'Goed goan' vanaf zaterdag 30 november te koop

Omslag Goed Goan (Custom)‘Goed goan!’, het boek over ondernemende en markante Epenaren, ligt op zaterdag 30 november in de winkel. Het 120 pagina’s tellende full colour boek van 248x248 millimeter met een hard kaft kost 24,95 euro en is ook bij een aantal van de geportretteerde ondernemers en de uitgever, Uitgeverij Gelderland in Epe, verkrijgbaar.

Dat meldt de uitgeverij in een persbericht.

 ‘Goed Goan!’ is een van oorsprong Twentse/Oostgelderse groet, maar inmiddels volledig ingeburgerd in Epe. Vandaar dat het ook de titel is van een bijzonder boek over Epe, dat 30 november verschijnt. ‘Goed Goan’ is gemaakt door de Epernetters Bert Hanekamp en Jan Stenvert en staat boordevol verhalen over markante en ondernemende Epenaren.

Wat hebben de volgende mensen met elkaar gemeen? Erwin van Andel, Richard en Joyce Barnhoorn, Michiel Buis, Kedo Buitenkamp, Marcel Commandeur, Peter Dalhuisen, Nico en Klarie Fernhout, Sjacco Gerritsen, Gert en Anita Hennekes, Henk en Cynthia Huiskamp, Christine en Marieke Hullegie, Marco Jurriëns, Huyb Klooster, Jan en Heidi Nijman, Willem van Putten, Henk en Dirkje van Schoonhoven, Kees van Uden en Anton Waaijenberg?

Ze werken allemaal in Epe en helpen u als u iets nodig heeft. U komt er misschien wel wekelijks of zelfs elke dag. Want het zijn allemaal ondernemers. In het rijk geïllustreerde boek ‘Goed Goan’ vertellen ze boeiend over hun zaak, de geschiedenis daarvan en zichzelf. En presenteren ze hun favoriete recept of belangrijkste hobby.
        
Bert Hanekamp en Jan Stenvert portretteerden ze in mooie bewoordingen en markante beelden en wisselden deze verhalen af met interviews met vier andere opmerkelijke plaatsgenoten: Dries Dekker, Jaap Kanis, Gerrit van Vemde en Marleen Westerink. Aangevuld met schitterende foto’s van wild van Gerrit van Vemde, natuur en Epe van nu afgezet tegen Epe van vroeger met foto's uit het archief van Gert van den Esschert, is een prachtig boek ontstaan dat even lezens- als bezienswaardig is.

Hier staat een serie verhalen over de totstandkoming van het boek.

 

Omslag Goed Goan (Custom) (2)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.