Plan Episch Centrum voor hertenkamp wordt realiteit

plan 2Het plan van het Episch Centrum, dat tot in detail is uitgewerkt door buurtbewoonster Emmelies Iordens, dient als leidraad voor de ontwikkeling van het hertenkamp, de Nieuwe Vijver en omgeving. Het college van b en w heeft daar vandaag zoals verwacht voor gekozen.

 

De gemeente maakt de keuze als volgt bekend:

Het college van B&W heeft besloten om het ontwikkelplan van Episch Centrum als uitgangspunt te nemen voor de ontwikkeling van het hertenkamp en omgeving, aan de Dellenweg. Dit plan sluit het beste aan bij de toetsingscriteria en belangen van de omwonenden, ondernemers en belangenorganisaties. De raadpleging onder onze inwoners bevestigt dit beeld. Er kwamen 460 reacties binnen en bijna 80% stemde voor het plan van Episch Centrum. Dit betekent dat de gemeente om tafel gaat met Episch Centrum om het ontwikkelplan uit te werken tot een uitvoeringsplan, passend binnen beleid, wet- en regelgeving en financiën.

Het plan gaat uit van een positieve benadering voor welzijn en gevoel voor de omgeving en milieu. Het door Episch Centrum voorgestelde ontwerp van het hertenkamp zorgt voor een welkome plek voor met name de ouderen en jonge gezinnen in onze gemeente. Ook voor de overige gebruikers blijft het een aangename locatie om te wandelen, te sporten en te recreëren.

Wethouder Robert Scholten is blij met de vele reacties van inwoners: ,,Allereerst bedankt voor jullie reacties. Ook wil ik de andere initiatiefnemers De Koperen Ezel en Experience Media bedanken voor het indienen van hun plannen en hun mooie ideeën voor het gebied. De klankbordgroep wil ik bedanken voor hun advies in dit proces. Als gemeente koesteren wij deze plek en willen er ook voor de toekomst een mooie plek van maken!”

plan 1

Illustraties:Emmelies Iordens

plan 2

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Daniël

  Beantwoordde: Bert

  Er kan helemaal niets. Zodra de gemeente met een plan doorgaat zijn er zeker enkele omwonenden die bezwaar maken. Er komt in deze context niets voorbij de Afdeling bestuursrecht Raad van State. Een mobiel kraam wordt verplaatst. Elke keer naar Vaassen op & neer, en de rest van de week op een andere plek. Niet bij de hertenkamp op elke dag dat op-het-bordje-staat : als elders meer te verdienen is staat die kraam dáár.
  De vaste kraam was een plek waar padden en egels onder konden schuilen. Er hing zelfs geloof ik een nestkastje aan..

 • Bert

  Beantwoordde: Daniël

  Ik denk dat Natura 2000 ervoor zorgt dat men heel voorzichtig moet zijn. Als je ziet welke ruimte de Gemeente van te voren aangaf qua mogelijkheden dan is dit plan van Episch Centrum de mooiste oplossing, of misschien de minst slechte. En vanuit natuuroogpunt is een mobiele kraam misschien wel beter dan een vaste kraam.

 • Daniël

  Beantwoordde: Bert

  Bert, alles wat ze - extra- doen komt zeker niet de natuur ten goede. Het zijn aanpassingen voor mensen, niet voor dieren.
  Wordt nog een lastig verhaal om recht te praten : het is immers een natura 2000 gebied. Alleen bij 'nationaal belang' mag
  er wat worden aangepast. Dat zie ik niet in dat plan.

 • Harm Scholten

  Volledig met Bert eens,punt.

 • Bert

  Beantwoordde: Daniël

  Voor mij is dat ook prima. Dus ook ik heb de handtekening gezet. Dus het is een aanname dat jij 100% meer heb gedaan dan ik. Maar schijnbaar is een simpele kiosk niet voldoende. En er is een uitspraak van een Rechter waardoor Van Barneveld zich buitenspel heeft gezet. En omdat we verder moeten was er keus uit een aantal plannen. Dan is het plan van Episch Centrum een goed plan. Jouw kwalificatie van het plan zie ik als een aanname en totaal niet als een feit. Laten we blij zijn dat we verder kunnen en dat de natuur behouden blijft. En waar die kraam vandaan komt zal mij, en vele anderen echt een rotzorg zijn.

 • Daniël

  Beantwoordde: Bert

  Ha Bert,
  Voor mij is een simpele Kiosk prima. Daarom heb ik de handtekeningen actie getekend.
  Dat is al 100% meer bijdrage dan jij ooit gedaan hebt.

 • Bert

  Beantwoordde: Daniël

  Is het weer niet goed Daniël? Had jezelf een beter idee? Enige bijdrage geleverd?

 • Daniël

  Een zweverig verhaal. Zal mij niet verbazen als het na 6 ton investering van gemeenschapsgeld er na 3 jaar er verpauperd bijligt.
  Die verplaatsbare kiosk is van de - bevriende - ijsboer uit Vaassen ? Epe wordt een wingewest van Vaassen heb ik het idee.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.