Laatste reacties

Ik ben familie van veearts altenburg dat is mijn opa jammer dat hij nu niet meer in leven is?
Beste Herman,
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...
De gemeente Epe moet zich diep schamen dat ze deze kiosk, die er vele jaren heeft gestaan, af te laten breken. Het is nu tot een plek geworden waar je...
Wij wonen nu 51 jaar in Elburg en gaan regelmatig naar het Landgoed Tongeren. Zijn zeer geïnteresseerd in historie in het algemeen waarbij Tongeren to...
Wat een prachtige kerel was Rein........... en wat heeft hij veel betekent voor EPE.
Ik zag nu pas de vraag. Ik heb ook bij Ellie in de klas gezeten. Als leerkrachten hadden we achtereenvolgens: juffrouw Van Klaveren, juffrouw Kamphuis...
Bedankt voor het werk en de mooie artikelen die daar uit voort kwamen. De Gemeente Epe kon een kritische noot vaak wel gebruiken, jullie leverden die!...
Best jammer.
Maar ook mooi dat veel Epenaren er gebruik van hebben mogen maken.
ut is wat ut is.
Ik had een blauwe DKW hummel, mijn broer een grijze.
Ben op zoek naar een restauratie dkw, het liefst een blauwe
Volgens mij is er nog niet zoveel verandert.
Het bijzonder onderwijs mag nog steeds veel te veel eigen onzin verkondigen.
In omringende landen komen...
Ik kan me de band nog herinneren omdat mijn muziekleraar deel uitmaakte van de band. In mijn herinnering speelde hij toetsen, maar als ik de reacties ...
SCHANDE SCHANDE!!!!!!!
De gemeente Epe heeft alleen maar $ dollartekens $ in de ogen en denken niet aan het voor hun gemiddelde gepeupel.
Het was e...
hallo, ik had deze klassenfoto van mn tante gekregen, maar kan die niet weer vinden, is t mogelijk om deze te kopieren? hier staan heel veel ooms en t...
Beste Gert,

heb jij het e-mailadres van Tonny Bontenbal uit Ouwerkerk?
Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...

Zoeken

Aardbeientaart met amandel, mascarpone en Hangop van yoghurt

peperenzoutaardbeien (1)Even een tussendoortje i.v.m. Moederdag en de Open dag op zaterdag 10 mei van Bronsink's Aardbeientuin in Oene. We gaan een aardbeientaart maken, met een vulling van mascarpone en amandelspijs en ter afronding er bovenop hangop van volle boerenyoghurt.

De aardbeien voor de taart die ik gebruik, zijn van het ras Elsanta, een stevig aardbeienras met een goede houdbaarheid. De grote vrucht heeft een goede smaak en een sterk aardbeienaroma.

aardbeien (2)
De volle Boerenyoghurt is verkrijgbaar bij Bakker Marcel Commandeur, maar ook bij de meeste streekwinkels in Epe of omgeving.

We beginnen voor de taart bij het Harde Wenerdeeg.

Nodig en bereiden:

125 gr witte basterdsuiker
250 gr boter
375 gr bloem
1 ei en wat citroensap

Maak het deeg bij voorkeur 24 uur van te voren. Meng alle ingrediënten en laat ze glad draaien in de mixer met de deeghaak of de vlinder.

 

Vervolgens gaan we even een heerlijke vulling maken.

Meng voor de amandelvulling 200 gram amandelspijs, 20 gram boter en 25 gram ei.

Roer 150 gram mascarpone met 40 gram suiker goed glad.

Bekleed een taartvorm, doorsnee 24 cm, met het deeg tot 1 cm onder de rand. Strijk het mascarpone-mengsel over de bodem met daar boven op de amandelspijs tot een mooie strakke bodem.

aardbeien (3)
Bak de taart in de oven bij een temperatuur van 160 graden tot een mooie goudgele kleur.

Hangop als 'slagroom op de taart'.

Erg lekker daarbij smaakt Hangop. Makkelijk te maken, maar begin een dag tevoren. Want: laat voor de Hangop een halve liter yoghurt in een goed gespoelde doek een hele nacht uitlekken.

Klop 2½ deciliter slagroom met 100 gram suiker stijf en vermeng deze met de uitgelekte yoghurt.

aardbeien (4)

 

Nu de finishing touch.

Beleg de afgekoelde taartbodem royaal met aardbeien en serveer de Hangop er apart bij. De hoeveelheid op de taart laat ik natuurlijk over aan de lekkerbekken onder ons.

Voor de eventuele garnering kunnen wat blaadjes citroenmelisse of verse blaadjes dragon worden gebruikt.

aardbeien (5)

aardbeien (6)

aardbeien (7)

aardbeien (8)

aardbeien (9)

aardbeien (10)

aardbeien (11)

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.