Woar blif de tied: Opening van de Rondweg in Epe 20 jaar geleden

Foto 1. Rondweg Epe - 1994 (Custom) (2)Het is al weer 20 jaar geleden dat de Rondweg in Epe werd geopend. Op woensdag 26 oktober 1994 was het burgemeester Ch. (Chris) de Loor (PvdA) die de opening verrichte.

De heer De Loor was burgemeester van Epe tussen 1989 en 1997.

Met een oude stoomwals genaamd ‘De ouwe Ruth’ van het wegenbouwbedrijf Zanen uit Gouda reed de burgemeester door een wegversperring nabij het Hof van Gelre, nu Eetcafé De Middenstip. Dit betekende de officiële opening van de rondweg om het centrum van Epe.

Foto 1. Rondweg Epe - 1994 (Custom)

De opening Rondweg met stoomwals ‘De ouwe Ruth’ - 1994.

Rond de herinrichting is heel wat te doen geweest. Al in 1980 viel de beslissing in de gemeenteraad. Allerlei procedures en bezwaarschriften van onder anderen ondernemers in Epe-Zuid, waren de oorzaak van de vertraging. De burgemeester dankte in zijn toespraak allen die betrokken waren geweest bij de werkzaamheden. De toenmalige voorzitter van de Eper ondernemersvereniging de heer H. (Henk) Veenbergen zei dat het nu de beurt was aan de Eper ondernemers om iets van het centrum te maken, waarbij Epe zich onderscheidt van de omliggende winkelcentra. ¹)

Foto 2. Het Hof van Gelre - 1944 (Custom)

Het Hof van Gelre met rechts de Quickbornlaan – 1944.

Bron:
¹) Noord Veluws Dagblad 1994.

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 009-2014)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.