Woar blif de tied: Zoekplaatje … (7)

Kaasafdeling Gelria kleinVoor mijn nieuwe boek 'Epe mien däärpien – Ik vergeat ’t nooit' ben ik weer eens op zoek naar een tweetal namen. Het is een mooi sfeerbeeld uit de kaasafdeling van de Coöperatieve Zuivelfabriek Gelria uit Zuuk. De man in het midden is Jaap Stegeman, maar de medewerkers op de voor- en achtergrond zijn vooralsnog onbekend.

Kaasafdeling Gelria

De mannen in hun mooie witte overall zijn hier druk in de weer met de kaasproductie. De foto is waarschijnlijk in de jaren 60 genomen.

 

De melkfabriek Gelria heeft bestaan van 1900 t/m eind september 1982. In december van datzelfde jaar werd de fabriek definitief gesloopt. Graag uw reactie op de ontbrekende namen, en eventueel het jaartal van de foto.  

 

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 003-2017)

lohuizerbrinklogo

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Peter

    Vroeger reed ik als kind weleens mee op de traktor met de melkrijder. Brachten wij de melkbussen weg. Maar ik heb nooit geweten dat er ook kaas werd gemaakt. Wat leuk, maar ook jammer dat er geen reakties komen mbt de andere personen op de foto.

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.