Woar blif de tied: Zoekplaatje … (1)

Onlangs kreeg ik een foto in handen waarvan ik erg benieuwd ben of er nog Epenaren zijn die weten wie er in dit huis hebben gewoond, of de namen weet van de twee mensen op de foto die voor hun huis zitten. De villa stond al in 1912 op een plattegrond van ons dorp. De foto komt waarschijnlijk uit de twintiger jaren.

De villa ‘Casa Desiderata’ aan de Parkweg .. – 1925.


Dit huis genaamd ‘Casa Desiderata’ - oftewel ‘Het Verlangde Huis’, een droom die werkelijkheid is geworden, stond aan de Parkweg, waar nu de brandweerkazerne is gevestigd.

Zo rond 1970 moesten er voor de realisatie van het gehele marktplein en de bouw van het nieuwe gemeentehuis zo'n zeven huizen gesloopt worden, waaronder deze mooie villa.

Wie de twee mensen op de foto zijn, is vooralsnog niet duidelijk. Het huis heeft ook nog een andere naam gehad, namelijk: ‘Laanzicht’. Dit kan kloppen, want vanuit het huis keek men de Dwarsweg in.

Wie weet er meer over?

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.