Woar blif de tied: Onbekend gezin uit de Beekstraat

gezin (7) (Custom)Onlangs kreeg ik foto’s in handen die duidelijk uit een fotoalbum waren losgescheurd, met nog wat plakresten op de achterkant. Er staat een voor mij onbekend gezin op. De foto’s zijn gezien de Grote Kerk en de gebouwen op de achtergrond, genomen aan de Beekstraat.

Het is een prachtig sfeerbeeld uit begin dertiger jaren van de vorige eeuw. Een huis met een mooi interieur uit die tijd en nette mensen keurig in de kleren. Zelf denk ik dat de locatie zo ongeveer moet zijn waar vroeger het aannemersbedrijf was van de gebroeders Jan en Bertus Kasteel, later het bouwbedrijf Kasteel en de Vries.

gezin (1)

Links: Onbekende vader en moeder en hun twee kinderen. Rechts: Oma? Met haar drie kleinkinderen?

gezin (2)

Een prachtig beeld van moeder en dochter met de kinderwagen op de Beekstraat bij het bruggetje over de Dorpsbeek. Op de achtergrond de postbode en Villa Vijvervreugd.

gezin (3)

Twee kinderen in de tuin, met de schaduw van de fotograaf.

gezin (4)

Vader, moeder en dochter?

gezin (5)

Vader met moeder en dochter? In de huiskamer.

gezin (6)

Links dochter en rechts moeder?

gezin (7)

Links dochter en rechts vader?

gezin (8)

Gezellig een kaartje leggen in de huiskamer.

gezin (9)

Ook kwam er uit hetzelfde album een foto van een overstroomde Beekstraat. Op de achtergrond een huis en de N.H. Kerk. Het kwam vroeger wel vaker voor dat de Dorpsbeek buiten zijn oevers trad.

 

Wie dit gezin herkend of meer informatie kan verstrekken, dan gaarne reageren.


(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 001-2016)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.