Recept pompoensoep met Gruyèrekaas tijdens Epe Smakelijk

Gisteren tijdens de proeverij Epe Smakelijke bereikten mij tientallen complimenten over de pompoensoep met Gruyèrekaas, met daarbij het verzoek om de receptuur op Epernet.nl te plaatsen. Gezien het feit dat ik hier natuurlijk niet ongevoelig voor ben, bij deze!

Nodig voor 4 personen:
3 kleine pompoenen
1 grote ui
Zeezout, grof gemalen peper uit de molen

En naar keuze:
Vegetarisch – 1 liter groentenbouillon, kan uiteraard ook van groentenbouillonblokjes, of
Kippenbouillon _ 1 liter, kan uiteraard ook van bouillonblokjes
Olijfolie, extra vierge

Bereiden:
Verwijder de harde schil en alle pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de ui en snipper deze grof.
Verhit de olijfolie en smoor de uien langzaam zonder te kleuren, voeg de pompoen toe, peper en zout en smoor het geheel nog even door tot alles een mooi oranje kleurtje heeft. Bouillon toevoegen en nog 20 minuten laten koken op laag vuur.

Het geheel blenderen met de staafmixer of door een fijne zeef, proeven en heet serveren met erover geraspte Gruyèrekaas.

Lekker met warm gebakken brood, of nog een dot creme fraiche erop.

Aan alle culinaire lekkerbekken nog een fijne zondag. Ik heb genoten van de vele leuke en opbouwende reacties tijdens Epe Smakelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Alle lekkernijen

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.