Recept champignons en dadels met Roquefortsaus

peperenzoutsmakelijk (Custom)Inderdaad, we hebben met Epe Smakelijke weer een fantastisch evenement achter de rug. Wij als organisatie en als deelnemers hebben ook genoten van iedereen die lekker stond te genieten van zowel het fraaie weer als de gerechtjes. Bij mij kwam het verzoek om de receptuur van de champignons en dadels met Roquefortsaus op Epernet te plaatsen.

Normaal maak ik een bierbeslag uit de losse pols, maar daar heb je natuurlijk niks aan, dus bij deze de receptuur van bierbeslag.

 

Nodig:

125 gram gezeefde bloem
1,5 dl Eper Afschot bier of bijvoorbeeld Grolsch bier
0,25 dl slaolie
1 eidooier
1 eiwit
3 gram selderiezout of gewoon zout

Bereiden:

1. Bloem aanroeren met bier
2. Rest van de ingrediënten toevoegen
3. tot een gladde massa roeren
4. Vlak voor gebruik eiwit opkloppen en kort doorspatelen.

Kook 3 dl slagroom samen met 100 gram Roquefort tot een licht gebonden saus; niet te lang in verband met kans op schiften.
Haal verse dichte champignons en gekonfijte dadels zonder pit door dit beslag en frituur op 180 graden.
Lekker als voorgerecht met warm gebakken volkorenbrood!

smakelijk

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Alle lekkernijen

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!



De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?



Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.



Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpje



Mooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.



Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.



,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.



Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!



 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.