Laatste reacties

Ik ben familie van veearts altenburg dat is mijn opa jammer dat hij nu niet meer in leven is?
Beste Herman,
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...
De gemeente Epe moet zich diep schamen dat ze deze kiosk, die er vele jaren heeft gestaan, af te laten breken. Het is nu tot een plek geworden waar je...
Wij wonen nu 51 jaar in Elburg en gaan regelmatig naar het Landgoed Tongeren. Zijn zeer geïnteresseerd in historie in het algemeen waarbij Tongeren to...
Wat een prachtige kerel was Rein........... en wat heeft hij veel betekent voor EPE.
Ik zag nu pas de vraag. Ik heb ook bij Ellie in de klas gezeten. Als leerkrachten hadden we achtereenvolgens: juffrouw Van Klaveren, juffrouw Kamphuis...
Bedankt voor het werk en de mooie artikelen die daar uit voort kwamen. De Gemeente Epe kon een kritische noot vaak wel gebruiken, jullie leverden die!...
Best jammer.
Maar ook mooi dat veel Epenaren er gebruik van hebben mogen maken.
ut is wat ut is.
Ik had een blauwe DKW hummel, mijn broer een grijze.
Ben op zoek naar een restauratie dkw, het liefst een blauwe
Volgens mij is er nog niet zoveel verandert.
Het bijzonder onderwijs mag nog steeds veel te veel eigen onzin verkondigen.
In omringende landen komen...
Ik kan me de band nog herinneren omdat mijn muziekleraar deel uitmaakte van de band. In mijn herinnering speelde hij toetsen, maar als ik de reacties ...
SCHANDE SCHANDE!!!!!!!
De gemeente Epe heeft alleen maar $ dollartekens $ in de ogen en denken niet aan het voor hun gemiddelde gepeupel.
Het was e...
hallo, ik had deze klassenfoto van mn tante gekregen, maar kan die niet weer vinden, is t mogelijk om deze te kopieren? hier staan heel veel ooms en t...
Beste Gert,

heb jij het e-mailadres van Tonny Bontenbal uit Ouwerkerk?
Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...

Zoeken

Recept pompoensoep met Gruyèrekaas tijdens Epe Smakelijk

Gisteren tijdens de proeverij Epe Smakelijke bereikten mij tientallen complimenten over de pompoensoep met Gruyèrekaas, met daarbij het verzoek om de receptuur op Epernet.nl te plaatsen. Gezien het feit dat ik hier natuurlijk niet ongevoelig voor ben, bij deze!

Nodig voor 4 personen:
3 kleine pompoenen
1 grote ui
Zeezout, grof gemalen peper uit de molen

En naar keuze:
Vegetarisch – 1 liter groentenbouillon, kan uiteraard ook van groentenbouillonblokjes, of
Kippenbouillon _ 1 liter, kan uiteraard ook van bouillonblokjes
Olijfolie, extra vierge

Bereiden:
Verwijder de harde schil en alle pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de ui en snipper deze grof.
Verhit de olijfolie en smoor de uien langzaam zonder te kleuren, voeg de pompoen toe, peper en zout en smoor het geheel nog even door tot alles een mooi oranje kleurtje heeft. Bouillon toevoegen en nog 20 minuten laten koken op laag vuur.

Het geheel blenderen met de staafmixer of door een fijne zeef, proeven en heet serveren met erover geraspte Gruyèrekaas.

Lekker met warm gebakken brood, of nog een dot creme fraiche erop.

Aan alle culinaire lekkerbekken nog een fijne zondag. Ik heb genoten van de vele leuke en opbouwende reacties tijdens Epe Smakelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.