Laatste reacties

Hi,
I'm looking for any memorabilia in connection with a UK band that played at De Trap on 25/09/1974. We are about to release a live vinyl album fr...
Mooi verhaal met veel bekende dingen voor mij. Wij woonden tegenover de azaleakwekerij en ging naar de Hosthoeker school.
Eerst nog langs het zwemba...
Dit huis werd kort vóór, in en na de tweede wereldoorlog waarschijnlijk bewoond door de fam. J.H. Slebos, directeur van de Confectie Centrale te Elbur...
Wat leuk, zij was is een ver familielid van mij. Ik heb nog een foto / ansichtkaart waar zij op staat met een pijp in de mond.
Wijlen mijn vader hee...
Het is niet de Verlengde Bloemstraat, maar de Wachtelenbergweg. Het witte huisje links is ons huis, Officiersweg 28.
Ik ben familie van veearts altenburg dat is mijn opa jammer dat hij nu niet meer in leven is?
Beste Herman,
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...
De gemeente Epe moet zich diep schamen dat ze deze kiosk, die er vele jaren heeft gestaan, af te laten breken. Het is nu tot een plek geworden waar je...
Wij wonen nu 51 jaar in Elburg en gaan regelmatig naar het Landgoed Tongeren. Zijn zeer geïnteresseerd in historie in het algemeen waarbij Tongeren to...
Wat een prachtige kerel was Rein........... en wat heeft hij veel betekent voor EPE.
Ik zag nu pas de vraag. Ik heb ook bij Ellie in de klas gezeten. Als leerkrachten hadden we achtereenvolgens: juffrouw Van Klaveren, juffrouw Kamphuis...
Bedankt voor het werk en de mooie artikelen die daar uit voort kwamen. De Gemeente Epe kon een kritische noot vaak wel gebruiken, jullie leverden die!...
Best jammer.
Maar ook mooi dat veel Epenaren er gebruik van hebben mogen maken.
ut is wat ut is.
Ik had een blauwe DKW hummel, mijn broer een grijze.
Ben op zoek naar een restauratie dkw, het liefst een blauwe
Volgens mij is er nog niet zoveel verandert.
Het bijzonder onderwijs mag nog steeds veel te veel eigen onzin verkondigen.
In omringende landen komen...

Zoeken

Culinair februari, altijd lastig

peperenzoutvegetarisch (1)Februari is in de keuken altijd een beetje lastig. De meeste wintergroenten verdwijnen alweer en het altijd mooie voorjaarsaanbod van verse producten zit nog in de grond in afwachting van de zon die dan zijn belangrijke werk kan doen, namelijk zorgen dat groenten en fruit weer vers op de markt komen. Ook het wildseizoen is voorbij. Met andere woorden: in de keuken is het een beetje kwakkelen, ondanks het feit dat in deze moderne tijd het gehele jaar door de meeste producten dankzij teelt- en fokmethoden wel in de winkels liggen. Maar mijn voorkeur gaat altijd uit van seizoenproducten.


Dat betekent dat ik diegenen die in januari weer zijn begonnen met lijnen, bewegen en/of rennen, een hart onder de riem wil steken met een zeer gezonde vegetarische salade. Deze salade is perfect als hoofdmaaltijd, smaakt overheerlijk en is echt goed voor u!

 

Quinoasalade met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en feta


vegetarisch (2) (Custom)Nodig voor de salade voor 4 personen:
175 gram quinoa *)
500 ml water
10 zongedroogde tomaten (in olie, uitgelekt)
75 gram feta, verkruimeld
2 bosuitjes, het witte deel fijngesneden
20 gram fijngesneden gemengde verse kruiden (basilicum, peterselie en koriander)
25 gram ontpitte, fijngesneden zwarte olijven

Voor de dressing:
80 ml tomatenolie
3 eetlepels vers citroensap
1 geperste teen knoflook
Zout en vers gemalen zwarte peper

 

vegetarisch (3)

vegetarisch (4)

vegetarisch (5)

Bereiding:

Verdeel de quinoa over een bord en verwijder eventuele onzuiverheden. Spoel deze quinoa daarna grondig af in een fijne zeef en laat uitlekken. Breng het water in een middelgrote steelpan op hoog vuur aan de kook, voeg de quinoa toe en breng opnieuw aan de kook. Temper het vuur, dek af en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, of tot alle vloeistof is geabsorbeerd.

Haal de pan van het vuur, roer de quinoa met een vork door en schep alles in een kom. Laat een beetje afkoelen

Voeg de rest van de ingrediënten toe in de kom en meng met de quinoa.

Meng de ingrediënten voor de dressing, schenk over de quinoa, roer goed en serveer.

vegetarisch (6)

Tomatenolie: – Snij 3 Sweet Pearl tomaten in stukjes en laat deze in de nacht trekken in 1 dl olijfolie Extra vierge. Het geheel door een fijne zeef halen en het is gebruiksklaar.

*)Quinoa
Quinoa is een eenjarige plant uit de amarante familie. Dit ‘nieuwe’ superfood, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, werd reeds door de Inca’s als akkerbouwproduct geteeld. De voedzame zaden dienen als voedselbron en worden op een vergelijkbare manier verwerkt als couscous of rijst. De laatste jaren wordt het gerecht in menig restaurant op de kaart gezet, zeker in vegetarische eethuizen, maar ook in betere restaurants.
De quinoa is te verkrijgen bij o.a. Albert Heijn en de Sweet Pearl tomaten haal ik bij de Deka Markt, echt super, met veel smaak.

vegetarisch (7)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.