Culinaire juweeltjes in ‘vergeten’ hoek van Epe

Na de kruudmoes van vorige week blijf ik voor mijn rubriek ‘Met pEPEr en zout’ steeds op zoek naar wat men in Epe en omgeving zoal te bieden heeft.

Zo fietste ik vanochtend de Dijkhuizerweg nog even op om een bezoek te brengen aan Imkerij ’t Haagje, waar ik stiekem koolzaadhoning met kaneel en alla en al even fantastisch zelf gemaakte walnotenpasta met acaciahoning heb geproefd.
Lekker met Brie de Meaux, maar zelfs op de ietwat zoutige Roquefortkaas zou deze niet misstaan.

En als je dan weer verder fietst op deze prachtige ochtend in een omgeving waar ik nooit was geweest, kom je iets verder alweer een volgend juweeltje tegen, namelijk ‘Onder de Eiken’, een winkeltje met Echte Boerenkazen, vers van het mes. Verse kruidenkaas, fenegriek- en kaas met olijven, knoflook en kruiden. Ook hier weer geproefd natuurlijk en ik moest meteen weer denken aan dat bekende engeltje dat over je tong ... afijn, u weet wel.

Te proeven op het streekgerechtenfestival bij museumboerderij Hagedoorns Plaatse op zaterdag 29 augustus.

Ik zou bijna vergeten te melden dat ik ook nog aan het fietsen was in de buurt van de Dijkhuizerzandweg met een afslag naar de Chris Lanooyweg (had ik nog nooit van gehoord), met onderweg ook nog de verkoop van biologische groenten, aardappelen en eieren.

Al met al een prachtige buurt in Epe om zo genietend tussen prachtig wilde bloemen (trouwens ook op de boerenerven) inspiratie op te doen voor weer wat (Eper) gerechten.

Want wat dit plaatsje zoal te bieden heeft, is wel duidelijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Alle lekkernijen

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.