Recept champignons en dadels met Roquefortsaus

peperenzoutsmakelijk (Custom)Inderdaad, we hebben met Epe Smakelijke weer een fantastisch evenement achter de rug. Wij als organisatie en als deelnemers hebben ook genoten van iedereen die lekker stond te genieten van zowel het fraaie weer als de gerechtjes. Bij mij kwam het verzoek om de receptuur van de champignons en dadels met Roquefortsaus op Epernet te plaatsen.

Normaal maak ik een bierbeslag uit de losse pols, maar daar heb je natuurlijk niks aan, dus bij deze de receptuur van bierbeslag.

 

Nodig:

125 gram gezeefde bloem
1,5 dl Eper Afschot bier of bijvoorbeeld Grolsch bier
0,25 dl slaolie
1 eidooier
1 eiwit
3 gram selderiezout of gewoon zout

Bereiden:

1. Bloem aanroeren met bier
2. Rest van de ingrediënten toevoegen
3. tot een gladde massa roeren
4. Vlak voor gebruik eiwit opkloppen en kort doorspatelen.

Kook 3 dl slagroom samen met 100 gram Roquefort tot een licht gebonden saus; niet te lang in verband met kans op schiften.
Haal verse dichte champignons en gekonfijte dadels zonder pit door dit beslag en frituur op 180 graden.
Lekker als voorgerecht met warm gebakken volkorenbrood!

smakelijk

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Alle lekkernijen

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.