Recept pompoensoep met Gruyèrekaas tijdens Epe Smakelijk
Gisteren tijdens de proeverij Epe Smakelijke bereikten mij tientallen complimenten over de pompoensoep met Gruyèrekaas, met daarbij het verzoek om de receptuur op Epernet.nl te plaatsen. Gezien het feit dat ik hier natuurlijk niet ongevoelig voor ben, bij deze!
Nodig voor 4 personen:
3 kleine pompoenen
1 grote ui
Zeezout, grof gemalen peper uit de molen
En naar keuze:
Vegetarisch – 1 liter groentenbouillon, kan uiteraard ook van groentenbouillonblokjes, of
Kippenbouillon _ 1 liter, kan uiteraard ook van bouillonblokjes
Olijfolie, extra vierge
Bereiden:
Verwijder de harde schil en alle pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de ui en snipper deze grof.
Verhit de olijfolie en smoor de uien langzaam zonder te kleuren, voeg de pompoen toe, peper en zout en smoor het geheel nog even door tot alles een mooi oranje kleurtje heeft. Bouillon toevoegen en nog 20 minuten laten koken op laag vuur.
Het geheel blenderen met de staafmixer of door een fijne zeef, proeven en heet serveren met erover geraspte Gruyèrekaas.
Lekker met warm gebakken brood, of nog een dot creme fraiche erop.
Aan alle culinaire lekkerbekken nog een fijne zondag. Ik heb genoten van de vele leuke en opbouwende reacties tijdens Epe Smakelijk.
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...
Maar ook mooi dat veel Epenaren er gebruik van hebben mogen maken.
ut is wat ut is.
Ben op zoek naar een restauratie dkw, het liefst een blauwe
Het bijzonder onderwijs mag nog steeds veel te veel eigen onzin verkondigen.
In omringende landen komen...
De gemeente Epe heeft alleen maar $ dollartekens $ in de ogen en denken niet aan het voor hun gemiddelde gepeupel.
Het was e...
heb jij het e-mailadres van Tonny Bontenbal uit Ouwerkerk?