Laatste reacties

Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...
Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...

Zoeken

Alternatief stamppotje en Baked alaska’s met koffiesmaak

peperenzoutstamppot (7) (Custom)Nu de koude dagen hun intrede hebben gedaan en de traditionele stamppotten weer op tafel komen, een alternatief voor o.a. de boerenkool- en zuurkoolstamppot.

 

 

 

 

Stamppotje van spruitjes, courgette, rode paprika, prei, Kernhemkaas

en Pancetaspek, gegratineerd met Pietershoeve Italiano

Nodig:

300 gram aardappelen
300 gram schone spruitjes
50 gram courgette
3 kleine rode paprika's
100 gram prei
100 gram Panceta-spek
100 gram Kernhem-kaas
100 gram Pietershoeve Italiano kaas
Melk, zout, peper en nootmuskaat

stamppot (1)

stamppot (2)

stamppot (3)

stamppot (4)

Bereiden:
Kook de spruitjes samen met de aardappelen en wat zout en maak hiervan samen met de melk en de smaakstoffen een stamppotje. Niet te veel zout i.v.m. het spek.
Snijd de groenten in kleine blokjes en het spek in reepjes. De prei in wat grove ringen.
Bak het spek in wat olijfolie krokant, voeg de groenten toe en bak dit tezamen beetgaar. Vermeng dit met het stamppotje en voeg als laatste de in blokjes gesneden Kernhem-kaas toe.
Doe de stamppot in een ovenvaste schaal en bestrooi met de geraspte Pietershoeve Italiano en gratineer bij een temperatuur van 185 graden.
Garneren met plakjes krokant gebakken Pancetaspek.

stamppot (5)

stamppot (6)

stamppot (7)


Deze keer heb ik mij voor het toetje laten inspireren door mijn favoriete gebakjesmaakster Nigella Lawson. Dit dessert is een variatie op de klassieke Omelette Siberienne.

Baked alaska’s met koffiesmaak

Nodig:
2½ dl koffie- of mokkaijs
4 grote brownies
1 eetlepel koffielikeur, b.v. Kalua of Tia Maria (naar keuze)
4 eiwitten
115 gram fijne kristalsuiker
Cacaopoeder, om te bestuiven

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het ijs uit de vriezer en laat het op kamertemperatuur iets zachter worden. Steek uit elke brownie met een uitsteekvorm van 7 centimeter een rondje en leg de rondjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de likeur (indien gebruikt).
Klop de eiwitten in een absoluut vetvrije schone kom met een elektrische mixer tot stijve pieken. Klop heel geleidelijk de suiker erdoor en blijf kloppen tot het mengsel stevig en glanzend is. (Het resultaat is meringue.) Schep op elke brownierondje een bol ijs.
Werk nu snel. Verdeel de meringue over het ijs en strijk hem met een paletmes helemaal uit naar beneden, zodat ijs en brownie er volledig mee zijn bedekt. Maak met de punt van het mes enkele pieken in de meringue.
Bak de Alaska’s 6-7 minuten in de oven tot de meringue een mooie bruine gloed heeft gekregen. Bestuif met een beetje cacaopoeder en serveer direct.

alaska (1)

alaska (2)

alaska (3)

alaska (4)

 

Ingrediënten:
Pancetaspek  - Keurslager Horst 
Kaassoorten   - Kaasspecialist Barnhoorn
Groenten       - Fruitcompany Veluwepoort
Brownies       - Bakker BartBanketbakkerij Kamphorst of Home-made Brownies van de supermarkt.


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.