Steeds meer mensen verrukt over tartiflette

tartiflette (9) (Custom)Tot voor kort hadden vermoedelijk nog maar heel weinig Epenaren van ‘tartiflette’ gehoord. Nu is dat anders. Sterker nog: veel mensen hebben het geproefd. En zijn het helemaal met ons eens: een hemels gerecht!

Eerlijk gezegd kwam ‘tartiflette’ tot een paar maanden geleden ook niet in ons vocabulaire voor. We maakten er kennis mee tijdens onze tournee voor het boek ‘Goed goan’, waarvoor we de te portretteren ondernemers naar hun favoriete gerecht vroegen. Het recept en de bereidingswijze daarvan zouden we in ‘Goed goan’ verwerken, inclusief wat fotomateriaal. De Kaasspecialisten Richard en Joyce Barnhoorn gaven het op. ,,Tarti-wat? Nooit van gehoord’’, reageerden we. ,,Dat komt nog wel, als je het gegeten hebt, vergeet je het nooit meer. En jullie hoeven het niet te maken, want Jan van de Vlekkert maakt het’’, beweerden ze.

Nooit zullen we die ochtend in de winkel van Richard en Joyce in de Veluwepoort vergeten waarop de Eper topkok ons liet kennismaken met dit aardappelgerecht uit de oven. Het dankt z’n smaak onder meer aan Reblochon, een kaas uit de Franse Haute Savoie die in de dertiende eeuw voor het eerst opgang maakte in Frankrijk en dankzij de Barnhoorns, Jan van de Vlekkert en ‘Goed goan’ nu eindelijk ook in Epe wel snel aan populariteit zal winnen. Sinds die ochtend hebben we het gerecht al verschillende keren gegeten en elke keer weer is het een feest voor onze smaakpapillen. Het smaakt naar meer. Steeds weer.

Dat laatste kunnen nu veel Epenaren beamen. Joyce en Richard, een ondernemersechtpaar dat nogal eens wat uitdeelt en met allerlei nevenactiviteiten stevig aan de weg timmert, besloten ‘Goed goan’ èn de tartiflette te promoten door het een dagje gratis uit te delen aan hun klanten en voorbijgangers. Konden de Kaasspecialisten hun clientèle er meteen nog eens op wijzen dat ze sinds kort verrukkelijk brood verkopen dat tien dagen (!) kakelvers kan blijven. De promotie-actie had zaterdag plaats voor hun winkel in het overdekte winkelcentrum, waar ze met een partytent en wat leuk versierde tafels voor extra sfeer hadden gezorgd. Jan van de Vlekkert had een paar flinke ovenschotels met het aardappelgerecht gemaakt en deelde naar hartenlust uit. En de reacties waren zonder uitzondering: ‘Héérlijk!’, ‘Ver-ruk-ke-lijk’ of synoniemen daarvoor. Er was niemand die het ‘wel lekker’ vond of er een nog mindere kwalificatie aan verbond. Er gingen al wat stukken Reblochon (en boeken) over de toonbank en verschillende bofkonten die wat mochten proeven, namen zich voor er later deze maand ook eens mee aan de slag te gaan. Bij ons staat het in ieder geval ook op het kerstmenu!

Het was overigens niet de enige lekkernij die bij de Kaasspecialist werd uitgedeeld. Joyce en Richard maken regelmatig dankbaar gebruik van de diensten van hun ‘huiskok’ Jan van de Vlekkert - heel wat mensen hebben afgelopen maanden lyrisch gereageerd op de door hem gemaakte lollies die hij maakt met onder meer blauwaderkaas, chocolade en gemalen pistachenootjes - en op hun verzoek had hij nog wat bijzonders met kaas gemaakt. Dit keer had hij gekozen voor onder meer macarons met Brie er tussen en kaasstengels met rauwe en gekookte boerenham er omheen. Ook dat was smullen geblazen!

tartiflette (1)

tartiflette (2)

tartiflette (3)

tartiflette (4)

tartiflette (5)

tartiflette (6)

tartiflette (7)

tartiflette (8)

tartiflette (9)

tartiflette (10)

tartiflette (11)

tartiflette (12)


  

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.