Laatste reacties

In 1952 geboren en wonende in Den-Haag , moest ik naar Epe voor een bepaalde tijd omdat ik als jongetje van 8/10 jaar
niet naar school wilde.
Ik dac...
Nieske Lip Niestijl, was de moeder van mijn vader, Niko Niestijl. Zij trouwde later met Hendrik Lip, de knecht van haar winkel.
Hallo ik ben Esther Heyne. Ik heb mijn naam veranderd want in mijn Woldyne periode heette ik nog Janneke Strijker en kwam uit Klazienaveen (Emmen.) Ik...
Ik ken Heerde voornamelijk uit eind jaren 80, begin jaren 90. De Peugeot garage zat destijds ongeveer op de plek waar nu de Jumbo staat. Op de plek va...
Wat een mooie foto van bovenaf. Van welk jaar is dit ongeveer?
Ik ben in Beekzicht, het grote witte huis, geboren in 1966. Ik heb er gewoond tot begi...
Klassenfoto 1992
Jeroen sneller, Martin streefland, Sabine scholten, Michelle Lageweg, Ellis vd vrucht, Marleen klaassen, Bart menink, Wouter van dur...
Klassenfoto 1992
Jeroen sneller, Martin streefland, Sabine scholten, Michelle Lageweg, Ellis vd vrucht, Marleen klaassen, Bart menink, Wouter van dur...
Hallo,
Zit ik hier op de juiste website om Rene te vinden toen die eigenaar van de winkel was ik kwam er vroeger als chauffeur van Centraal Boekhuis ...
Evert de Graaf in het artikel was niet de overgrootvader van Beatrice de Graaf, maar haar oudoom.
Toen in 1963 riolering werd aangelegd zochten mijn vriend Dik en ik naar beenderen die te voorschijn waren gekomen. Op Wingerdstraat 16 moeten nog do...
ik was op zoek naar de geboortegrond van mij voorouders in ca 1600 En laat nu deze vervalen boerderij dat zijn In 1821 is er een nieuwe boerderij op ...
In menig huishouden heerst er verdeeldheid over een onmisbaar hulpmiddel in de keuken: de snijplank. Want wat is hygiënischer: een houten of een plast...
Was een mooie tijd in de Trap
Wat een prachtig verhaal, niet geweten dat het de oudste winkel van Epe was.
Idd ik zat ook al te zoeken waar mijn oom en tante hun huis hadden

Zoeken

Recept pompoensoep met Gruyèrekaas tijdens Epe Smakelijk

Gisteren tijdens de proeverij Epe Smakelijke bereikten mij tientallen complimenten over de pompoensoep met Gruyèrekaas, met daarbij het verzoek om de receptuur op Epernet.nl te plaatsen. Gezien het feit dat ik hier natuurlijk niet ongevoelig voor ben, bij deze!

Nodig voor 4 personen:
3 kleine pompoenen
1 grote ui
Zeezout, grof gemalen peper uit de molen

En naar keuze:
Vegetarisch – 1 liter groentenbouillon, kan uiteraard ook van groentenbouillonblokjes, of
Kippenbouillon _ 1 liter, kan uiteraard ook van bouillonblokjes
Olijfolie, extra vierge

Bereiden:
Verwijder de harde schil en alle pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de ui en snipper deze grof.
Verhit de olijfolie en smoor de uien langzaam zonder te kleuren, voeg de pompoen toe, peper en zout en smoor het geheel nog even door tot alles een mooi oranje kleurtje heeft. Bouillon toevoegen en nog 20 minuten laten koken op laag vuur.

Het geheel blenderen met de staafmixer of door een fijne zeef, proeven en heet serveren met erover geraspte Gruyèrekaas.

Lekker met warm gebakken brood, of nog een dot creme fraiche erop.

Aan alle culinaire lekkerbekken nog een fijne zondag. Ik heb genoten van de vele leuke en opbouwende reacties tijdens Epe Smakelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.