Zwijnen afschrikken lukt niet: batterijen zijn op

Het zogenaamde wild-stopsysteem tussen Epe en Nunspeet doet niet wat het moet doen, namelijk wilde zwijnen afschrikken, omdat de batterijen van het detectiesysteem in een mum van tijd blijken leeg te lopen.

Alle wild-stopsystemen, rasters en, schrik niet van het woord, ‘zwijnverdwijnblokken’ ten spijt, zou het niet handig zijn om eens een aantal ‘deskundigen’ van de gemeente Epe, die ook hier de varkens achter een raster willen laten verdwijnen, uiteraard met onze grote anti-wildzijnsgoeroe voorop, wat nachtjes in de bermen te laten vertoeven waar de wilde zwijnen lekker naar wat emelten zoeken en ander voedsel proberen op te scharrelen?

Samen met een grote kudde wilde konijnen, uiteraard van Duracel-batterijen voorzien, moet dit aanzicht voor de zwijnen toch dermate frustrerend zijn, dat ze voorgoed uit het zicht verdwijnen?

Een flauwekulverhaal zegt u en warrig op de vroege morgen ook nog, natuurlijk, maar het geeft eens te meer aan dat wilde zwijnen met wat voor systeem dan ook zich niet laten verdrijven. Daar zal zelfs dat vermaledijde raster niets aan veranderen en dat is maar goed ook.

En als dan ook nog de financiële aspecten om de hoek komen kijken, die waarschijnlijk toch weer op het bordje van de burgers komen, lijkt dit verhaal toch weer minder flauwekul dan dat het is.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.