Culinaire juweeltjes in ‘vergeten’ hoek van Epe

Na de kruudmoes van vorige week blijf ik voor mijn rubriek ‘Met pEPEr en zout’ steeds op zoek naar wat men in Epe en omgeving zoal te bieden heeft.

Zo fietste ik vanochtend de Dijkhuizerweg nog even op om een bezoek te brengen aan Imkerij ’t Haagje, waar ik stiekem koolzaadhoning met kaneel en alla en al even fantastisch zelf gemaakte walnotenpasta met acaciahoning heb geproefd.
Lekker met Brie de Meaux, maar zelfs op de ietwat zoutige Roquefortkaas zou deze niet misstaan.

En als je dan weer verder fietst op deze prachtige ochtend in een omgeving waar ik nooit was geweest, kom je iets verder alweer een volgend juweeltje tegen, namelijk ‘Onder de Eiken’, een winkeltje met Echte Boerenkazen, vers van het mes. Verse kruidenkaas, fenegriek- en kaas met olijven, knoflook en kruiden. Ook hier weer geproefd natuurlijk en ik moest meteen weer denken aan dat bekende engeltje dat over je tong ... afijn, u weet wel.

Te proeven op het streekgerechtenfestival bij museumboerderij Hagedoorns Plaatse op zaterdag 29 augustus.

Ik zou bijna vergeten te melden dat ik ook nog aan het fietsen was in de buurt van de Dijkhuizerzandweg met een afslag naar de Chris Lanooyweg (had ik nog nooit van gehoord), met onderweg ook nog de verkoop van biologische groenten, aardappelen en eieren.

Al met al een prachtige buurt in Epe om zo genietend tussen prachtig wilde bloemen (trouwens ook op de boerenerven) inspiratie op te doen voor weer wat (Eper) gerechten.

Want wat dit plaatsje zoal te bieden heeft, is wel duidelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Alle lekkernijen

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.