Woar blif de tied: Burgemeester Sweerts de Landaspark

Het Sweerts de Landaspark is gelegen aan de Beekstraat, Lohuizerweg en de Polweg, en is genoemd naar burgemeester Sweerts de Landas, die tussen 1889 en 1926 burgemeester van Epe was. Wie door de hoofdingang aan de Beekstraat het park binnenkomt, ziet aan de overkant van deze vijver het monument ter nagedachtenis aan de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog.


Bovenstaande foto werd uitgegeven door: “Rembrandt” My. – Utrecht – 1929.

De vijver van het Sweerts de Landaspark ligt op een historische plaats. Tot 1810 heeft op die plaats namelijk het kasteel 'De Quickborn' gestaan, waar de familie Domseler generaties lang heeft gewoond. U ziet op de eerste foto rechts het eendenhuisje dat jarenlang heeft bestaan. Van een spuitende fontein was nog geen sprake.

Onderstaande foto werd uitgegeven door: “De Toko” – Epe – 1929.

Op de achtergrond ziet u de M.U.L.O-School uit 1925. Een groep ouders kwam in 1876 in de oude pastorie van de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Weemeweg bij elkaar om een MULO-school op te richten. De heer J.G. van den Bosch was het eerste hoofd van de school. De school heeft in 1992 plaats moeten maken voor het appartementencomplex 'De Weemehof' met 26 wooneenheden.

lohuizerbrink-epe.nl 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.