Fysiotherapiepraktijken gaan over naar begeleiding op afstand

Drie fysiotherapiepraktijken in Epe, te weten Fysiotherapie Dynamiek, FysioPlusEpe en De Akker Fysiotherapie, stoppen m.i.v. maandag met hun fysieke behandeling van patiënten. Zij stappen over naar begeleiding op afstand middels telefoon, beeldbellen en WhatsApp om veilig hun patiënten van dienst te kunnen zijn.

De balies en praktijkgebouwen zijn gesloten, maar de praktijken blijven telefonisch bereikbaar. Zij gaan daarin op dit moment een stapje verder dan de landelijke richtlijnen van het RIVM, zij doen dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, omdat zij zich sociaal en maatschappelijk verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van hun patiënten en medewerkers. Vooralsnog is de intentie de dienstverlening weer te normaliseren op 6 april, tenzij de overheid de eisen tegen die tijd heeft aangescherpt.

Voor noodgevallen blijven de praktijken bereikbaar en met vragen over klachten kunnen mensen ook gerust bellen. De fysiotherapeuten zijn beschikbaar om de patiënten van advies te voorzien en op afstand te begeleiden.

Op dit moment hebben de huisartsenpraktijk alleen spoeddienst en zijn druk met de coronacrisis in Epe. Mensen met vragen en klachten m.b.t. het bewegingsapparaat kunnen zich derhalve ook prima tot de fysiotherapiepraktijken richten om de huisartspraktijken te ontzien. De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van het bewegingsapparaat.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.