Gelukkig hebben we Harry nog

Gelukkig hebben we Harry nog. De immer aanwezige goeroe van Faunabescherming die met grote ’deskundigheid’ pleit hoe het allemaal zou moeten worden als er weer eens een zwijn zou moeten worden afgeschoten, in dit geval in de gemeente Heerde.

,,Waarom wordt er niet gekeken naar andere oplossingen?’’, moedeloos de handen ten hemel heffend omdat hij het zelf ook niet weet. Zoals de meeste activisten van tegenwoordig: roepen in de marge, maar nooit zelf een oplossing aandragen.

Natuurlijk, Harry bijt zich altijd als een jachthond vast in de kuiten van de alom aanwezige ‘jagerslobby’, maar onderbouwing van dit geleuter is nooit aanwezig.

Zelfs de Stentor laat zich steeds weer verleiden door steeds weer dit zelfde riedeltje te noteren en daarbij geregeld in herhaling vallend.

Kom Harry, wees eens een vent en vertel ons nou eens in een alles omvattend epos over wildbeheer op de Veluwe, zodat er voor alle bestuurders op diezelfde Veluwe een leidraad is. Hoe noem je dat ook alweer? ‘Alternatieve oplossingen’? Zo niet, dan blijft er van Faunabescherming niets anders over dan veel geschreeuw en weinig wol. Bestuurders betichten van nare reflexen - zodra er sprake is van zwijnenoverlast zou er direct geschoten moeten worden - valt bij mij in de categorie holle frasen.

En dat Harry, daar moeten wij nou vanaf.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Rik

  Als we niets doen aan het overschot van wilde zwijnen krijgen we hetzelfde wat zich heeft afgespeeld bij de Oostvaarders plassen.
  Volgens mij was/is dat ook zo'n project van een aantal van die fauna vrieken!
  We leven niet in Afrika maar in een dicht bevolkt Nederland met wegen spoorlijnen etc.
  We zullen het aantal wilde zwijnen sterk moet verminderen het zij links of rechts om.
  Maar het vlees van de wilde zwijnen is wel van echte scharrel(varkens) en dat proef je.

 • Jan van de Vlekkert

  Oplossingen meer dan te over Zieltjens ?
  Ik zou zeggen laat eens horen, en dan natuurlijk niet hetzelfde raster dat in Epe is gezet.

 • Harm Scholten

  Toen Harry Voss jaren geleden ten tonele verscheen stelde hij de drijfjachten aan de kaak.
  Hiermee had hij wel een punt,want die drijfjachten werden hobbymatig beoefend door leden van het Koningklijk huis, mensen van adel en ander elitair gezelschap.
  Daarna is er eigenlijk alleen maar onzin uit die man gekomen.

 • Peet

  ?? dit is pas praat laat Harry nu maar eens reageren. Jammer dat hij dat nooit doet, altijd wel een balletje opgooien maat nooit eens vangen. U hebt gelijk met dit stukje. Echt mooi geschreven. Dank

 • Zieltjens

  Overduidelijk wil deze jager zijn waardeloze hobby blijven uitoefenen door zijn kop in het zand te steken. Gelukkig weet de natuurliefhebber wel beter. Oplossingen meer dan te over om "problemen" ? met dieren te voorkomen ipv de dieren domweg te vermoorden. Maar nee de jager werkt liever niet mee aan dergelijke oplossingen. Een geladen kogelgeweer om in te zetten tegen onze prachtige dieren. Wanneer dringt het eindelijk eens door hoe ze zelf bezig zijn. Altijd maar negatieve reacties altijd maar teveel. Lever dat waardeloze schiettuig in en ga lekker genieten van al het moois dat moeder natuur biedt ipv alles aan gort te schieten..

 • Jan van de Vlekkert

  Kijk op artikel in Stentor.

 • HenkJan

  Beste,
  Heb ik iets gemist? Waar heb je het over? Waar refereer je aan? En...wie is Harry?
  gr. Hajee

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.