Laatste reacties

Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...
Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...

Zoeken

Aardbeientaart met amandel, mascarpone en Hangop van yoghurt

peperenzoutaardbeien (1)Even een tussendoortje i.v.m. Moederdag en de Open dag op zaterdag 10 mei van Bronsink's Aardbeientuin in Oene. We gaan een aardbeientaart maken, met een vulling van mascarpone en amandelspijs en ter afronding er bovenop hangop van volle boerenyoghurt.

De aardbeien voor de taart die ik gebruik, zijn van het ras Elsanta, een stevig aardbeienras met een goede houdbaarheid. De grote vrucht heeft een goede smaak en een sterk aardbeienaroma.

aardbeien (2)
De volle Boerenyoghurt is verkrijgbaar bij Bakker Marcel Commandeur, maar ook bij de meeste streekwinkels in Epe of omgeving.

We beginnen voor de taart bij het Harde Wenerdeeg.

Nodig en bereiden:

125 gr witte basterdsuiker
250 gr boter
375 gr bloem
1 ei en wat citroensap

Maak het deeg bij voorkeur 24 uur van te voren. Meng alle ingrediënten en laat ze glad draaien in de mixer met de deeghaak of de vlinder.

 

Vervolgens gaan we even een heerlijke vulling maken.

Meng voor de amandelvulling 200 gram amandelspijs, 20 gram boter en 25 gram ei.

Roer 150 gram mascarpone met 40 gram suiker goed glad.

Bekleed een taartvorm, doorsnee 24 cm, met het deeg tot 1 cm onder de rand. Strijk het mascarpone-mengsel over de bodem met daar boven op de amandelspijs tot een mooie strakke bodem.

aardbeien (3)
Bak de taart in de oven bij een temperatuur van 160 graden tot een mooie goudgele kleur.

Hangop als 'slagroom op de taart'.

Erg lekker daarbij smaakt Hangop. Makkelijk te maken, maar begin een dag tevoren. Want: laat voor de Hangop een halve liter yoghurt in een goed gespoelde doek een hele nacht uitlekken.

Klop 2½ deciliter slagroom met 100 gram suiker stijf en vermeng deze met de uitgelekte yoghurt.

aardbeien (4)

 

Nu de finishing touch.

Beleg de afgekoelde taartbodem royaal met aardbeien en serveer de Hangop er apart bij. De hoeveelheid op de taart laat ik natuurlijk over aan de lekkerbekken onder ons.

Voor de eventuele garnering kunnen wat blaadjes citroenmelisse of verse blaadjes dragon worden gebruikt.

aardbeien (5)

aardbeien (6)

aardbeien (7)

aardbeien (8)

aardbeien (9)

aardbeien (10)

aardbeien (11)

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.