Culinaire juweeltjes in ‘vergeten’ hoek van Epe

Na de kruudmoes van vorige week blijf ik voor mijn rubriek ‘Met pEPEr en zout’ steeds op zoek naar wat men in Epe en omgeving zoal te bieden heeft.

Zo fietste ik vanochtend de Dijkhuizerweg nog even op om een bezoek te brengen aan Imkerij ’t Haagje, waar ik stiekem koolzaadhoning met kaneel en alla en al even fantastisch zelf gemaakte walnotenpasta met acaciahoning heb geproefd.
Lekker met Brie de Meaux, maar zelfs op de ietwat zoutige Roquefortkaas zou deze niet misstaan.

En als je dan weer verder fietst op deze prachtige ochtend in een omgeving waar ik nooit was geweest, kom je iets verder alweer een volgend juweeltje tegen, namelijk ‘Onder de Eiken’, een winkeltje met Echte Boerenkazen, vers van het mes. Verse kruidenkaas, fenegriek- en kaas met olijven, knoflook en kruiden. Ook hier weer geproefd natuurlijk en ik moest meteen weer denken aan dat bekende engeltje dat over je tong ... afijn, u weet wel.

Te proeven op het streekgerechtenfestival bij museumboerderij Hagedoorns Plaatse op zaterdag 29 augustus.

Ik zou bijna vergeten te melden dat ik ook nog aan het fietsen was in de buurt van de Dijkhuizerzandweg met een afslag naar de Chris Lanooyweg (had ik nog nooit van gehoord), met onderweg ook nog de verkoop van biologische groenten, aardappelen en eieren.

Al met al een prachtige buurt in Epe om zo genietend tussen prachtig wilde bloemen (trouwens ook op de boerenerven) inspiratie op te doen voor weer wat (Eper) gerechten.

Want wat dit plaatsje zoal te bieden heeft, is wel duidelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Alle lekkernijen

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.