Petitie: kiosk bij hertenkamp moet ‘terug’

kiosk 3De kiosk bij het hertenkamp Epe komt ‘terug’! Tenminste, als het aan John van Barneveld, de eigenaar van de voormalige kiosk ligt. Hij is een petitie begonnen.

 

In 2018 is dit stukje nostalgisch Epe in opdracht van de gemeente Epe vernietigd. Het gebouwtje werd vele generaties door velen gekoesterd als duidelijk herkenbaar, esthetisch verantwoord en passend in de omgeving rustpunt. De afgelopen periode heeft John van Barneveld heel veel steunbetuigingen gekregen uit een breed publiek. Dit is voor hem de aanleiding geweest om een petitie te starten om zijn hartewens kracht bij te zetten.

Mensen van alle leeftijden uit Epe en ver daar buiten kenden dit pittoreske snoephuisje en hebben er veel leuke herinneringen aan. Het doet velen nog steeds pijn dat het weg is. ,,De voorkeur van de bevolking in en rondom Epe, recreanten en bezoekers van waar dan ook, bevestigen mij bijna dagelijks dat men het liefst een terugkeer ziet van de door mij zo gekoesterde verkoopkiosk”, aldus John van Barneveld. ,,Ik zal graag de belevenissen van vroeger samen met iedereen wederom ophalen en als wandelende ANWB-paddenstoel functioneren.”

Hij hoopt dan ook dat vele sympathisanten de petitie zullen ondertekenen. De petitie is te vinden op www.kioskhertenkampepe.petities.nl. Meer achtergrondinformatie is te vinden op de website www.kioskhertenkampepe.nl.

kiosk 3

kiosk weg 6

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Bert

  Toch raar dat er nog maar 1217 handtekeningen zijn. Zou er dan toch geen behoefte zijn. Pakken de mensen de kiosk aan de Heerderkant of gaan ze naar Floor? Valt mij erg tegen.

 • Gradus Denekamp

  De overheid maakt alles kapot. Wie had er last van de kiosk.
  Privatiseren??? Gemeente wil alleen maar geld beuren

 • Hans Betlem

  En als we dan vaststellen, dat de gemeente beloofd heeft vóór de zomer (die van 2019!) met een goed alternatief te komen, volkomen verstek heeft laten gaan....
  en dat nu wel duidelijk is dat het gewoon een vies politiek spelletje 'op de man spelen' was....
  en dat de gemeente in deze zaak volkomen lak heeft (gehad) aan de mening van zijn bewoners en bezoekers....
  mogen we concluderen dat de beurt voor de gemeente nu echt voorbij is. Het draagvlak voor nieuwe plannetjes, zo die er al zijn, is er niet.
  Maar het wordt weer verkiezingstijd dus....

 • Harm Scholten

  O.k dan Daniel,5 dagen open vind ik al een goede optie.

 • Jan

  Het is een triest gezicht wanneer je nu over de dellenweg bij de hertenkamp rijdt.
  De kalle plek waar eens de o zo bekende gele kiosk stond ligt erbij als een open wond.
  En zo voelt het ook. Een open wond veroorzaakt door een gemeenteraad die met de botte bijl heeft gehakt.
  Een open wond die slecht of nooit zal genezen door die etter.
  Ik ben ban dat de petitie van John van Barneveld weinig zal uithalen.
  Zoals wel hier al vaker hebben gelezen zal de desbetreffende wethouder nooi toe geven dat hij een foute beslissing heeft genomen.
  Dat heeft hij onlangs nog bevestigd door een artikel in het ambtenaren tijdschrift omtrent de Heerderweg.
  Hoe goed de bedoelingen van John van Barneveld ook zullen zijn denk ik dat een andere ondernemer meer kans maakt om de kiosk terug te krijgen.
  John heeft voor de ontmanteling van de kiosk al het uiterste gedaan maar hij en de betreffende wethouder liggen elkaar niet en dan krijg je helaas niets voor elkaar.
  John, toch veel succes gewenst met je voornemen om de kiosk terug te krijgen.

 • Bert

  Beantwoordde: Jan

  Liggen nu wel mooie plannen Jan. Vooral die van het Episch Centrum ziet er goed uit.

 • Daniël

  Mijnheer Scholten, u klinkt alsof u niet blij bent met de petitie, niet met de kiosk en zeker niet met de heer van Barneveld. Ik denk dat '7 dagen per week' open wat veel gevraagd is. Geen enkel bedrijfje is zo vaak open. Als er bijvoorbeeld op internet staat wat de openingstijden zijn, dan is het verder geen probleem. Als je met de (klein-) kinderen hertjes gaat kijken en je had beloofd een ijsje met hen te eten, dan is het niet fijn als dat niet kan. Maar 5 dagen open van 11-17h, dat zal wel haalbaar zijn denk ik. We horen het vanzelf.Eerst de kiosk terug.

 • Harm Scholten

  Voor diegene die de petitie ondertekend wil ik aanraden om van die van Barneveld te eisen mocht de kiosk terug komen om dan in de maanden Mei t/m September wel zeven dagen per week open te zijn.
  In het verleden was die toko alleen open wanneer het van Barneveld uit kwam.

 • Peet

  Elke epenaar en mensen die komen genieten in het bos van epe hoort gewoon te tekenen. En de politiek een keer terug te pakken want dit is schandalig dat het gebeurd is. Het hoort bij epe en het hertenkamp.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.