Woar blif de tied: Zoekplaatje … (8)

Foto 5. Huize De Wildernis (Custom) (Custom)Dit keer ben ik op zoek naar een viertal huizen waarbij het opschrift op de foto aangeeft dat ze in Epe moeten staan. Maar diverse naspeuringen hebben  tot nu toe niets opgeleverd. Of de huizen zijn inmiddels afgebroken, of de nieuwe bewoner heeft het huis een andere naam gegeven, of het pand is dusdanig verbouwd, dat het inmiddels onherkenbaar is geworden.

Foto 1. Huize de Boet (Custom)

Huize De Boet. Het poststempel is van 1918, de uitgever is onbekend.

Foto 2. Huize Berk en Bosch (Custom)

Huize Berk en Bosch. Volgens het poststempel verzonden in 1915, de uitgever is de N.V. Uitg. My Rembrandt uit Utrecht.

Foto 3. Villa De Kooy (Custom)

Villa de Kooy. De kaart heeft helaas geen postzegel en de uitgever is onbekend.

Foto 4. Groet uit Epe  Villa De Kooy (Custom)

Eveneens Villa de Kooy, maar nu, gezien de vele bomen, op een veel later tijdstip gefotografeerd. Volgens het poststempel is de kaart verstuurd in 1932, de uitgever is Leo Uylings uit Epe, die een sigarenzaak had aan de Beekstraat.

Foto 5. Huize De Wildernis (Custom)

Huize De Wildernis. Een luchtopname. Blijkens het poststempel verstuurd in 1952, de uitgever is onbekend.

Hopelijk vindt er herkenning plaats; laat u een reactie achter op deze website?

 

 

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 007-2015)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Marinus

  Ik vergat de Wildernis. In de 50er jaren kwam ik er als bakkersknechtje bij de familie Hillen aan de Sprengenweg de eerste zijstraat van de Vijfpotenweg. Het huis was het eerste huis met een vrije lange oprit. Later woonde er Leonard Vreekamp. Aan de linkerzijde van de weg.

 • Marinus

  De Boet was een huisje aan de Kortenkampsweg op de weg naar de Epenhorst, Marijke Diepenhorst herkende helaas het gebouw niet. Berk en Bosch is waarschijnlijk aan de Berkenlaan/Burg.van Walsemlaan de eesrte vila na de Duisterestraat (links)
  Is De Kooy niet een vila bij het vliegveld de Kooy van legerplaats Oldebroek aan de Stenenkomweg.
  Allemaal suggesties

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.