Aardbeientaart met amandel, mascarpone en Hangop van yoghurt

peperenzoutaardbeien (1)Even een tussendoortje i.v.m. Moederdag en de Open dag op zaterdag 10 mei van Bronsink's Aardbeientuin in Oene. We gaan een aardbeientaart maken, met een vulling van mascarpone en amandelspijs en ter afronding er bovenop hangop van volle boerenyoghurt.

De aardbeien voor de taart die ik gebruik, zijn van het ras Elsanta, een stevig aardbeienras met een goede houdbaarheid. De grote vrucht heeft een goede smaak en een sterk aardbeienaroma.

aardbeien (2)
De volle Boerenyoghurt is verkrijgbaar bij Bakker Marcel Commandeur, maar ook bij de meeste streekwinkels in Epe of omgeving.

We beginnen voor de taart bij het Harde Wenerdeeg.

Nodig en bereiden:

125 gr witte basterdsuiker
250 gr boter
375 gr bloem
1 ei en wat citroensap

Maak het deeg bij voorkeur 24 uur van te voren. Meng alle ingrediënten en laat ze glad draaien in de mixer met de deeghaak of de vlinder.

 

Vervolgens gaan we even een heerlijke vulling maken.

Meng voor de amandelvulling 200 gram amandelspijs, 20 gram boter en 25 gram ei.

Roer 150 gram mascarpone met 40 gram suiker goed glad.

Bekleed een taartvorm, doorsnee 24 cm, met het deeg tot 1 cm onder de rand. Strijk het mascarpone-mengsel over de bodem met daar boven op de amandelspijs tot een mooie strakke bodem.

aardbeien (3)
Bak de taart in de oven bij een temperatuur van 160 graden tot een mooie goudgele kleur.

Hangop als 'slagroom op de taart'.

Erg lekker daarbij smaakt Hangop. Makkelijk te maken, maar begin een dag tevoren. Want: laat voor de Hangop een halve liter yoghurt in een goed gespoelde doek een hele nacht uitlekken.

Klop 2½ deciliter slagroom met 100 gram suiker stijf en vermeng deze met de uitgelekte yoghurt.

aardbeien (4)

 

Nu de finishing touch.

Beleg de afgekoelde taartbodem royaal met aardbeien en serveer de Hangop er apart bij. De hoeveelheid op de taart laat ik natuurlijk over aan de lekkerbekken onder ons.

Voor de eventuele garnering kunnen wat blaadjes citroenmelisse of verse blaadjes dragon worden gebruikt.

aardbeien (5)

aardbeien (6)

aardbeien (7)

aardbeien (8)

aardbeien (9)

aardbeien (10)

aardbeien (11)

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Het blijft maar doorgaan met het gesjoemel om Lelystad Airport te kunnen openen. Nu is er hevig gefraudeerd met de berekeningen van de gevolgen voor het milieu. Het wordt onderhand lachwekkend. Lees het verhaal en kijk naar de reportage op de site van Een Vandaag. Hoe dat kan? Simpel. Het onderzoek is gedaan door luchtvaartliefhebbers in opdracht van het ministerie dat wil dat Lelystad Airport door gaat. Dan zorg je er voor dat de uitkomst geheel naar wens is en niets het doel in de weg staat. Het doel heiligt de middelen.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.