onder de Linden aan de Dijkhuizerweg. Diezelfde Dijkhuizerweg waar Imkerij ‘t Haagje is gevestigd, waar ik de honing voor de dressing heb gehaald. De hoeve-eitjes kocht ik bij De Boerderij, de zorgboerderij van de stichting Passarel aan de Hogestraat in Oene.

Lees meer...

Maart, komkommertijd in de keuken

peperenzout4 CustomHet wildseizoen is weer achter de rug en vele groenten zitten nog diepgeworteld in de (winter)-grond. Natuurlijk, onze Nederlandse kasproducten zijn wereldberoemd, maar mijn voorkeur ligt nou eenmaal bij vers. Daar komt nog bij dat het Boswief ook nog niet uit haar winterslaap is gewekt. Dat betekent dat ik mijn doelstelling voor deze culinaire rubriek, namelijk zoveel mogelijk (verse) producten van Eper ondernemers of uit Eper bodem, wel eens opzij moet zetten.

Lees meer...

‘November rain’, hazenrug en boerenkaas

P1110993 (Custom)peperenzoutMuziek kan heel inspirerend werken voor een kok. Het nummer ‘November rain’ van Guns ’n Roses bracht mij ertoe iets te maken met hazenrug met zuurkool, spekkoek en bloedworst met rozijntjes en aan de slag te gaan met kaasjes van ‘Onder de Eiken’. Echte boerenkaas van de familie Van Everdingen aan de Dijkhuizerweg. Alleen de weg er naar toe in herfstsfeer is al de moeite waard.

Lees meer...

Recept champignons en dadels met Roquefortsaus

peperenzoutsmakelijk (Custom)Inderdaad, we hebben met Epe Smakelijke weer een fantastisch evenement achter de rug. Wij als organisatie en als deelnemers hebben ook genoten van iedereen die lekker stond te genieten van zowel het fraaie weer als de gerechtjes. Bij mij kwam het verzoek om de receptuur van de champignons en dadels met Roquefortsaus op Epernet te plaatsen.

Lees meer...

September, een mooie tijd voor wat gerechten met honing

peperenzouthoning (13) (Custom)Nu de bijenkasten zo onderhand weer worden geleegd, onder meer op de Renderklippen (wat hebben we hier toch mooie heidehoning) en na een bezoek aan de Honingmarkt en Imkerij ’t Haagje aan de Dijkhuizerweg in Epe, is het tijd om deze natuurlijke, vloeibare substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen, te verwerken in enkele gerechten. Naast een geweldig smaakmiddel wordt honing door mensen ook als voedingsmiddel gebruikt.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Alle lekkernijen

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.