Laatste reacties

Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...
Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...

Zoeken

Recept champignons en dadels met Roquefortsaus

peperenzoutsmakelijk (Custom)Inderdaad, we hebben met Epe Smakelijke weer een fantastisch evenement achter de rug. Wij als organisatie en als deelnemers hebben ook genoten van iedereen die lekker stond te genieten van zowel het fraaie weer als de gerechtjes. Bij mij kwam het verzoek om de receptuur van de champignons en dadels met Roquefortsaus op Epernet te plaatsen.

Normaal maak ik een bierbeslag uit de losse pols, maar daar heb je natuurlijk niks aan, dus bij deze de receptuur van bierbeslag.

 

Nodig:

125 gram gezeefde bloem
1,5 dl Eper Afschot bier of bijvoorbeeld Grolsch bier
0,25 dl slaolie
1 eidooier
1 eiwit
3 gram selderiezout of gewoon zout

Bereiden:

1. Bloem aanroeren met bier
2. Rest van de ingrediënten toevoegen
3. tot een gladde massa roeren
4. Vlak voor gebruik eiwit opkloppen en kort doorspatelen.

Kook 3 dl slagroom samen met 100 gram Roquefort tot een licht gebonden saus; niet te lang in verband met kans op schiften.
Haal verse dichte champignons en gekonfijte dadels zonder pit door dit beslag en frituur op 180 graden.
Lekker als voorgerecht met warm gebakken volkorenbrood!

smakelijk

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.