Recept pompoensoep met Gruyèrekaas tijdens Epe Smakelijk
Gisteren tijdens de proeverij Epe Smakelijke bereikten mij tientallen complimenten over de pompoensoep met Gruyèrekaas, met daarbij het verzoek om de receptuur op Epernet.nl te plaatsen. Gezien het feit dat ik hier natuurlijk niet ongevoelig voor ben, bij deze!
Nodig voor 4 personen:
3 kleine pompoenen
1 grote ui
Zeezout, grof gemalen peper uit de molen
En naar keuze:
Vegetarisch – 1 liter groentenbouillon, kan uiteraard ook van groentenbouillonblokjes, of
Kippenbouillon _ 1 liter, kan uiteraard ook van bouillonblokjes
Olijfolie, extra vierge
Bereiden:
Verwijder de harde schil en alle pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de ui en snipper deze grof.
Verhit de olijfolie en smoor de uien langzaam zonder te kleuren, voeg de pompoen toe, peper en zout en smoor het geheel nog even door tot alles een mooi oranje kleurtje heeft. Bouillon toevoegen en nog 20 minuten laten koken op laag vuur.
Het geheel blenderen met de staafmixer of door een fijne zeef, proeven en heet serveren met erover geraspte Gruyèrekaas.
Lekker met warm gebakken brood, of nog een dot creme fraiche erop.
Aan alle culinaire lekkerbekken nog een fijne zondag. Ik heb genoten van de vele leuke en opbouwende reacties tijdens Epe Smakelijk.
niet naar school wilde.
Ik dac...
Ik ben in Beekzicht, het grote witte huis, geboren in 1966. Ik heb er gewoond tot begi...
Jeroen sneller, Martin streefland, Sabine scholten, Michelle Lageweg, Ellis vd vrucht, Marleen klaassen, Bart menink, Wouter van dur...
Jeroen sneller, Martin streefland, Sabine scholten, Michelle Lageweg, Ellis vd vrucht, Marleen klaassen, Bart menink, Wouter van dur...
Zit ik hier op de juiste website om Rene te vinden toen die eigenaar van de winkel was ik kwam er vroeger als chauffeur van Centraal Boekhuis ...