Woar blif de tied: Zoekplaatje … (5)

dorpsschool (Custom) (2)Dit keer een heel mooie groepsfoto, waar hopelijk veel reacties op zullen komen. Het is een foto genomen op het schoolplein van de Dorpsschool.

Deze school heeft bestaan van 6 mei 1890 tot 1 januari 1972. De school werd in juli 1972 gesloopt, de laatste puinresten werden op 11 augustus 1972 afgevoerd. De locatie was in de nabijheid van het VVV-kantoor annex Wereldwinkel.

dorpsschoolpanoramadorpsschoolpanoramadorpsschoolpanorama

Groepsfoto van de Dorpsschool met alle leerlingen en leerkrachten. Om het wellicht iets makkelijker te maken gezichten te herkennen, kunt u op dezelfde foto hieronder inzoomen door er op te klikken.


In het midden zie ik het hoofd van de school meester D.M. van Esterik staan. De foto moet gemaakt zijn na 24 juli 1941, want dit is de aanstellingsdatum van de heer Van Esterik als hoofd van de school. Hij heeft zijn functie uitgeoefend tot 30 november 1962, toen ging hij namelijk met pensioen.

De foto werd genomen door Harrie Kuyters die aan de Hoofdstraat 101-103 een drogisterij, parfumerie en fotohandel dreef. Nu zit hier Scapino.

Mijn vragen zijn:
1.)    In wat voor jaar is deze opname gemaakt.
2.)    En ter gelegenheid van welk feit werd deze foto genomen.


(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 006-2013)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Gerrit van Norel

    Ik heb gisteren een verkeerde naam genoemd Wim Das moet Wim Ooms zijn, en ter aanvulling ik ben geboren in 1942, en zat in de klas van Juffrouw Poll-jonker.

  • Gerrit van Norel

    Ben nu 75 jaar, sta 4e van links op de foto, geknield voor het been van mijnheer (naam vergeten) het was volgens mij 1949 of 1950 alles is te lang geleden, en heb Epe in 1953 verlaten,
    ben via Terwolde, Welsum, Deventer, Breda in Leunen (gem. Venray) terecht gekomen. Kijk regelmatig op het Eper net . Vindt het erg leuk, hoe het vroeger was, oude foto`s mooi.
    Op de foto staan bij mij in de omgeving Henny Zimmerman, Wim Das(fietsenwinkel) , dat niemand weet wanneer de foto gemaakt is en waarom.

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.