Woar blif de tied: Zoekplaatje ... (3)

ambachtsschoolvooropDeze keer kreeg ik een schoolfoto in handen van de Timmerklas 3B van de LTS, in de volksmond de Ambachtsschool of de Lagere Technische School uit het jaar 1963 – 1964. De man links in de stofjas herken ik, als ik het tenminste goed schrijf, als meester Dorrepaal. De familie Dorrepaal woonde in die tijd aan de Officiersweg 57 in Epe.

De Timmerklas 3B uit het schooljaar 1963 – 1964.


Op de achterste rij herken ik als derde van links Gerrit Witteveen. En op de 2e rij van boven herken ik Joop Bomhof en vóór Joop op de derde rij zit op zijn knieën  Gert Schurink. Maar wie kent de rest van deze stoere timmerlui? En wie zou de man rechts zijn, met de stropdas? Zouden alle knapen met de timmeroverall aan in het timmervak zijn terechtgekomen?

ambachtsschool
De Ambachtsschool op de hoek Oenerweg – Kweekweg - 1947.

 

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 004-2013)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.