Episch Centrum verhuist naar de Middenstip

 1250178door Dick van der Veen

Overmars Vastgoed en Het Begint Met Delen bv, de parapluorganisatie van de stichting Episch Centrum, hebben een deal gesloten waardoor het pand De Middenstip behouden blijft. Michiel de Jong, initiatiefnemer voor het Episch Centrum en tevens financier van het project, gaat het pand volledig herstellen en stelt het beschikbaar aan de Eper gemeenschap. Overmars Vastgoed krijgt het perceel aan de Pastoor Somstraat in handen, waarin nu De Jong en zijn stichting Episch Centrum verenigingen, organisaties en startende bedrijven de helpende hand bieden. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een nieuwe bestemming daarvan.

 

Met deze deal zijn aanhoudende geruchten over het bouwen van appartementen op de locatie De Middenstip ontzenuwd.

In de afgelopen tijd is zorgvuldig naar de overeenkomst toegewerkt. ,,We willen hiermee onze betrokkenheid bij de Eper gemeenschap een gezicht geven”, aldus de direct betrokkenen. Het karakteristieke pand krijgt zijn oude glorie terug. Het Episch Centrum nodigt (in)direct betrokkenen op korte termijn uit om kennis te nemen van zijn plannen.

,,Op de nieuwe locatie kunnen we door de vele extra mogelijkheden de huidige gebruikers van het pand aan de Pastoor Somstraat nog meer van dienst zijn. Het geeft veel (ruimtelijke) voordelen”, aldus De Jong. De overdracht zal op de magische datum 20-02-2020 plaatsvinden.

Het Begint Met Delen bv wordt aangestuurd door een kleine professionele organisatie. Die zorgt voor het functioneren van zowel het bedrijf als het Episch Centrum. De laatste ondersteunt maatschappelijke initiatieven met de veelheid aan talenten uit de samenleving die ze in zich bergt.

Marc en Edwin Overmars zijn enthousiast over de beslissing om het pand voor een maatschappelijk doel te behouden. ,,De beslissing om de Middenstip over te doen aan het Episch Centrum getuigt van hun betrokkenheid”, zegt De Jong. Zijn instelling verenigt vrijwilligers die hun kennis beschikbaar stellen en in het pand komen alle krachten bijeen. Los daarvan organiseert ze diverse evenementen, zoals afgelopen zomer optredens op het Kerkplein en Epische avonden.

,,Voor de werkzaamheden in en om het pand zoeken we vrijwilligers die mee willen werken om dit project volledig tot z’n recht te laten komen. Alle inkomsten vloeien af naar het Episch Centrum en daarmee naar de gemeenschap. De formule die in Epe is ontwikkeld trekt landelijke aandacht”, zo geeft De Jong aan.

Binnenkort wordt de nieuwe naam van het pand bekend gemaakt. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat deze zal aanspreken.

 1250178

Foto: Bert Hanekamp

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.