'The making of' het boek Goed goan

Goed gegoan!

Vrijdag was het zover, de dag van het bezorgen van de boeken bij iedereen die in het boek "Goed goan" staat. Het werd voor ons een lange, vermoeiende maar onvergetelijke dag die om een uur of tien in de morgen begon. Tevens was deze dag een afsluiting van een onvergetelijke periode.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (9): klapperende oren en knipperende ogen

The making of 9Onze laatste twee gesprekspartners voor ‘Goed goan’ zetten onze zintuigen flink aan het werk. We staan bij beiden regelmatig met onze oren te klapperen en ogen te knipperen. We wisten wel dat Dries Dekker veel eigendommen heeft en riant woont, maar zo veel panden en lappen grond als hij blijkt te bezitten, hadden we niet verwacht. En we slaan bijna stijl achterover als hij ons rondleidt door zijn mega-appartement. Dat laatste doen we ook tijdens een rondleiding in de Silogie/Malerij van Kees van Uden, wat ons betreft Epe’s mooist opgeknapte gebouw waar ruim tien jaar geleden nog sprake was van ernstig verval.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (8): mooie verhalen, groene vingers en bh’s

The making of deel 8Jammer, het eind van onze tournee is bijna in zicht. Nog vijf mensen moeten we interviewen. Of eigenlijk zes. Want de Sisters in Lingerie staan nog op ons programma. Een dubbel-interview met Christine en Marieke Hullegie. Twee totaal verschillende vrouwen die samen een winkel runnen. Maar eerst makelaar Kedo Buitenkamp, de ‘verhalenman’ en de bevlogen bloemsierkunstenaar Sjacco Gerritsen.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (7): twee oudjes en een jonkie

The making of deel 7 (4)Twee oudjes met jeugdig elan en een jonkie met de kennis van zaken van een veteraan staan deze week op ons programma. Een bijna 143-jarige, een bijna 100-jarige en een bijna 10-jarige. Respectievelijk Peter Dalhuisen, Anton Waaijenberg en Erwin van Andel. Twee ondernemers met een mega-omzet en tientallen personeelsleden en een echte middenstander. Onze gesprekspartners bevestigen het keer op keer: we hebben een zeer afwisselend ondernemersbestand in Epe en dus ook in ons boek ‘Goed goan’.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (6): het lijkt wel een culinair rondje Epe

The making of deel 6We zijn gaandeweg de tournee voor ‘Goed goan’ een wel heel aantrekkelijke en gevarieerde verzameling recepten aan het opbouwen. In een paar dagen tijd krijgen we er weer drie zeer afwisselende bij: Italiaanse frittellini’s, Griekse moussaka en Eper spareribs. Met twee van deze recepten gaan we zelf aan de slag.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (5): kruudmoes, tartiflette en zalm

The making of Goed goan deel 5 (3) (Custom)Een van de vele leuke aspecten van het maken en hopelijk ook lezen van ‘Goed goan’ is dat we er zo veel verschillende ondernemers in geportretteerd hebben. Echtparen, zussen en individualisten, jonge en oude(re) mensen, winkeliers die hun ouders in een familiebedrijf opgevolgd hebben en die op latere leeftijd voor zichzelf zijn begonnen, die alleen iets verkopen en die ook iets zelf maken, die veel moeten verkopen om omzet te draaien en die aan een paar verkopen per week voldoende hebben, die zich met materiële zaken bezighouden en die in de gezondheidszorg werken.

Lees meer...

The making of ‘Goed goan’ (4): de tournee wordt steeds leuker

the making of deel 4 (4)Ook op de zesde afspraak voor ‘Goed goan’ hebben we ons verheugd. We bezoeken Jan en Heidi Nijman thuis, in hun woning boven de Bruna aan de Hoofdstraat. Sympathieke, gezellige mensen. Massa’s Epenaren kennen hem van de Esso-pomp aan de Beekstraat en/of de Formido aan de Hoofdstraat, waar hij vele jaren heeft gewerkt.

Lees meer...

The making of Goed Goan (3): op pad met Gerrit van Vemde

the making of deel 3 (3) (Custom)Voor ‘Goed Goan’ zijn we in de bronsttijd een avond meegegaan met wildfotograaf Gerrit van Vemde, die in het boek uitgebreid vertelt over de hobby waarin hij zo veel vrije tijd steekt. Bert Hanekamp wil wat ‘actiefoto’s’ van hem maken en ik wil er wel eens zien hoe Gerrit foto’s maakt zoals in het boek en op deze site te zien zijn.

Lees meer...

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.